středa 27. září 2017

Blade Runner 2049: První reakce jsou tady, čeká nás mistrovský kousek?

Zdá se, že ano.

Do premiéry Blade Runnera 2049 zbývá už jen pár dní a zdá se, že to bude velká událost. Podle prvních ohlasů na twitteru po projekci totiž Villeneuve natočil doslova Mistrovský film, který je naprosto srovnatelný se Scottovým originálem. Dokonale na něj navazuje a přitom celý svět i příběh posouvá dál.

Velkou chválu pějí tweety nejen na samotného režiséra Denise Villeneuva, ale i na legendárního kameramana Rogera Deakinse, který má podle všeho Oscara za tento film už teď napůl v kapse.

Zdá se tedy, že dostaneme něco, co už se běžně netočí - geniální propojení formy s obsahem, kdy jsou všechny složky mimořádně silné - až revoluční. Shodují se na tom opravdu všichni a slova chvály jsou tak velká, že i kdyby na nich byla jen půlka pravdy, pořád to bude vynikající film. Snad to tak bude. Američtí recenzenti se letos už několikrát zcela rozešli v názorech s těmi evropskými. Hype kolem Villeneuva je navíc v posledních letech dost velký a i když je to výjimečně talentovaný režisér, mně naplno bavil jen u Zmizení, Sicario a Příchozí byli v dílčích věcech (např. kamera) fantastické filmy, ale jinak mě zas tak nenadchly - čímž se ocitám v koutku v menšině a doufám, že to neschytám. O to víc se ale těším na Blade Runnera. Scottův film patří k mým nejoblíbenějším a pokud Villeneuve natočil opravdu mistrovský kus, dopadlo to přesně tak, jak jsme doufali.

A prý se máme vyhýbat recenzím, protože trailery neodhalily skoro nic a film je plný překvapení včetně poslední mistrovské třetiny. Takže - bacha.

Trailer zde.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.