úterý 2. října 2018

Venom: První reakce jsou tady a na vítězství to nevypadá

Embargo na recenze sice padne až v úterý v noci, ale první reakce zakázané nejsou. A ty jsou poměrně jednoznačné.


Venom by měl být svým způsobem nastartováním komiksového spider-man universa u SONY. Akorát (tak trochu?) bez Spider-mana, zato s využitím bohaté knihovny ostatních postav. Úspěšný start měl posichrovat navíc Tom Hardy v hlavní roli a širokou diváckou skupinu měl film oslovit díky své přístupnosti PG-13. A realita?

Většina lidí, kteří byli na premiéře se shodují, že jde spíš o zklamání a že film jako by proskočil trhlinou v čase, protože takovéto komiksové filmy se točily před 15 a více lety.

Není to přitom úplně celé nesmysl, ale často se opakuje výtka, že u některých pasáží se diváci smáli, i když si nejsou jistí, jestli to opravdu mělo být k smíchu. Totéž se týká i výkonu Toma Hardyho, který film do značné míry solidně táhne na svých bedrech a jeho rozhovory s ,,Venom" jsou zábavné, i tady ale najdeme kvalitativní výkyvy.

Verdikt je potom jasný. Pokud chtějí u SONY se svým komiksovým světem pokračovat, čeká je spousta práce. Jsou tu dobré věci, které fungují a na těch je třeba stavět, je tu ale hodně hodně věcí, které bude potřeba změnit. Venomovi tak hrozí, že do kin se na něj lidé nepohrnou, ale stahovat ho ze zvědavosti přes torrenty budou jako o život. A co vy? Půjdete na něj do kina?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.