pondělí 10. února 2014

Náš snový tým pro film The ExpendaBelles, ženskou verzi Expendables

A je to venku, ženskou variaci na Expendables: Postradatelní zrežíruje Robert Luketic, který sice není kdovíjaký šikula, ale pár snesitelných akčních filmů natočil (musíme se přiznat, že i odsuzovaní Vrahouni nás docela pobavili). Režiséra tak známe, ale zatím se neví, které herečky se ujmou hlavních rolí. My bychom pár návrhů měli.

Ale než se pustíme do sázení jmen, je také nutné připomenout, že už byla zveřejněna oficiální zápletka filmu, který bude spoluprodukovat Sylvester Stallone, a ta zní:

"Poté, co jsou vyhlazen tým amerických Navy SEALs, kteří se pokusili proniknout do jeskyně nebezpečného zloducha ve snaze zachránit nejlepší nukleární vědce, je jasné, že tohle je úkol, který nemůže splnit žádný muž a musí se ho ujmout ženy. Jedinou cestou je tak to, aby se skupina nejlepších agentek vydávala za exkluzivní call girls, jejichž zdánlivým úkolem je ukojit touhy krutého diktátora, ale jejich skutečným cílem je záchrana vědců."

Jinak řečeno, "béčko jako prase", ale pokud se to uchopí za správný konec, může to být parádní zábava (my jsme tedy velcí fanoušci akčních ženštin, které jen neřvou v koutě, když někdo mlátí jejich hrdinu, ale rády se zapojí do bitek a přestřelek). Důležité samozřejmě je, aby se tvůrcům podařilo do filmu nahnat zajímavá jména. Několik jich padlo, ale zatím žádné nebylo oficiálně potvrzeno. Ještě, že filmaři mají nás, my jim rádi poradíme.

Meryl Streep

Je to trošku překvapení, ale právě tato dáma, která je specialistkou na charakterní role a bezesporu disponuje oscarovými kvalitami, je docela často zmiňována právě ve spojitosti s ExpendaBelles. A my bychom rozhodně nebyli proti, je to tak zvláštní a skoro neuvěřitelná představa, že jsme hrozně zvědaví, jak by Meryl sedla akční role. Spekuluje se o tom, že tvůrci by ji rádi viděli jako šéfku celého týmu a my jsme jedině pro. A kromě toho, akční role sice nejsou její doménou, ale ve filmové verzi muzikálu Mamma Mia! dokázala, že disponuje smrtícími zbraněmi. Její zpěv byl hodně údernou záležitostí. Dobře, to od nás bylo ošklivé :). Nikdo samozřejmě nečeká, že se Meryl ujme rotačního kulometu a zasype hordu nepřátel kulkami (i když bylo to bylo bezva), ale pár ran by mohla uštědřit a věříme, že s nějakou skladnější zbraní by jí to také určitě slušelo.

Kate Beckinsale

Kate je jednou z nejvýraznějších zástupkyň nové generace akčních hrdinek a už mnohokrát ukázala, že jí to jde jak se zbraněmi, tak i bez nich. V sérii Underworld si to na férovku rozdala s upíry, vlkodlaky i s lidmi, v nové verzi Total Recall zmlátila Colina Farrella i Jessicu Biel. Nemůžeme ani opomenout to, že jí to sluší v kůži či latexu, holka má prostě sexappealu na rozdávání.

Gina Carano a Michelle Rodriguez

Čas od času se objeví stížnosti na to, že přece padesátikilová ženská nemůže nakopat skoro dvakrát těžšího protivníka, ale u Giny Carano bychom tomu docela věřili. Není to jen herečka, ale především je ženskou tváří smíšených bojových umění a to není sport pro naondulované slečinky s čerstvou manikúrou. A Gina stačila už několikrát ukázat i filmovým divákům, že se o sebe postarat umí. Ve Zkratu to natřela hromadě slavných herců a v Rychle a zběsile 6 si poměřila síly s další "amazonkou" Michelle Rodriguez. Právě Michelle bychom ve ExpendaBelles také vůbec nepohrdnuli, je to holka od rány, takže by do party určitě pasovala. A její věčný kukuč "jestli se na mě ještě jednou podíváš, tak ti ukopnu hlavu" by se v tomto případě také docela hodil.

Michelle Yeoh a Ziyi Zhang

Trošku exotiky a hlavně poctivou porcí znalostí bojových umění by mohla přispět tato dvojice, která zabodovala například díky velehitu Tygr a drak. Obě dámy mají na kontě spoustu a spoustu dynamických filmů a Michelle patří k ikonám hongkongského akčního žánru. Bylo by tak hodně nemilé, kdyby na ni filmaři zapomněli, ostatně je tak trošku ostuda, že se ještě neobjevila v žádném z dílů Expendables. Nikdo nemůže zpochybnit, že jde o akční legendu, která by si místo v podobném filmu zasloužila. Ziyi Zhang je o něco mladší, takže nemá ve filmografii tolik projektů jako Michelle, ale i tak už si stačila zahrát v několika skvostných projektech, kde se tahle bývalá tanečnice předvedla jako slečna, která vás pošle k zemi dříve, než se naučíte správně vyslovit její jméno.

