sobota 12. dubna 2014

Kráska týdne: Olivia Wilde - Svůdná femme fatale s kočičíma očima

Proslavila se rolí v seriálu Dr. House, díky které si jí všimli filmaři, ale také diváci, z nichž mnozí oceňují nejen její herecký talent...

Olivia se narodila v New Yorku v roce 1984 a to do novinářské rodiny. Její matka působí jako novinářka a producentka, její otec jako žurnalista, takže asi nikoho nebude šokovat, že malá Olivia začala pokukovat po světě reflektorů. Ostatně na pozornost byla zvyklá, její tatík má šlechtické kořeny.

 Díky tomu, že rodiče patří ke smetánce a pořádali exklusivní večírky, se už od mala Olivia setkávala s množstvím známých osobností (například se zpěvákem Mickem Jaggerem). Možná proto ji učaroval zpěv a začala o kariéře u mikrofonu uvažovat více a více. Kromě zpěvu se věnovala i studiu herectví.

A právě to si nakonec zvolila jako svou primární profesi. Následovalo klasické se "protloukání" v méně známých filmech, výrazněji na sebe upozornila díky seriálu O.C., ale nejraději asi bude vzpomínat na rok 2007. Nejdříve se objevila v seriálu The Black Donnellys a poté v kultovní podívané Dr. House. Právě díky roli bisexuální lékařky Remy/Třináctky, její popularita raketově vzrostla.

Více se o ni začali zajímat i filmaři a tak v roce 2010 získala hlavní ženskou roli ve sci-fi TRON: Legacy, ve vědecko-fantastickém žánru zůstala i s filmem Kovbojové a vetřelci a nedávno jsme ji mohli vidět v povedených Rivalech.

Olivia má dvojí občanství a to americké a irské, v žilách jí ale koluje ještě skotská a německá krev. Wilde není její skutečné příjmení, jako inspirace posloužil irský spisovatel Oscar Wilde.

Olivia je veganem a v roce 2010 byla vyhlášena nejvíce sexy celebritou, která je vegetariánem. Pokud jde o vztahy, tak Olivia se vdala v roce 2003 za italského filmaře Tao Ruspolia, svazek vydržel do roku 2011. Ve stejném roce se zasnoubila s hercem Jasonem Sudeikisem, v minulém roce se jim narodilo první dítě, aktuálně očekávají druhé.

Také jste si Olivii zamilovali v seriálu Dr. House?









2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.