pondělí 2. prosince 2013

Česko Slovensko má talent (2. semifinále): Nejlepší semifinále za čtyři ročníky?

V prvním semifinále show Česko Slovensko má talent 4 došlo k několika málo překvapením a také ke spoustě zklamání. Snad jen dva soutěžící předvedli výkon, který jsem od nich opravdu očekával. A proto bude nanejvýš zajímavé, jak si v přímém přenosu povede druhá devítka soutěžících. Bude to lepší než minule?

Vystoupení č. 1: The Boyz

Jediný způsob, jakým mohli The Boyz zabojovat, bylo překvapit. A to hodně překvapit. No a to se nakonec skutečně povedlo. Choreografie měla nápad, vtip i určitou míru preciznosti. Rozhodně to byl daleko lepší start, než jaký minule předvedly holky z Magic Free Group Brno. Zatím to na postup rozhodně je, ale záleží na konkurenci a hlavně na Tumarech, kteří jsou největšími protivníky této skupiny.

Gorilla hodnotí: 1


Vystoupení č. 2: Eliška Luftnerová

Eliška rozhodně talent má, jenom si tak úplně nemyslím, že je šanson pro české a slovenské diváky natolik atraktivní, aby se dokázal probojovat do finále. Víc k tomu snad ani říkat nemusím, Elišce to slušelo a zpívat umí. Zatím je úroveň druhého semifinále daleko lepší než toho prvního.

Gorilla hodnotí: 1

Vystoupení č. 3: Magic Alex

Alex potřeboval v divadle rozpočet, teď ho měl a předvedl dynamickou show, která možná nebyla tak bombastická jako některé zahraniční iluzionistické show, ale u nás to bylo rozhodně nadprůměrné. Zásadně nesouhlasím s Jarem v tom, že by tohle číslo bylo zastaralé. Tak jasně, ty triky jsou založené na opakujících se principech, ale pokud je iluzionisté provedou dobře, tak to vůbec nevadí. Občas tam byly trochu delší prostoje, ale na ČSMT to zatím byla nejlepší iluze. Navíc u mě má Alex body navíc i za to, že z dálky vypadá jako herec Josh Radnor, Ted z Jak jsem poznal vaši matku.

Gorilla hodnotí: 1-

Vystoupení č. 4: Peter a Tomáš Szabó

Asi to bude tím, že ani náhodou nespadám do cílové skupiny tohoto dua, ale na podobné cajdáky zpívané typickými hezounky prostě nejsem. Umím ocenit dobrou píseň, tahle nebyla špatná, ale rozhodně se toto číslo neřadí k tomu nejlepšímu, co zatím druhé semifinále nabídlo. Jen se trochu bojím, že zasáhnou hlasující puberťačky a bratři postoupí na úkor někoho daleko lepšího.

Gorilla hodnotí: 2-

Vystoupení č. 5: Alena Smolíková a Jerry

Lucie Bílá zkouší podobné triky doma s kočkama, což jí zatím asi moc nevychází, jinak by se už dávno vykašlala na kariéru zpěvačky a nastoupila by do cirkusu. Zato fenka Jerry se svou cvičitelkou Alenou dokáže hotové divy. Já už sice většinu podobných vystoupení viděl, ale pokaždé mě to baví. Musí se ale jednat o kvalitní číslo. A v rámci dog dancingu je tohle to nejlepší, co Česko Slovensko má talent kdy nabídlo. Vůbec nechápu Jara Slávika, který se po skončení čísla tvářil jako kyselá zadnice. Určitě bych Alenu s Jerry ve finále chtěl vidět.

Gorilla hodnotí: 1

Vystoupení č. 6: Forsomeone

Leoš má pravdu v tom, že podobně krásná a dobře zpívající čtveřice děvčat v talentových soutěžích u nás ještě nebyla. Tyto dívky jsou ale tzv. "whole package" - umí dobře zpívat, perfektně se na ně dívá a společně dokáží diváky a posluchače rozhýbat, dojmout. Zkrátka a dobře, dokáží je vtáhnout do svého čísla. Problém je ale v tom, že tentokrát je semifinále doslova nacpané tím nejlepším a ve druhém songu to místy holkám neladilo. I tahle drobnost je to finálové místo může stát. A někdo, prosím, bafněte nesnesitelného frajírka jménem Slávik za flígr a vyražte ho do východního Německa. Nevím, co se s Jarem stalo, ale tentokrát celý večer působil stejně příjemně jako hrábě v pr*eli.

Gorilla hodnotí: 2

Vystoupení č. 7: Lubomír Kábrt

Největší klad Lubomírova čísla je v momentu překvapení. Podobná vystoupení jsou totiž dobrá poprvé, protože jde o něco nového a málo viděného, teprve až při dalších vystoupeních se láme chleba. Bylo to koukatelné i podruhé? Tak asi takhle, cením si snahy o zakomponování příběhu, ale já v tom žádný příběh najít nedokázal. Byly to prostě obyčejné taneční pohyby s hůlkou, podbarvené dojemnou písničkou, pláč na konci už nepomůže. Podle mého je Lubomír nejpřeceňovanější soutěžící z letošního ročníku. Talent má, to jistě, ale na postup do finále to nebylo.

