neděle 10. ledna 2016

Trailer: 11.22.63 - Kingův román o atentátu na JFK se už brzy dostane na obrazovky

Osmidílná série podle románu Stephena Kinga 11.22.63 míří pod dohledem J. J. Abramse k nám.

TOP 10 nejlepších filmových adaptací knih Stephena Kinga

11.22.63 není vaše nová IP adresa, ale román Stephena Kinga, v němž se hlavní hrdina vydá do minulosti a pokusí se zabránit atentátu na JFK. Historie ale nemá ráda, když ji měníte a podle toho se i chová, takže nic nepůjde tak snadno.

Kingův román je skvělý, ale v některých věcech jen těžko převoditelný na plátno a tak je už z traileru patrné, že se tu upravovalo. Čas a historie se změně brání intenzivněji  a výrazněji, jinak to ale vypadá na skvělou televizní adaptaci, která je předloze místa naopak velmi věrná. Vůbec většina Kingových románů by byla lepší v televizní verzi a je s podivem, jak málo jich vzniká. Snad se 11.22.63 podaří, uspěje a nastartuje nový trend.

V hlavní roli se objeví James Franco, který chtěl práva na román koupit sám, ale když zjistil, že už je má J. J. Abrams, tak si aspoň vylil srdce na sociálních sítích, že J. J.  mu t vyfoukl a brzy na to se J. J. ozval a společně se pustili do práce. Premiéra na Hulu nás čeká už už 15. února. V dalších rolích se objeví Josh Duhamel, T.R. Knight, Cherry Jones, Sarah Gadon, Lucy Fry, George MacKay a Daniel Webber, první epizodu režíruje  Kevin Macdonald (Poslední skotský král).

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.