čtvrtek 24. dubna 2014

Hobit: Třetí díl se bude jmenovat: Hobit: Bitva pěti armád

Celý minulý týden se řešilo, že si Warneři zaregistrovali řadu nových názvů a začalo se spekulovat, zda je to kvůli merchandisingu nebo kvůli možné změně názvu třetího filmu. Ten se měl původně jmenovat Tam a zase zpátky, což odkazovalo k původní literární předloze. Ale marketing je marketing, miliarda dolarů je meta, kterou chce pokořit na tržbách každý a vzhledem k tomu, že třetí díl má jít za hranice předlohy, není změna názvu zas až tak nelogická. The Hobbit: The Battle of the Five Armies pravděpodobně i víc vyjadřuje to, o čem film bude - každopádně příslib megarubanice v názvu  nejspíš naláká mnohem víc diváků. Otázkou je, zda nějaké odradí. Co si o celé změně myslíte vy?

12 komentářů:

  1. Doufám že trojka bude už TEN Hobit ve kterém se bude něco dít na rozdíl od prvních dvou filmů s extrémně zelenými trávníky a nevkusným velkým zlatým trpaslíkem.. Název je určitě epičtější, lidi to přiláká, geekové a fanoušci budou nadávat, ale nakonec si stejně nalepí špičatý uši, nasadí klobouky a půjdou ona*o*at před kina už den předem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve dvojce se toho dělo už poměrně dost.

      Vymazat
    2. První díl skvěle odpovídal pohádkové předloze Tolkienova Hobita, druhý díl neseděl kvůli své podivné roztříštěnosti a přehnanému kladení pozornosti na efekty a hlavně na nekanotický romantický vztah mezi trpaslíkem a elfkou (který mi připadal až děsivě klišoidní a nadbytečný). Závěr Hobita ale zatím vypadá slibně, tak snad mě jako velkého fanouška pana Tolkiena nezklame. :)

      Vymazat
  2. Mě už v prosinci odradila po celkem slušný jedničce ta dvojka zprasená do té míry, že to ani víc nešlo. To se nedalo nazvat natahovaný, béčkový... To byla hezká krajina doprovázená příběhem na dvacet minut, do děje nepatřícíma postavama slintajícíma ty nejubožejší dialogy, jaké si člověk dovede představit a půl hodiny dokolečka běhajícím, zjevně naprosto tupým drakem, chrlícím digitální ohýnky, což je patrně ten jediný důvod, pro všechna ta nesmyslná hodnocení...

    OdpovědětVymazat
  3. Haha, flamový článek a hned se ňoumové chytnuli. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Bitva pěti armád se mi v knížce moc líbila. Pokud se zadaří, tak má potenciál si to rozdat s bitvou o Helmův žleb nebo Minas Tirith, a kdo ví... dost možná být i lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to už síce nejaký ten piatok čo som čítal knihu, ale nepamätám si, že by v nej bola bitva piatich armád.

      Vymazat
    2. Byla, poté co byl zabit drak. Napsaná asi na půl stránky.

      Vymazat
  5. "vzhledem k tomu, že třetí díl má jít za hranice předlohy" ...Za hranice předlohy šly přece i předchozí dva díly, ne pouze chystaný díl třetí. Trošku nonsens.

    OdpovědětVymazat
  6. Jiste, zase tu mame nejakeho chytraka, co se snazi v diskusich dokazovat, jak je chytrejsi nez autor a vsichni okolo misto aby diskutoval o podstate toho, o cem je clanek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gorillu čtu od doby, co jsem ji objevil, velice rád. Jen by bylo dobré při psaní trochu uvažovat a ne dělat uraženého, když je autorovi vytknut očividný fakt, že za hranice předlohy šly i první dva díly, takže sdělovat to jako nějaké specifikum třetího dílů fakt nemá moc smysl.

      Vymazat
  7. Celej filmovej Hobit je děsnej úděs, kde je celá výtvarná stránka zlikvidovaná tím novým 3D superužírajícím barvu a blbě fakovaným a už ani nevím kolikati moc snímky za sekundu.
    Nějaký pozitivní moment do historie bude jen pokud se jim podaří zopakovat bitvu o Helmův žleb.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.