Linda Hamilton

Prototypem akční hrdinky, pokud jde o západní kinematografii, je bezesporu Linda Hamilton, která si zahrála velmi drsnou postavu v Terminátorovi a jeho pokračování. Holt naštvaná matka, která chrání své dítě, je skoro tím nejvíce nebezpečným tvorem, na kterého můžete narazit. Nemá problém s tím vám vrazit pořádný pravý hák, ale také čapnou brokovnici a pálit z ní jako o život. A když se zvládla postavit zabijáckému stroji z budoucnosti, nějaký diktátor unášející vědce by pro ni neměl být větší problém.

Sigourney Weaver

Se střelnými zbraněmi má bohaté zkušenosti i Sigourney Weaver, která s nimi pěkně pozlobila "šmejd z vesmíru" a velmi dobře jí to jde i s plamenometem, který patří k jejím oblíbeným kouskům. Stejně jako Linda, i Sigourney je jednou z nejproslulejších ženských hrdinek sci-fi žánru a její obsazení do ExpendaBelles je v podstatě nutností, jinak by diváci mohli hodně, ale hodně peskovat. A my bychom se jim vůbec nedivili.



Milla Jovovich

Stejně jako Kate Beckinsale i Milla zastupuje novou generaci akčních hrdinek. Kdo by to jen do bývalé modelky řekl, že si vybuduje kariéru jako představitelka především akčních rolí, která sice vypadá, že za celý den sní jen dvě kuličky hroznového vína a list salátu, ale kosení zombíků jí jde jedna radost. Důkazem je série Resident Evil, o jejichž kvalitách sice můžeme pochybovat, ale faktem je, že jde o nejúspěšnější filmovou sérii inspirovanou videohrami vůbec.

Odette Annable

Nejsme si úplně jistí, zda vám toto jméno něco řekne, ale musíme přiznat, že tato mladá herečka, která se objevila například ve filmu Monstrum, na nás v seriálu Banshee velmi zapůsobila. Seriál skvělými rvačkami nešetří a Odette byla aktérkou mnoha z nich. S přestože na první pohled vypadá jako modelka značky Victoria Secret, tak když to na ni přijde, kope zatraceně rychle a vysoko. A jak právě v Banshee ukázala, zlobivé holky jí jdou a tak pokud by tvůrci chtěli nějakou "čerstvou krev", Odette by určitě byla jednou z našich favoritek.


Koho byste ve filmu rádi viděli vy? Kdo je vaší nejoblíbenější ženskou akční hrdinkou?

14 komentářů:

  1. Skvělý výběr. Potěšili jste s Odette a do Zhang Ziyi jsem se po zhlédnutí Tygra a draka zamiloval. :) Kate B. v Total Recallu válela a troufám si tvrdit, že zastínila všechny.

    Angelinu Jolie moc nemusím, ale v Salt se mi opravdu líbila. Mila Kunis je tak kočka. V Knize přežití...hmmm. :) Jennifer Lawrence by mohla být finanční tahák. V USA je nesmírně oblíbená. Ale stejně bych tam dal Jacka Bauera. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Až na Ginu a Michelle žádný pořádný rváč , co takhle Cynthii Rothrock

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cynthii zmiňuji skoro v každém článku o Expendables, divím se, že ji Sly ještě nepovolal.

      Vymazat
    2. A co Milla volové?!?!

      Vymazat
  3. Anonym: Jseš si jistý? ;) http://www.biography.com/imported/images/Biography/Images/Profiles/R/Cynthia-Rothrock-241068-2-402.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. proč ne ? http://www.cynthiarothrock.org/
      třeba už to není mladice , ale jako záporáka co nakope pár modelek by byla super

      Vymazat
  4. Já bych tam viděl Kate Beckinsale, Milu Jovovich, Michelle Rodriguez, ale hlavně Angelinu Jolii, Cameron Diaz, Sarah Michelle Gellar, Lucy Lawless,.

    OdpovědětVymazat
  5. ještě bych přidal Lucy "Xena" Lawless, Uma Thurman s katanou, Katee Sackhoff a Hilary Swank s boxerkama :D

    OdpovědětVymazat
  6. Angelina Jolie, Charlize Theron, Lucy Liu, Penelope Cruz, Jessica Biel

    OdpovědětVymazat
  7. Kdy by to nevzala Meryl Streep tak bych si dokázal představit Lindu H. jako šéfovou týmu

    OdpovědětVymazat
  8. a co Rhona Mytra. Ta by taky šla :-)) Soudný den jí slušel .-))

    OdpovědětVymazat
  9. Za mě: Angelina Jolie, Milla Jovovich, Ali Larter... Zbytek je mi fuk :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Výběr je to dobrý. Ale Sigourney Weaver a Linda Hamilton jsou asi už dost staré na call girls. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Dala bych tam Rhonu Mitru, Sarah Michelle Gellar, Kate B, Millu J, Angelinu, Rodrigez a Elizu Dushku. Pak by to byl film, na ktery by se dalo koukat....

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.