středa 3. října 2018

Rambo 5 přijíždí jako kovboj! Natáčení začalo, co všechno už víme?

Srážka s mexickým drogovým kartelem se zdá být neodvratná a nejspíš se ponese v moderním westernovém duchu.


Sylvester Stallone oznámil start natáčení pátého Ramba a rovnou zveřejnil i jeho první fotku. Ale kdo čekal Ramba s šátkem kolem čela, ten se nedočkal. John Rambo je zpět jako westernový hrdina.

Na první pohled nečekaná věc, ale vlastně to celé dává smysl. Na konci předcházejícího dílu se totiž Rambo vrátil po letech zpátky do Ameriky a usadil se na ranči. Pátý díl tak na čtverku plynule navazuje a vrací se nejspíš ne ke kořenům, které dal sérii druhý vietnamský díl, ale k prvnímu dílu, který byl vynikající a odehrával se rovněž v USA.

Rambo 5 prošel v průběhu let celou řadou změn. V jedné z verzí se měl dokonce Rambo utkat s mimozemským monstrem predátorova typu, nakonec se ale Stallone rozhodl pro téma mexických drogových kartelů, které si v krutosti a nebezpečnosti s predátorem nezadají.


Rambo by měl v pátém dílu pátrat po unesené dceři svého kamaráda a to společně s westernovým lookem znamená, že by tu mohla být inspirace i v legendárním westernu režiséra Johna Forda The Searchers.

Zatímco čtverku si Sly točil sám, pětku svěřil Adrianu Grunbergovi, který ho zaujal svým mexickým akčňákem s Melem Gibsonem Gringo. A to rozhodně nevypadá jako špatná volba.

Asi se najdou fanoušci, kteří by upřednostnili, kdyby si Sly western natočil pod jinou značkou, všichni ale dobře víme (a Sly nejvíc), že western, který se jmenuje Rambo, má mnohem větší šanci na komerční úspěch. Mexické drogové kartely jsou v poslední době stále nebezpečnější a vlivnější, s čímž vzrůstá i jejich ,,filmařská" atraktivita. Mexiko je v tuto chvíli v některých oblastech v podstatě v téměř válečném stavu a nebál bych se, že John Rambo nakonec bude muset sáhnout po kulometu, aby tu záplavu potetovaných, zfetovaných, nezastavitelných a nemilosrdných gangsterů zastavil. Prostě něco jako Charles Bronson v Death Wish 3:-) Napřed je ale zkrátka vystopuje a pár jich vykuchá rambo kudlou.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.