neděle 13. prosince 2015

Star Wars: Síla se probouzí - kdy si přečteme první recenze?

Napětí se stupňuje, nejočekávanější film roku má pár dnů do premiéry. Pořád jsme ale neslyšeli, jestli je tak dobrý, jak bychom si všichni přáli. Kdy se dočkáme prvních recenzí?¨

Související:
Star Wars: Síla se probouzí - John Boyega v županu obdivuje Millennium Falcon a další neuvěřitelné záběry ze zákulisí

Star Wars: Síla se probouzí je pro společnost Disney klíčový projekt a nechtěl bych být v těchto dnech v kůži J.J. Abramse, který má asi nervy na pochodu, jak to celé dopadne. Nikdo sice nepochybuje o tom, že nové Star Wars budou komerční hit a s 50 miliony utrženými z předprodeje lístků má start nové trilogie našlápnuto k hodně vysokým tržbám, jenže tady nejde o jeden film. Tady jde o start něčeho mnohem většího.

Disney plánuje od letošních vánoc rok co rok přicházet s jedním filmem ze světa Star Wars tak dlouho, dokud to diváky bude zajímat. Síla se probouzí tedy nevykopává jen za sebe, ale za celý miliardový byznys, který potřebuje, aby se lidem od začátku líbil. Pokud by se o Síla se probouzí nemluvilo dobře, bude u Disneyho velká nervozita, protože další projekty už jsou rozpracované.

Související:
J.J. Abrams: První projekce Star Wars 7 byla strašná zkušenost

Co se recenzí týče, Disney uvalil na recenze embargo - zřejmě ani ne tak z obavy o to, že by recenze byly negativní, ale také proto, aby co nejvíc zabránil šíření spoilerů. Embargo by mělo skončit 16. prosince, takže ten den nebo dva se dají bez přečtení recenze vydržet, protože na rovinu, kdo z nás by v tuto chvíli chtěl vědět, že ve filmu zemře...no, prostě to vědět nechceme, i když třeba tušíme.

Dá se samozřejmě čekat, že mezi novináři se najde někdo, kdo bude chtít být Ten první a tak na twitter vypustí reakci případně na internet dá celou recenzi, většinu recenzí si ale budeme moci přečíst nejspíš den před premiérou

Budete si číst recenze před filmem nebo až po něm?

2 komentářů:

  1. Star wars je kult protože v 1977 někdo natočil něco co mělo tzv. Vau efekt další díly vždy přidali něco malo návrh. V dnešní době CGI se vau efekt vytrácí. Tedy neocekavejte další kult jde jen o 7 pokračování kde bude hrát plechovka r2d2 a robot kulička. Když jsem viděl star wars battle... Na PS4 tak ten si strčí první trilogii co se týče grafiky hodně za klobouk. Upřímně co tam bude jiného? Jedi, temná strana, meciky, a herci kteří díky SW prorazily.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.