čtvrtek 13. dubna 2017

Jude Law jako mladý Brumbál?

Fantastická zvířata a kde je najít 2 mají obsazenou klíčovou roli - mladého Albuse Brumbála.

Jedna z nejmilovanějších postav ze světa Harryho Pottera se dočká už své třetí inkarnace. Brumbála si zahraje v jeho mladších letech Jude Law.

Oblíbený profesor by se měl objevit v druhém dílu Fantastických zvířat a nejspíš i v dalších dílech.

První díl Fantastických zvířat měl solidní recenze a líbil se i divákům, v kinech nechali 813 milionů dolarů. Na můj vkus byla sice Fantastická zvířata přepálená ve stopáži dobře o půl hodiny (někdo by měl občas Rowlingovou plesknout přes ruce a říct ,,Stačí!"), jinak mě ale jako filmového fanouška, který nečetl ani jednu knihu o Harrym Potterovi, bavila a rozhodně šlo o jednu z těch podařených velkých trikových podívaných roku 2016. Zazářil v ní Colin Farrell, teď bude mít tedy série dalšího renomovaného herce a navíc v ostře sledované roli, která se dřív nebo později ocitne v jednom osudovému souboji.

4 komentářů:

  1. Fakt žádnou knížku? :) Je mi 28 a docela v mým okolí vrstevníků je těžký najít někoho, kdo to nečetl. Pro takovou komparaci a srovnání tě nelákalo to přečíst? (Pardon za tykání :D )

    Jinak Jude skvělá volba, myslím, že je to hodně důstojný představitel. I z té fotky mi přijde jako bych si ho představil za x dekád jako starého filmového brumbála :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přečíst mě to lákalo, ale v době kdy se Harry Potter objevil, už jsem měl bohužel minimálně času na čtení. I Kingovy věci, co jsem dřív dával za pár dní teď čtu měsíce. Takže Harry je v pořádníku a věřím, že jednou ho dám.

      Vymazat
  2. Knížky i filmy teď sjíždím s dcerkou - vždycky nejdřív přečteme knihu a pak si pustíme film - a je k neuvěření, co všechno se do filmů nedostalo. Já vím, že je to spousta stránek a že to sežere spoustu času, ale teprve v knihách, nikoli ve filmech, vyniká skutečná genialita Rowlingové. Filmové verze pěkně nadefinovaly kulisy a povedl se víceméně i cast, ale ty knížky jsou propletené tisíci drobnůstkami, které jsou pro děj, vztahy i pochopení motivací ukrutně důležité. Filmaři museli samozřejmě jít každou chvíli nějakou zkratkou a poradili si s tím v rámci mantinelů dobře - filmy dávají smysl - ale teprve při čtení knih člověk pochopí víc o tom, co zejména Harry vnitřně prožívá. Ve filmu to není tak silně znázorněno, ale on spolu s postupujícím příběhem vlastně prožívá něco podobného jako Frodo Baggins když nesl prsten - určitou proměnu osobnosti, změnu psychiky a tak. Spoustu toho v knihách popisuje nepřímá řeč a Harryho vnitřní hlas, což se na plátno přenáší špatně, aniž by to působilo trapně.

    V knihách HP je i mnohem více humoru. Je to tedy trochu schematické - první polovina kapitol (jako že první polovina každé kapitoly) je vtipnější, druhá polovina se trochu zdramatizuje a tohle schéma se často opakuje, ale funguje to dobře. Dcerce bude osm, už čteme Prince dvojí krve (tedy šestou knihu). Bál jsem se, jak dá smrt Siriuse nebo Brumbála (nemluvě o dalších padlých v Bitve o Bradavice), ale pochopila, že vážná válka s vážným nepřítelem prostě má oběti. A lepší, když jí to vysvětlí Rowlingová než Putin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj syn to čte v devíti taky (ovšem beze mě:-) Škoda, že se mi mezi to nedaří propašovat verneovky a Foglara:-D

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.