pondělí 13. ledna 2014

Star Wars: Epizoda VII - Zapomeňte na to, co jste dosud slyšeli, režisér J.J. Abrams spustil lavinu změn

Už docela dlouhou dobu se předpokládalo, že v sedmé epizodě Hvězdných válek se bude hlavní pozornost soustředit na potomky rodin Solo a Skywalker, ale na to zřejmě můžeme zapomenout. Alespoň v případě sedmé epizody.

Není divu, že ve chvíli, kdyby byla ohlášeno, že vznikne další díl Star Wars, spustila se obrovská tsunami spekulací o tom, o čem film vlastně bude. Tvůrci hlásali, že si nechtějí vypůjčit dějové linky z takzvaného rozšířeného vesmíru, ale přesto se nakonec ukázala být nejpravděpodobnější (nebo alespoň nejvíce zmiňovaná) varianta, že se pozornost bude soustředit na děti princezny Leiy (Carrie Fisher) a Hana Sola (Harrison Ford) Jacena a Jainu Solo.

Zdálo se to jako pochopitelná záležitost, přirozeně navázat na události z původních filmů, zakomponovat do příběhu původní postavy, což by potěšilo mnohé diváky a je to tak z marketingového hlediska naprosto logický krok.

Vše bude možná jinak

Ovšem, poté, co práce na scénáři po Michaelu Arndtovi převzal sám režisér J.J. Abrams a Lawrence Kasdan, otočila se zřejmě situace o 180 stupňů. Věřilo se, že Arndt se chce soustředit na potomky Hana, Leiy a také Lukea Skywalkera (Mark Hamill), s tím, že toto původní trio se ve filmu vyskytne, ale spíše ve vedlejších rolích.

Abrams a Kasdan oproti tomu plánuji něco jiného, původní postavy budou mít v sedmé epizodě hlavní role, zatímco omladina jen vedlejší s tím, že se jim bude věnovat větší pozornost v osmé a deváté epizodě. Plus se ví, že některé postavy z Arndtovy verze příběhu byly nemilosrdně vyškrtnuty a objeví se úplně nové.

Například prý probíhá casting na herečku tmavé pleti (případně mulatku), které bude něco po dvacítce a mluví se o tom, že by mělo jít o dceru nebo vnučku legendární postavy a to Obi-Wan Kenobiho (Ewan McGregor, Alec Guinness). Náš oblíbený Jedi měl zřejmě rád exotiku.

Aktuálně se prý také hledá někdo, kdo by měl typově odpovídat Mattu Damonovi v Elysiu. Možná proto se vyrojily zprávy o tom, že byl osloven Michael Fassbender, který se prý sešel s Abramsem v prosinci minulého roku. Fassbender má se sci-fi slušné zkušenosti a jelikož se pátrá po někom kolem čtyřicítky a jemu je 36, vypadá to, že tvůrci možná narazili na toho pravého. Pokud se podaří uzavřít dohodu, my Abramse a spol. určitě pochválíme, dokážeme si Michaela ve filmu velmi dobře představit.

Zloduch z Matrixu

 
Stejně tak Hugo Weavinga, který je prý dalším, se kterým probíhají jednání, ale dle dostupných zdrojů, u něj se ví koho by si měl zahrát (alespoň zhruba). Mělo by jí o imperiálního důstojníka, takže zřejmě záporná role. Ale ty mu jdou nejlépe, tak proč ne.

Premiéra filmu je ještě relativně daleko (prosinec 2015), takže není zase tak šokující, že se tvůrci stále rozmýšlejí, kterým směrem se vydat, ale už by nebylo úplně od věci určit si alespoň základní mantinely. Přiznáváme se, že bez ohledu na to, jak rádi máme původní filmy, líbilo by se nám, kdyby se nová trilogie zaměřila na neokoukaná postavy. Samozřejmě, nemám nic proti tomu, aby se v epizodě VII až IX objevily i proslulí hrdinové a záporáci, ale pokud by byla hlavní pozornost soustředěna na někoho jiného, rozhodně bychom nepeskovali. Vždyť universum Star Wars nabízí tolik zajímavých postav a událostí.

Byli byste rádi, kdyby se potvrdilo, že se bude sedmé epizoda točit hlavně kolem Hana, Leiy a Lukea nebo byste preferovali, aby dostala více prostoru "čerstvá krev"?


7 komentářů:

  1. "pleti (případně mulatku), které bude něco po *dvacítce* a mluví se o tom, že by mělo"

    kolem dvacítky to si ji spíchnul když už byl mrtvej?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "mluví se o tom, že by mělo jít o dceru nebo vnučku" takže ta vnučka je pochopitelnější :-)

      Vymazat
    2. Kenobi byl podle mě dost věrný kodexu a celibát by neporušil. Zase to disney musí pokazit všechny tradice, jelikož láska v jejich filmech je to nejcennější co může být.

      Vymazat
    3. Už chybí jen potomstvo mistra Yody...

      Vymazat
    4. no, po rozkazu 66 už řád Jedi v podstatě neexistoval, tak ten už potom ten kodex možná ani neměl smysl... navíc Luke měl taky manželku...

      Vymazat
  2. Ben Kenobi a dítě???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě taky dostalo že by měl mít dítě. Myslím že každému kdo viděl Star Wars a Obi-Wana by se to nespojilo dohromady.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.