úterý 7. února 2017

Jak to bude s World War Z 2? A co má společného s novým Pátkem třináctého?

Pokud jste se ptali, jak se to má s chystaným pokračováním nečekaně úspěšného filmu, Paramount má pro vás odpověď.


První díl World War Z si při svém vzniku prošel peklem. Poslední část se přetáčela a zdálo se, že to celé nedopadne jinak než komerčním fiaskem. Jenže opak se stal pravdou, World War Z v roce 2013 utržilo po světě 540 milionů a tak se film i s budgetem 190 milionů zaplatil. Lidi prostě chtěli vidět Brada Pitta v akční roli proti zombíkům.

Začalo se tak připravovat pokračování a World War Z 2 dlouho figurovalo v plánu letošních premiér. Dočkat jsme se měli 9. června (na stejné datum měli mimochodem u Foxů naplánovanou Fantastickou čtyřku 2), ale bylo jasné, že pokud jsme dosud neviděli z filmu ani obrázek natož trailer, nejspíš se nedočkáme - leda by Paramount vyrukoval se zázrakem v podobě dokonale utajeného natáčení. Jediná změna, která se dala zaznamenat, bylo připojení Davida Finchera k postu režiséra, kde byl původně J. A. Bayona. Nic jiného se ale zatím neděje a tak nakonec musela přijít očekávaná zpráva.

World War Z 2 v roce 2017 neuvidíme, Paramount ho společně s rebootem Pátku třináctého odstranil ze svého seznamu letošních premiér. Nové datum přitom stanoveno nebylo. Takže otazník a kdo ví jak dál a jestli vůbec. Pro Pitta jde sice o nejúspěšnější film jeho kariéry, ale s takovouhle těžko vzniknou v plánované sérii alespoň tři filmy.

Chtěli byste vidět World War Z 2 v kinech. Nebo jednou stačilo?

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.