pondělí 6. května 2019

Přepište kroniky! Avengers: Endgame to dokázali, potopili Titanic!

Jak to dokázali?


Avenger smají za sebou druhý skvělý víkend. Tržby jim sice v USA padly o 59%, což je horší výsledek než mělo Infinity War, kde byl pád 55%. Přesto 145,8 milionů s přehledem stačilo na vítězství v americkém žebříčku. Na druhou stranu, 59% bylo i číslo i Age of Ultron a Civil War, takže Marvel si prostě drží své.

Za 10 dní tak jen v USA dalo Endgame 619,6 milionu a v pondělí večer už nejspíš předstihne Last Jedi (620 mil.) i původní Avengers (623 mil).

Nás ale zajímají hlavně celosvětové tržby, protože tam probíhá ten hlavní závod. A Avengers v něm vítězí. Na kontě totiž mají společně s tržbami z USA 2,18 miliard dolarů, potopili Titanic (s 2,17 mld.) a stali se tak druhým nejúspěšnějším filmem všech dob.

Exkluzivnímu klubu dvoumiliardových filmů (kde je ještě Star Wars: Síla se probouzí s 2,06 a Infinity War s 2,04 miliard) vládne Avatar s 2,7 miliardy. A to už je dost na dohled, takže se můžeme začít sázet. Podaří se to Marvelu a potvrdí tím svoji dominanci ve filmové branži za posledních 10 let?




2 komentářů:

  1. A co inflace? Ta se bere v potaz?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už jsem psal na FB, ten žebříček se započítanou inflací na boxofficemojo existuje pro region USA a v něm je Endgame na 42. místě:-) Ale všeobecně se řeší většinou prostě žebříček tržeb jako takových

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.