sobota 5. dubna 2014

Kráska týdne: Katheryn Winnick - Vypadá jako křehká květinka, ale bez mrknutí oka vám nakope zadek


Bylo nám vytknuto, že do rubriky Kráska týdne vybíráme méně známé herečky. No, on je to trošku účel, protože sexy fotek Scarlett Johansson nebo Mily Kunis najdete všude plno. A my se raději soustředíme na sličné ženštiny, které sice nefigurují v pěti blockbusterech ročně, ale to neubírá nic na faktu, že jsou to holky, jako lusk. Tentokrát padla naše volba na Katheryn Winnick, představitelku hlavní ženské role v hitovém seriálu Vikings.

Katheryn se nejvíce proslavila díky sérii Vikings, jejíž druhá řada aktuálně běží na stanici History Channel, ale už předtím si ji někteří pozornější diváci mohli všimnout v jiných projektech. Ztvárnila například partnerku Davida Boreanaza v seriálu Sběratelé kostí a zahrála si i ve filmu Vrahouni, kde nakopala zadek Ashtonu Kutcherovi.

A nikdo za ni během akčních scén nemusel zaskakovat, Katheryn se začala věnovat bojovým uměním už ve věku sedmi let, první černý pásek pak získala o šest let později. Aktuálně se chlubí černým páskem v karate a také  v taekwondu, plus má licenci bodyguarda. Navíc v šestnácti letech založila svou první školu bojových umění a ve 21 letech už spravovala tři.

Katheryn se narodila v Kanadě, ale má ukrajinský původ, takže do osmi let nemluvila anglicky, pouze ukrajinsky. Její první větší hereckou zkušeností byla role v seriálu Faktor Psí: Kronika paranormálních jevů, kde se objevila v roce 1999 a následovala hromada dalších šancí v různých seriálech i filmech.

Blýskla se například ve filmu Romana Coppoly Prozření Charlieho Swana III nebo v titulu Duše Paula Giamattiho. Jejím dosud největším úspěchem je ale role válečnice Lagerthy ve zmíněném seriálu Vikings. A jelikož jde o postavu, která se ráda ohání mečem, tak se jí její zkušenosti s bojovými uměními určitě hodí.




















3 komentářů:

  1. Hodilo by se, kdybyste vždycky k článku přidali fotku herečky z toho, v čem aktuálně září. Tady bych Lagerthu ani nepoznala... a fotka z Vikingů by byla dobrým kontrastem :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.