Gorilla hodnotí: 2

Vystoupení č. 8: Jakub Gulík

Jakub má podle moderátorů být prvním zástupcem stand up comedy v ČSMT. Já bych si dovolil nesouhlasit, protože do stand up comedy řadím i Richarda Nedvěda. Jakub mu nesahá ani po kolena, to musím podotknout hned na začátku. Na druhou stranu na Talentu je nejlepší, když přijde naprostý outsider a všem vytře zrak. Povedlo se to i Jakubovi? Řeknu to následovně, vtip s porotci se povedl, se sáčky do vysavače také. Zbytek už tak dobrý nebyl, na vykouzlení menšího úsměvu to stačilo, ale na výbuchy smíchu ne. Úplně nejlepší pak paradoxně byla grafika za Jakubovými zády. Teď nechci být moc kritický, protože stand up comedy je nehorázně těžká disciplína a dvojnásob to platí pro upjatější česko-slovenské publikum talentových soutěží, které se nedokáže tak odvázat jako publika z jiných zemí, ale tohle bylo zatím nejhorší číslo z druhého semifinále.

Gorilla hodnotí: 3

Vystoupení č. 9: Tumar KR

Zdaleka nejlepší soutěžící čtvrtého ročníku mají na svých zádech veliký kříž, jímž je jejich původ z ciziny. Když ve druhé řadě zvítězil Atai Omurzakov, vyvolalo to bouři nevole. Na druhou stranu, Atai byl ze všech nejlepší. Pokud takové bude i trio Tumar KR, je to bez diskuzí. A vůbec nezáleží na tom, odkud pánové jsou. Lucka sice otravovala s patriotismem, ale já nenechám prohrát někoho, kdo je v tanci nejlepší, jenom proto, že to není Čech ani Slovák. No a když vás nějaké číslo nejprve dojme k slzám a pak nestačíte valit oči, tak to pro mě prostě do finále patří. Nemůžu si pomoct, ale přišlo mi, že se porota záměrně snažila Tumary před diváky shodit. Kdykoli jindy se nad příběhem Lucka rozplývá, tentokrát zopakovala kritiku Leoše a Jara, i když to právě po té příběhové stránce bylo asi nejlepší, co jsme ze všech čtyř ročníků Talentu viděli.

Gorilla hodnotí: 1

Souhrn

Druhé semifinále se jednoduše řečeno povedlo. Většina čísel byla perfektní, Tumar KR pak posloužili jako zlatá tečka a zasloužená, Matrixové vyhýbání kulce bylo senzační a už jen kvůli tomuhle jedinému pohybu v přímém přenosu a bez lan by měl přijít postup z prvního místa.


I moderátoři tentokrát perlili téměř v každém svém vstupu a navíc dokázali ve svých vtipech udržet určitou kontinuální linku s registrovaným partnerstvím. Zdaleka nejvíce ale bodovali díky hrátkám s Jerry během hodnocení poroty. Letos jsem to asi ještě neřekl, tak musím teď. Pyco a Jakub na Hrad!

Co se týče poroty, dovolím si zkritizovat namyšleného Jara Slávika, který v prvním semifinále působil sympaticky, teď jako sebestředný a nafoukaný kok*t. Lucka Bílá se vrátila k nesmyslnému nadržování některým soutěžícím (Lubomír Kábrt) a shazování druhých (Tumar KR). Leoš Mareš si naopak odminula ještě polepšil a byl zejména v první polovině vtipnější než v celém prvním semifinále dohromady. Je škoda, že se pravděpodobně znovu vrátí na Novu k moderování a už další místo v porotě nezaujme.

I tentokrát si dovolím tipnout, kdo by měl postoupit do finále. Jasnou vítězkou je pro mě osobně Alena Smolíková s Jerry, protože dobrý dog dancing mám ze všeho nejradši. Na druhé místo bych zařadil trio Tumar KR. Na třetí skupinu The Boyz a na čtvrtou Elišku Luftnerovou. Jako páté, nepostupující, bych viděl skupinu Forsomeone.

ROZHODNUTÍ

Jak nakonec diváci doopravdy rozhodli? Na prvních pěti místech se umístila tato čísla: Alena Smolíková a Jerry, The Boyz, Peter a Tomáš Szabó, Lubomír Kábrt, Eliška Luftnerová.
Na prvních třech místech skončili tito vystupující:

Alena Smolíková a Jerry
Eliška Luftnerová
Peter a Tomáš Szabó
No, stalo se přesně to, co jsem předvídal. Szabóovci sebrali místo Alexovi nebo Tumarům, což je škoda, ale hlasující náctileté holky mají zkrátka převahu. Na výběr poroty zůstala skupina The Boyz a přeceňovaný Lubomír Kábrt. Postoupit by z hlediska kvality měla skupina The Boyz. Ti nakonec také získali potřebnou převahu, když jim své hlasy věnovala Lucie s Leošem. Nakonec tedy s postupujícími až na Szabóvce souhlasím. Místo nich bych raději dal další šanci Tumarům, kteří předvedli nejlepší tanec, ale pravděpodobně zaúřadovala ledová sprcha od poroty a cizí občanství.

Finále nakonec bude ještě zajímavé, zatím je pro mě jasnou favoritkou Alena s Jerry, následuje je Miroslav Bruise Žilka. Je mi ale jasné, že pro většinu je už teď vítězem Miroslav Sýkora. A pokud se vyvaruje machrovin jako minule, tak proč ne?

Co na druhé semifinále říkáte vy? Souhlasíte s postupujícími? Komu byste přáli vítězství?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.