neděle 16. února 2014

Dočká se marvelovská superšpiónka Black Widow vlastního filmu a stojíme o něj vůbec?

O sólovce dosud jediné ženské členky filmového týmu Avengers, už se uvažuje dlouho. Jenže zatím se jen mluvilo a skoro nic se nedělo. Změní se to v blízké budoucnosti?
Nebudeme si nic nalhávat, ženské hrdinky Marvel zatím trošku zanedbává. Možná je to strach z toho, že akční filmy s ženskými ústředními postavami občas propadnou, možná k tomu má jiný důvod, ale faktem je, že z Avengerů jsou to jen Black Widow a Hawkeye, kteří se zatím nedočkali vlastního bijáku.

Prezident Marvel Studios Kevin Feige už ale několikrát naznačil, že vlastní film ruské superšpiónky Black Widow je reálnou možností. A začíná na to být vhodná doba. V Iron Manovi 2 se tato postava ztvárňovaná svůdnou Scarlett Johansson představila s plnou parádou, v Avengers se předvedla jako důležitá členka týmu a v Captain America: Návrat prvního Avengera prý bude mít také dostatek prostoru. Plus Feige poznamenal toto:

"S natáčením dalšího filmu Avengers začneme na konci března. A Widow bude mít velmi důležitou roli. Zjistíme více o její minulosti, více o tom, odkud přišla a více o tom, co vedlo k tomu, že je osobou, kterou je. Představa toho, že její příběh prozkoumáváme ještě více v jejím vlastním filmu je skvělá a už jsme spustili nějaké produkční práce."

A právě po druhých Avengers by byla vhodná doba vyslat do kina sólovku s Black Widow, její "origin" příběh už by byl dostatečně prozkoumám díky Avengers: Age of Ultron, takže bychom nebyli zatěžováni tím, že by se 75 % filmu věnovalo její minulosti a současně by diváci měli její "zrození" v živé paměti, takže by se její sólovka mohla vrhnout rovnýma nohama do nějaké aktuální zápletky.

Ovšem, těžko očekávat, že se Black Widow dočká vlastního projektu v marvelovské třetí fázi. Z té je sice znám pouze jeden film a to Ant-Man, který se objeví v roce 2015, ale tomu, že se ve třetí fázi ukáže Black Widow v sólovce, tomu dáváme šanci tak 5 % a to jsme ještě hodní.

Domníváme se tak, že nejdříve bychom se s ní mohli ve vlastním filmu potkat po roce 2018, což je docela pozdě. A navíc, do té doby Marvel představí pár nováčků, kteří si mohou získat srdce diváků, tak aby na Black Widow vůbec dostalo a nedostaly prostor jiné postavy.

Byla by škoda, kdyby na Natashu Romanoff, což je civilní jméno Black Widow, nedošlo. Navíc se nám líbila myšlenka toho, že by její projekt byl stylově podobný filmům s Jasonem Bourneem, i když to je dvousečná zbraň. Stačí zmínit seriál Agents of S.H.I.E.L.D., který se zbytečně vyhýbá nadpřirozeným aspektům a výraznějším superhrdinům a to mu nepomáhá, ale naopak škodí.

Brali byste vlastní sólovku Black Widow? Je dostatečně zajímavou postavou, aby utáhla celý film?

 

7 komentářů:

  1. Těžko říct, ale přiznávám, že mě to netrápí :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslim,ze v roce 2016 uz bude prekomixovano a filmari se uberou jinym smerem.

    OdpovědětVymazat
  3. "Ovšem, těžko očekávat, že se Black Widow dočká vlastního projektu v marvelovské třetí fázi. Z té je sice znám pouze jeden film a to Ant-Man"

    Oh rly? Ant-Man, Dr.Strange, Thor 3, Cpt.America 3, Avengers 3. V plánu Black Panther a tým Inhumans

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yeah, oh really, ze třetí fáze je oficiálně potvrzen pouze Ant-Man, ostatní jsou dohady. Některé možná velmi reálné, ale dokud to Marvel oficiálně nepotvrdí, tak pořád dohady.

      Vymazat
  4. já bych udělal klidně i víc sérii, ale nemusí být tak nákladní prostě nízko rozpočtový s dobrým scénářem, což by se u Black Widow hodilo, prostě špionážní drama jako je ten novej Jack Ryan.

    OdpovědětVymazat
  5. tři filmy ročně, jinak to nevidím.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.