středa 27. září 2017

Avatar 2, 3, 4 a 5: Natáčení začalo, tady je vše, co zatím víme, včetně dětských herců

James Cameron se znovu zapisuje do historie a nejspíš to není s Avatarem naposledy.

Jsme zvědaví na pokračování Avatara? Nejsem si jistý, doba se změnila. Ale jsem si jistý tím, že se nezměnil James Cameraon. A ten když se do něčeho pustí, dělá to naplno, má to promyšlené a je o několik kroků dopředu před zbytkem filmového světa. Takže nezbývá než si říct, že ví co dělá a že nakonec mu zase budeme užasle zobat z ruky. Čekají nás celkem čtyři pokračování Avatara. Co o nich víme?

1) Natáčení mělo v průběhu posledních osmi let začít už několikrát. Nikdy se tak nestalo a místo toho Cameron jen rozšiřoval svůj plán o další díly, až skončil na čtyřech.

2) Natáčení všech čtyř filmů proběhne současně. A abychom si rozuměli, ne za sebou, ale současně. Sám  Cameron k tomu říká, že to je pravděpodobně největší výzva, jakou si kdy před sebe i své herce postavil. Jeden den budou točit scénu do čtvrtého dílu a další den třeba do druhého. Budou se tedy muset maximálně soustředit na to, aby si uvědomovali, v jaké fázi příběhu jsou, kdo je naživu, kdo ne, jaké má aktuální motivace atd.

3) Vrátí se Sam Worthington a Zoe Saldana a ve všech čtyřech dílech dokonce i Stephen Lang jako Miles Quaritch - přestože v prvním dílu zemřel. Cameron o  natáčení mluví jako o sáze, v podstatě jako o osmihodinovém příběhu a tak chce zřejmě protivníka darthvaderovských rozměrů.  Vrátit by se měla i Sigourney Weaver, více o tom jsem psali zde - je to ale info z doby, kdy se plánovalo o jeden díl méně, tak uvidíme, zda se něco nezměnilo.

4) Ve filmu budou hrát důležitou roli dětští herci, což by příběhu mělo dodat další rozměr. Už dokonce víme jak vypadají, protože EW přinesl jejich foto. To je ale zatím téměř všechno, kdo bude hrát koho si můžeme jen domýšlet. Část dětí by měla být potomky Jakea a Neytiri, zbytek patří do mořského klanu Metkayina, který povede náčelník Tonowari (Cliff Curtis). Jediným, koho se podařilo (zatím) identifikovat je v modré košili Jack Champion, který bude hrát Javiera ,,Spidera" Soccoro - jedno z dětí, které přišlo na svět už na Pandoře v Hells´Gate.

5) Rozpočet bude obří - i když ne zas tak obří, když ho podělíme čtyřmi. Měl by se vyšplhat přes miliardu dolarů, tedy 250 milionů na díl. Na druhou stranu se dá ale předpokládat, že se nejspíš navýší, protože jen první díl stál 237. Technologie se sice zlevnily, ale také přišly nové dražší. Cameron je perfekcionista a hromada peněz se nalije i do marketingu, takže čekejme spíš ještě nějaký ten rekord.

6) Investované peníze samozřejmě budou na filmu pořádně vidět. Cameron nám slibuje nové příšery a nové postavy, ústřední trojice by ale měla být pevným pojítkem toho všeho, což dokazuje, že Cameron se nezbláznil a i ve velkém měřítku dokáže jasně dramaturgicky přemýšlet. Podle svých slov chce hrdiny vyslat na dlouhou cestu do nových světů a skrz ně přibrat i nás. Víme, že nás čeká například podmořský svět, určitě toho ale bude ještě mnohem víc.

7) Cameron se stane prvním režisérem v historii, který natočí čtyři filmy současně. ,,Obviňuje" z toho Petera Jacksona, který ho inspiroval v mnoha věcech svým Pánem prstenů - včetně faktu, že i v LOTR trilogii je jeden hlavní protivník napříč všemi filmy.

8) Data premiér pro všechny čtyři filmy jsou v tuto chvíli nastavená takto (nebo ještě donedávna byla a může se to zase ještě vzhledem k průběhu natáčení a postprodukce změnit):

Avatar 2: 18. prosince 2020
Avatar 3: 17. Prosince 2021
Avatar 4: 20. prosince 2024
Avatar 5: 19. prosince 2025

2 komentářů:

  1. Toto je snad nekonecny pribeh sak sa to uz toci a toci a stale nic.....

    OdpovědětVymazat
  2. To jo - dvojka měla snad původně vyjít v 2016,.. :-(
    No ale tak snad to bude stát za to a neskončím dřív v důchoďáku :-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.