čtvrtek 7. prosince 2017

X-Men: Dark Phoenix - první fotky jsou tady

Fanoušci Avengers mají Infinity War nebo Občanskou válku, X-Meni mají příběh Dark Phoenix.


Možná jsem měl to štěstí, že Dark Phoenix byl jedním z úplně prvních příběhů o X-menech, které jsem četl a o to víc na mě působil, tak jako tak je ale považovaný za jeden z těch nejlepších, které o X-menech vyšly. A teď se dostane na filmové plátno.

První fotky z filmu zveřejnil EW. A navíc zveřejnil i detaily k zápletce. Děj se tentokrát bude odehrávat v 90. letech (to už se vědělo) a profesor Xavier se tu ocitne na obálce časopisu Time. To bude mít ovšem zcela zásadní - a negativní - dopad na osudy jeho svěřencům.  ,,Pýcha začne pohlcovat jeho lepší ,,já" a tak začne X-meny tlačit do stále nebezpečnějších akcí," prozradil Simon Kinberg, který stál jako scenárista u předcházejících X-meních filmů (a nejen těch) a Dark Phoenix bude jeho režijním debutem.

Výsledkem Xavierových neuvážených rozhodnutí bude cesta X-menl do vesmíru, kde se v Jeane Greyové probudí síla obřích rozměrů a z Jeane se stane Dark Phoenix.

,,Je to asi nejemotivnější díl X-menů, jaký jsme natočili a je v něm hodně patosu a hodně utrpení a sebeobětování," dodává k tomu James McAvoy. Doufejme, že mluví pravdu, protože když se pokusil tenhle příběh zapracovat do X-men v Posledním vzdoru Brett Ratner, moc dobře to nedopadlo.

Ve filmu by se měla objevit také Jessica Chastain jako hlavní záporačka, mimozemská bytost schopná měnit svoji podobu a manipulující Dark Phoenix ve svůj vlastní prospěch. Objevit by se měl i nový mutant Dazzler.

Premiéra je naplánovaná na 2. listopadu 2018.










1 komentářů:

  1. Ten photoshop těch vlasů je teda příšerný... Jinak se docela těším a doufám, že to po prázdné apokalypse bude stát za to.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.