sobota 30. května 2020

Ryan Gosling chce být vlkodlak

Studio Universal se nehodlá vzdát své snahy využít komerčně některé ze svých nejsilnějších značek a postav. Patří mezi ně i vlkodlak aneb Wolfman.

Bombastické plány na sdílený Dark Universe sice Universalu tak úplně nevyšly a rozpadly se s neúspěšnou Mumií na prach, ale i z tohoto popela dokázal povstat fénix. Leigh Whannell natočil nízkorozpočtovou verzi The Invisible Man a byla to trefa, která letos nasbírala body u recenzentů i dolary od diváků. S rozpočtem 7 milionů dolarů film utržil celkem 122 milionů. Universalu svitla jiskřička naděje a jde do boje znovu.

Tentokrát je ve hře vlkodlačí The Wolfman a zahrát by si ho měl Ryan Gosling. Gosling sám přišel už před časem s námětem na novodobé pojetí a původně chtěl film i režírovat. Poprvé a zatím naposledy režíroval v roce 2014 2014 film Lost River. Nakonec se s ním ale studio dohodlo, že bude lepší, když v tomto případě zůstane jen v roli herce. Přece jen půjde o náročný projekt, který bude chtít víc zkušeností. Během května se tedy hledal režisér, z oslovených ale zatím nikdo není favoritem a ani se neví, kdo přesně byl na shortlistu. Do tisku uteklo pouze jedno jméno - Cory Finley (Bad Education).

Scénář by měly napsat scenáristky Lauren Schuker Blum a Rebeca Angelo (Orange Is The New Black). Děj se bude zřejmě odehrávat v současnosti a měl by se atmosférou přibližovat oceňovanému snímku Nightcrawler s Jakem Gyllenhaalem (a potažmo Jokerovi).

Universal se tak vydává podobnou cestou jako Warneři a DC. Namísto jednoho světa jako má Marvel jde cestou více autorských filmů, které ani nejde nazvat blockbustery. Kromě Wolfmana tak pro studio chystá Paul Feig hororovou crossover komedii Dark Army a využít hororovou knihovnu studia chtějí i James Wan a John Krasinski.

Wolfman se naposledy objevil v kinech v plné studiové parádě v roce 2010 v hlavní roli s Beniciem Del Torem, tehdy šlo ale o film zasazený do minulosti. Když potom studio plánovalo svůj blockbusterový Dark Universe, měl si vlkodlaka zahrát Dwayne Johnson, tuhle verzi už ale nejspíš nikdy neuvidíme. Gosling se navíc jeví jako lepší volba, i pro něj to ale bude výzva - měřit se totiž bude s hereckým výkonem Jacka Nicholsona, který si vlkodlaka zahrál ve filmu Vlk.

Chcete vidět Ryana Goslinga v roli Vlkodlaka? A je Vlkodlak monstrum, které dnes ještě může oslovit diváky?


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.