neděle 16. dubna 2017

Porazí Rychle a zběsile 8 v návštěvnosti Star Wars: Síla se probouzí? Aktualizováno!

To si pište. Tady je seznam očekávaných a v podstatě jistých rekordů.

Universal si pohlídal, aby díky tomu, že nejde v hlavní sezóně, mohl otevírat s Rychle a zběsile 8 v podstatě po celém světe současně. A tak se peníze z 63 zemí světa dnes večer sejdou a dají dohromady pořádný balí peněz.

Jen za pátek Rychle a zběsile 8 utržilo ve světě 112,1 milionu dolarů a to v součtu s tržbami z USA a Kanady dalo dohromady 194,8 milionu. To je nejlepší pátek všech dob pro Universal. A tím to teprve začalo.   Na konci víkendu by měla mít Dieselova parta 430,4 milionu ze světa (mimo USA a Kanady) a tím pokořit rekord Jurského světa, který byl 316,7 milionu.

Když se k tomu přičtou očekávané tržby z USA kolem 103,8 milionu, jsme na 534,2 milionech v podstatě za tři dny. Star Wars: Síla se probouzí měly 529, takže Universal by měl nejúspěšnější celosvětovou premiéru všech dob. U série, která začínala jako vykrádačka Bodu zlomu. Uf!

AKTUALIZACE: Nakonec místo 534,2 mil ,,jen" 532,5 mil. Gratulujeme!

Další rekordy


V pátek série Rychle a zběsile překonala hranici 4 miliard na tržbách. V 16 zemích se stala premiéra osmého dílu nejúspěšnější páteční premiérou všech dob. Ve 22 zemích je to nejlepší otvírák všech dob pro Universal. Ve 38 zemích je to nejlepší otvírák pro sérii Rychle a zběsile. V Číně se rýsuje rekordních 192 milionů za tři dny - nejlepší třídenní otvírák všech dob. A za jediný víkend premiéra překonala celkové tržby každého z prvních pěti dílů. 

Universal také díky filmu jako druhé studio v letošním roce pokořil hranici jedné miliardy dolarů za rok 2017. Celkově už po jedenácté v řadě za sebou. 

Jestli Rychle a zběsile nakonec doputuje na 1,5 miliardy jako se to podařilo sedmičce, je pořád ve hvězdách. Je to tak vzdálená meta, že dosáhnout na ni se může zdát nemožné, ale pro tuhle sérii už dávno platí, že nic není nemožné. Počkejme si 14 dní a uvidíme.

5 komentářů:

  1. Jak ty filmy můžou ještě někoho bavit? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to hloupé a to je přesně to co velká část populace potřebuje (jak ukazují tržby).

      Vymazat
  2. je to prdel. vyplach. nereste to. neni to povinny..

    OdpovědětVymazat
  3. Ať je to bože hlavně rychlokvaska typu BvS.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.