pátek 3. ledna 2014

TOP 50: Nejočekávanější filmy roku 2014, část třetí


Přinášíme již třetí desítku očekávaných filmů letošního roku.

Po první a druhé desítce nejočekávanějších filmů roku 2014 tu máme už třetí přehled deseti filmů, které byste si letos neměli nechat ujít.

21) Noah 

Premiéra: 28. března 2014
Žánr: Biblický opus
Popis: Russell Crowe se pokusí oprášit svou zašlou slávu v epickém snímku Darrena Aronofského Noah. A o co půjde? Jako nápověda vám mohou poslouži tato klíčová slova: potopa, archa, Noe.
Názor autora: Bible je plná scénásristických námětů pro Hollywood. Pořád se ale zpracovávají jenom ty nejosvědčenější. Tentokrát se ve velkorozpočtové podívané mrkneme na to, jak Russell Crove pokácí půlku lesa.


22) Haunted House 2

Premiéra: 28. března 2014
Žánr: Parodie
Popis: Pokračování celkem úspěšné parodie na duchařskou a hororovou tematiku.
Názor autora: Jednička byla navzdory očekáváním povedenou parodií, která tak trochu připomínala zlaté časy Scary Movie. Možná bude Haunted House 2 alespoň stejně dobrý jako ten první.


23) Captain America: The Winter Soldier 

Premiéra: 4. dubna 2014
Žánr: Komiksová adaptace
Popis: Děj druhého Kapitána Ameriky se bude odehrávat dva roky po ději Avengerů. Tentokrát bude muset Steve Rogers Ameriku zachránit od mocného Zimního vojáka (Winter Soldier).
Názor autora: Jednička byla zábavná, ale je také možné, že mě (i většinu diváků) bavila jen díky tomu, že se jednalo o origin story. Skutečná zkouška ohněm pro Kapitána Ameriku tedy přijde až teď.


24) Rio 2

Premiéra: 11. dubna 2014

Žánr: Animovaná komedie
Popis: Druhý díl rozjuchaného animáku se tentokrát bude odehrávat v amazonském deštném pralese.
Názor autora: Jedničku jsem neviděl a trailer na dvojku mě nebaví. Osobně bych film přeskočil, ale pro děti to zřejmě bude vhodná podívaná. Pro jejich rodiče už asi ne.


25) Sabotage

Premiéra: 11. dubna 2014
Žánr: Akční thriller
Popis: Zátah na drogového bosse je jen záminkou pro to, aby si mohl elitní protiteroristický tým rozdělit jeho špinavé peníze. Jenomže to má jeden malý háček. Během zátahu začne jednoho po druhém členy jednotky někdo vraždit.
Názor autora: Jen co se Arnold vrátil do filmové branže, začal točit jeden film za druhým jako šílený. A téměř všechny jeho nejnovější počiny připomínají staré osmdesátkové řežby. Jenomže těm už odzvonilo a málokdy nějaký podobný snímek překvapí. Bude to Sabotage? Z traileru to vypadá na solidní nářez. 


26) Transcendence

Premiéra: 18. dubna 2014
Žánr: Sci-fi
Popis: Johnny Depp se jakožto odborník na umělou inteligenci pokusí stvořit stroj s lidskými emocemi. Tento experiment však proti němu poštve anti-robotické extrémisty.
Názor autora: Zatím to vypadá zajímavě, ale zřejmě nepůjde o akcí nabitý film, takže to odradí "falešné fanoušky science fiction".


27) The Amazing Spider-Man 2 
Premiéra: 2. května 2014
Žánr: Komiksová adaptace
Popis: První díl pavoučího rebootu slavil úspěchy, takže nic nestálo v cestě vzniku druhého dílu. Tentokrát opět po vzoru Sama Raimiho dostaneme daleko více padouchů, což ostatně pohřbilo původně slibně se rozvíjející předchozí sérii. Jak se to vyvrbí tentokrát?
Názor autora: U Spideyho nebudu dělat ukvapené názory a počkám si. Jedničku jsem předem odsoudil a pak se mi líbila. Stejnou chybu dělat nechci.


28) Godzilla

Premiéra: 16. května 2014
Žánr: Katastrofické sci-fi
Popis: Reboot původního snímku o ničivé příšeře.
Názor autora: Rebooty filmů s uzavřeným příběhem nemám rád. Je to jenom zbytečné vyhazování peněz a hlavně tento trend poukazuje na fakt, že Hollywoodu dochází nápady, a tak se sám vykrádá.


29) X-Men: Days of Future Past / Budoucí minulost

Premiéra: 23. května 2014
Žánr: Komiksová adaptace
Popis: V doposud největší bitvě se spojí X-Meni ze současnosti se svými mladšími já.
Názor autora: Nový start série překvapil, nejsem si úplně jistý, zdali je spojení původního obsazení s tím novým nejšťastnější, ale uvidíme. Zatím to zavání až přílišným zmatkem v postavách a přelidněním na plátně.

30) Maleficent

Premiéra: 30. května 2014
Žánr: Fantasy
Popis: Nový pohled na ikonickou pohádkovou záporačku z Šípkové Růženky jménem Maleficent. Jak se z hodné dívky stala zlá čarodějnice?
Názor autora: Pohádky mám rád a fantasy filmy zavánějící pohádkovou mytologií jakbysmet. Osobně se těším, i když Disney poslední dobou nemá na filmy moc štěstí.

Zaujal vás některý snímek z naší třetí desítky?

Plakáty

1 komentářů:

  1. V tejto tretej ponuke filmových noviniek je tu mnoho filmov ktoré rozhodne stoja za minimálne jedno pozretie kapitán America je samozrejmosťou , tak isto x Meni v prípade spidermana mám isté obavy lebo už prvý diel mi akosi nesadol. Neupieram mu svoje kvality ale mňa pubertálny stredoškolský Spiderman nepresvedčil sympatickejšia mi bola dospelejšia verzia v podaní tobeyho, raymiho spiderman mi prišiel o dosť realistickejšía ľudskejší tento je skôr rozmaznanejší a drzejší čo sa mi k postave Petera Parkra akosi nehodí. :) čo sa táka sci fi transcendence je to film so zaujímavým námetom na ktorý sa osobne teším asi najviac :) poteší aj RIO je to príjemná odychovka ktorá poteší deti aj menej rezervovaných dospelých, ktorí potrebujú vypnúť už v prvej časti to bolo nabité príjemnou hudbou aj pár výbornými vtipmi. A nakoniec tu máme Godzillu , Americká verzia sa mi veľmi páčila bol to taký môj kutový film môjho detstva. Som zvedavý ako naložia s Godzillou v tejto novej verzii takže aj tento film ma zaujal :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.