středa 19. března 2014

Pět celebrit, kterých už je všude prostě moc

I když to na první pohled zavání bulvárem, tak pozor, žebříček sestavil renomovaný ekonomický magazín Forbes, který nechal své čtenáře hlasovat o tom, jaké celebrity jsou nejvíce "overexposed". Kterých pět hvězd už tedy mají lidé plné kecky?

5. Honey Boo Boo

Tohle devítileté dítko se jmenuje Alana Thompson, ale proslavila se pod svým pseudonymem Honey Boo Boo. Je hvězdou reality show Here Comes Honey Boo Boo. Ta sleduje osudy právě téhle dívenky, která se snaží prosadit ve světě dětských soutěží krásy (jsme jediní, komu přijde zvrácené navlékat malé caparty do nařasených šatů a zmalovat je tak, že vypadají jako vysloužilé kněžky lásky?) a samozřejmě i její rodiny. Jak to tak u podobných projektů bývá, sledovanost je vysoká, ale současně se na pořad snáší kritika a to ne zrovna jemná ("ještě, že seriál existuje, díky němu laťka televizní zábavy klesla ještě níže"). Ale ať už si o této reality show myslíme cokoliv, minimálně v USA je Honey Boo Boo velká hvězda.

4. Miley Cyrus 

Kde jsou ty časy, kdy se roztomilé děvče s dlouhými hnědými loknami prohánělo v naivních seriálech od společnost Disney. Miley Cyrus se rozhodla, že se zbaví nálepky hodné slečny od vedle, nechala si odbarvit vlasy, ostříhat si je dle kastrolu, obléká se oděvů, které stěží zakryjí alespoň část její "panímámy", na pódiu předvádí takové věci, že se člověk bojí toho, že bude svědkem otěhotnění v přímém přenosu a v klipech se Miley nahá pohupuje na obřích kovových koulích a olizuje nářadí. Je to zajímavá marketingová strategie, která ale funguje. Jelikož jí patří čtvrté místo v žebříčku, je jasné, že se o ní ví (očividně až moc).

3. Lindsay Lohan

Stejně jako Miley, i Lindsay začala svou kariéru jako malá nevinná holčička v úděsně sladkých, ale celkem neškodných projektech. Ovšem objevila se i v zajímavých filmech, jako například Mezi námi děvčaty nebo Protivný sprostý holky. Docela slušně se jí dařilo i na hudebním poli (a to i bez toho, aby její videoklipy byly oslizlé jako fanoušek východoněmecké pornografie). Jenže zatímco Miley si pečlivě buduje image zlobivé holky, tak Lindsay jí skutečně je. Má slušné zkušenosti s drogami i alkoholem, párkrát byla i u soudu a nedávno dokonce uveřejnila seznam svých milenců a figuruje na něm spousta extra známých (a často ženatých) celebrit. Ani vlastně nevíme, co v posledních letech zvládla natočit, pokaždé, když o ní slyšíme, tak je to kvůli nějakému skandálu.

2. Kim Kardashian

Přestože u nás reality show Keeping Up with the Kardashians, která velkoprd*latou (promiňte nám ten výraz, ale prostě nás lepší nenapadá) Kim a její rodinu proslavila, neběžela (nebo jsme ji propásli a nějak nám to nevadí), tak už i tady plno lidí Kardashianovic děvče zná, protože je jí prostě všude plno. Procpala se do spousty pořadů, seriálů, vzala si za manžela Kanye Westa... Kim se na nás valí ze všech stran a jediná obrana je odstěhovat se na pustý ostrov nebo přestat číst noviny, surfovat na internetu a zapínat televizi.

1. Justin Bieber

Kdo jiný by mohl být na prvním místě, než Justin. Tenhle mladý kanadský zpěvák se proslavil díky tomu, že jeho aktivní mamka cpala videa s jeho zpěvem na YouTube a tam si ho všimla nahrávací společnost, která v něm viděla potenciál. Ne, že by uměl tak skvěle zpívat, ale jeho sladká vizáž (nám tedy připadá, že vypadá spíše lesbická dívka než jako prototyp muže, kterého by měly fanynky obdivovat, ale někdo rád holky, někdo zase vdolky), prostě na teenagerky funguje. Ovšem zatímco v počátcích se Justin opravdu věnoval hlavně hudbě, postupem času nezvládl svou slávu a tak močí na veřejnosti, řídí pod vlivem drog, napadá řidiče limuzíny, pořídil si 14 týdnů starou opičku, která ovšem má v tomto věku ještě minimální šanci na přežití bez matky a podobně. Ale bez ohledu na jeho chování, které je na facku, je schopen za dvanáct měsíců vydělat 58 milionů dolarů a na Twitteru je celebritou s druhým největším počtem fanoušků (50 milionů). O jeho "důležitosti" svědčí například i video níže, kdy byla přerušena debata s kongresmankou, aby byli diváci informováni o Bieberově zatčení. Nezbývá se než zeptat, kam ten svět spěje :)).

Jaké celebrity máte plné zuby vy?

5 komentářů:

  1. Bieber a Miley - souhlasím.
    U nás je to Bartošová-Rychtářová s tím jejím starým, Macura

    OdpovědětVymazat
  2. Docela zajímavý článek, přečetla jsem si ho a nestačila se divit, ale myslím, že časopis Forbes je skutečně kvalitní novinařina, takže je to ok. Navíc to mohli klidně rozšířit na víc míst, ale i toto stačí.
    Miley - dneska jsem viděla holku, co měla batoh s Hannah Montana, ještě je tam s dlouhými vlasy a hned jsem si vzpomněla, co ta holka teď předvádí. Nejsem proti provokacím a vím, že za mojeho mládí to byla Madonna, co šokovala a dneska je to skoro normál. Ale to co se děje dnes je hrůza a jestli toto bude někdy norma, tak potěš koště. Mě takové chování přijde opravdu odporné, stačí mi ty fotky. Je to prostě na facku a na zadek.
    Ostatní komentovat nechci tak podrobně - Biebera neposlouchám, Kardashian je mi nesympatická a Lohan mě zklamala - měla jsem ji ráda ve filmu Past na rodiče, ale co z ní taky vyrostlo.
    Nechápu, že rodiče nedají na důkladnější výchovu, když ty děti vstupují do showbyznysu a pak z nich jsou taková telata. To je ta Amerika, všechno je tam free.
    U nás začala jako mladá Eva Farna a jaká je z ní super ženská, to je hlavně tím, že má dobré zázemí a dobré rodiče, kteří dohlídli, aby jí to nezkazilo a to je moc dobře.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi je to cele o vychove. nechapem, ze sa na to rodicia miley mozu pozerat.
      a napriklad taka lindsay ma dost velke "daddy issues", aj o tom spievala, asi by som hladala chybu tam.

      Vymazat
  3. Božínku, to som sa nasmiala :D Bravúrne zhrnutie... :D Keep it up!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.