pondělí 23. července 2018

Trailer: Alita: Bojový anděl - Robert Rodriguez a James Cameron představují akční sci-fi pecku

Už dlouho žádný z filmů Roberta Rodrigueze nevypadal tak vypiplaně. Že by tvrdá Cameronova ruka?


Alita: Bojový anděl se představuje v druhé, už zcela plnohodnotné upoutávce, která ukazuje všechno, na co jsme byli zvědaví - interakci s herci, akční i emociální scény, hlavní zápletku. Není to nic, co by tu už v podobné verzi nebylo, Alita se ale vyznačuje vycizelovaností. Není pochyb o tom, že po technické a vizuální stránce bude patřit ke špičce. A je tu i velká šance, že příběh, jakkoli nejspíš jednoduchý, bude tak řemeslně zvládnutý, že bude fungovat jak dobře promazaný stroj - protože přesně tak to většinou Cameron dělá a tady je jeho vliv cítit.

Robert Rodriguez je pro mě jeden z nejlepších režisérů akčních filmů vůbec, jeho smysl pro dynamiku obrazu se mi vždycky extrémně líbil, ale jeho filmy byly občas hodně velká divočina vyráběná rychle a levně (prostě efektivně). Mělo to něco do sebe, ale vidět film, který Rodriguez zjevně nemohl sbouchat téměř na koleně sám, ale musel mu věnovat mnohem víc energie, je radost. Doufejme, ho Cameron nasměroval správným směrem a Alita bude stát za to.

5 komentářů:

  1. vypadá to zatím hodně zajímavě

    OdpovědětVymazat
  2. Hruza, vubec me to nezaujalo. A to mam scifi a Rodrigueze rad 😬

    OdpovědětVymazat
  3. Pre mňa je to určite zaujimave, len sa obávam, že akcia čoraz viac pripomína pocitacovu hru. Snáď to ustrazia...

    OdpovědětVymazat
  4. Absolutně nezajímavej CGI fuckfest. Vizuálně to vykrádá spoustu videoher, příběhově nuda. A to jsem myslel, že nic horšího než byl Avatar, už Cameron nenatočí. Škoda.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.