čtvrtek 27. července 2017

Trailer: Detroit: Čeká nás nejlepší film roku?

Všichni, kdo si myslí, že o nejlepším filmu roku už bylo rozhodnuto (Dunkerk), by měli zbystřit.


Předcházející trailer k Detroitu jsem před časem nestihl zveřejnit a dodnes z toho mám špatné svědomí, protože Kathryn Bigelow je TAK skvělá režisérka... a to i přesto, že Hurt Locker i Zero Dark Thirty jsou z mého pohledu trochu přeceňované. Takže je třeba to napravit. Obzvlášť k prvním reakcím na film.

Detroit, který vypráví o skutečné události z šedesátých let, při kterých se vlivem mnoha okolností rozpoutaly v Detroitu boje a protesty kvůli rasové nesnášenlivosti, má už v tuto chvíli obrovské množství pozitivních recenzí a hemží se to v nich výroky typu ,,nejlepší film roku" a ,,masterpiece", což jsou i slova, která padají směrem k Dunkerku. Takže tu máme nejspíš protikandidáta, který má navíc pro americkou akademii výhodu ,,rasového" tématu - což je něco, co se poslední dva roky hodně řešilo.

Ale bez ohledu na stupidní pozitivní rasovou diskriminaci tohle opravdu vypadá na dobrý film. Trailer sice není ničím výjimečný, ale tohle je látka, která nejspíš vynikne až v plné délce a se všemi nuacemi  a osudovými zvraty, které způsobí řetězení událostí. Dunkerk bude nejspíš za mnoho let větší klasika, ale minimálně v boji o Oscara má teď soupeře - a zdravá konkurence má vždycky smysl.

2 komentářů:

  1. Jsou v tom negří a film stojí za hovno? nevadí máme tu dalšího multi-kulti Oskara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, klasika... Čech nikdy nezklame. Nezapomeň si dát dneska po pivku kebab, ty čistá raso.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.