sobota 27. dubna 2019

Tržby: Avengers: Endgame drtí jeden rekord za druhým, tady je jejich seznam

Ani nemusíme čekat na konec víkendu. Jako lusknutím prstu pokořili Avengers první rekordy.

Ve Spojených státech nejprve dali rekordních 60 milionů ze čtvrtečních předpremiér,  čímž trumfli Síla se probouzí s 57 miliony.  Vzápětí v pátek urvali celkově neskutečných 157 milionů (včetně oněch 60 melounů z předpremiéry). Některá kina jedou dokonce v USA nepřetržitě 24 hodin, aby uspokojila zájem  fanoušků o tříhodinový film. Dosavadní jednodenní rekord držely právě Star Wars: Síla se probouzí se 119,1 milionu.

Celkově se v tuto chvíli odhady celkových víkendových tržeb v USA pohybují kolem 350 milionů dolarů. To je skoro o 100 milionů víc než Avengers: Infinity War a o 101 mil. víc než Síla se probouzí.

Navíc jen samotná očekávaná suma pro Endgame za víkend je víc, než kdy vydělaly za jakýkoliv víkend všechny uváděné filmy dohromady. Když k tomu přidáme tržby za pár dalších filmů, které o tomto víkendu přitáhnou návštěvníky, jsme na odhadové sumě 392 milionů - což bude na dlouhou dobu nejúspěšnější víkend amerických kin vůbec.

A ve světě se daří Endgame úplně stejně dobře. Jen v Číne vybouchali 154 milionů, celkově ze světových trhů mají už 305 milionů, takže jediná otázka teď je - jak rychle udělají miliardu a zda to dokáží do konce víkendu.

Endgame má také skvělé hodnocení u diváků - A+, kterého se dočkali jen první Avengers a Black Panther. To by mu mělo zaručit ještě lepší výdrž v kinech. Tak jako tak, Marvel a Disney společně budou mít po Endgame v žebříčku 20 nejúspěšnějších amerických filmových premiér rovných 13 pozic (a z top 12 rovných 11 + Jurský svět od Universalu). Žijeme v časech, které vejdou do dějin.






4 komentářů:

  1. spoilery dávat nebudu.. prostě nejlepší film a dost mě rozlítila recenze na idnes.cz, kde dala Mirka Spáčilová jen 65%..:( jdu dneska podruhé.

    OdpovědětVymazat
  2. Je to nejbožejší film doporučuju na něj zajít je to komedie,drama,scifi úžas prostě boží

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.