úterý 21. ledna 2014

Shaolin Temple: Remake klasického filmu s Jet Lim si vezme na starost režisér Rychle a zběsile

Film Klášter Shaolin odstartoval kariéru jedné z nejzářivějších asijských hvězd, šikuly jménem Jet Li. Nyní se chystá nová verze kultovního projektu, který znají snad všichni fanoušci akční asijské kinematografie. Překvapením je jméno režiséra.

Nebudeme to protahovat, je to Justin Lin, muž, který natočil poslední čtyři díly série Rychle a zběsile, ale poté, co se studio Universal Pictures rozhodlo, že chce do kin poslat jeden díl ročně, rozhodl se Justin Lin ve spolupráci na Rychle a zběsile nepokračovat a přenechal žezlo hororovému specialistovi Jamesu Wanovi.

Bylo tak otázkou, kterým směrem se Justin vydá. S jeho jménem bylo spojováno několik projektů, ale nakonec se Justin rozhodl dát si na chvíli oddech od americké produkce a zamíří do Asie. Tedy až poté, co pomůže Wanovi z pozice producenta Rychle a zběsile a zřejmě zrežíruje další díl ze série filmů o Bourneovi. Pak se vydá do Číny, kde vznikne remake filmu Klášter Shaolin z roku 1982. Původně se sice věřilo, že novou verzí je film Shaolin z roku 2011, ovšem nyní bylo stanoveno, že chystaný projekt je oficiálním remakem původního filmu s Jet Lim.

Asijští filmaři se zřejmě inspirovali u amerických kolegů a najíždění na vlnu remaků. Není to ještě tak intenzivní, jako v USA, ale v poslední době vzniklo několik nových verzí klasických filmů, tak snad se budou Asiaté, na rozdíl od amerických kolegů, krotit a nebudou předělávat vše, co je napadne.

Zajímavé je, že zatímco hromada asijských režisérů nejdříve uspěje ve své domovině, aby potom zamířili do Hollywoodu, Justin Lin zvolil opačnou cestu, svou kariéru odstartoval v Los Angeles, do první ligy se dostal díky Rychle a zběsile a pak se rozhodl dát si od pozlátka Hollywoodu oddech a zamířit do Číny.

Ovšem nebude to v nejbližších měsících, jak bylo řečeno, produkuje Rychle a zběsile 7 a možná dohlédne na Bournea. Až poté se vrhne na Shaolin Temple. Smlouvu už ale podepsanou má a premiéra je zatím plánována na rok 2016 (konkrétní den ale ještě znám není).

Znáte původní film? A myslíte, že remake je dobrý nápad?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.