čtvrtek 29. října 2015

TOP 5: Nejvýdělečnější filmy Dwaynea Johnsona

Wrestler a herec Rock je aktuálně skoro všude. A my ho máme taky rádi. Které jeho dosavadní projekty utržily největší částky?

Pokud bychom do žebříčku zařadili i filmy, ve kterých měl Dwayne jen cameo, figurovala by na pátém místě Mumie se vrací (2001) s 433 miliony, ale tam se objevil opravdu krátce (a navíc na okamžik i v digitální podobě). Zaměříme se tak na projekty, kde byl k vidění na déle než pár minut.


5. G.I. Joe: Odveta (2013)

Tržby: 375,74 milionů dolarů
Rozpočet: 130 milionů dolarů

G.I. Joe: Odveta je důkazem, že Dwayne dokáže utáhnout monumentální blockbuster na svých bedrech. Samozřejmě, už předtím se objevil v jiných projektech, ale ty buďto stály výrazně méně nebo byly drahé, ale Rock v nich nehrál úplně první housle. Ale právě G.I. Joe byl jedním z projektů, které daly filmovým studiím vědět, že ten urostlý obr s hollywoodským úsměvem má potenciál.

4. San Andreas (2015)

Tržby: 461,97 milionů dolarů
Rozpočet: 110 milionů dolarů

Katastrofické San Andreas recenzenty zrovna neoslnilo, ale to diváky zrovna netrápilo a v kasách kin nechali docela slušnou částku, která se blíží k hranici 462 milionů dolarů. San Andreas jako blockbuster jednoduše zafungoval, byl sympaticky obsazený, plný trikových efektů a to bylo dost, aby publikum s radostí usedlo do klimatizovaných sálů kin a užilo si výplachovou zábavu. Spokojení byli i účetní, protože film na to, jak vypadal, nebyl drahý. Jde o nejúspěšnější Rockův film, který opravdu táhl na svých bedrech jako největší hvězda filmu (hned po tricích).

3. Rychle a zběsile 5 (2011)

Tržby: 626,14 milionů dolarů
Rozpočet: 125 milionů dolarů

Pátý díl série Rychle a zběsile byl prvním, ve kterém se Dwayne Johnson objevil. Ale původně to tak nemuselo být, protože role byla psaná pro Tommyho Lee Jonese, ovšem fanoušci toužili v jednom filmu vidět Vina Diesela a právě Dwaynea a tak bylo jejich přání nakonec splněno. A postava Luka Hobbse si srdce diváků získala hodně rychle.

2. Rychle a zběsile 6 (2013)

Tržby: 788,68 milionů dolarů
Rozpočet: 160 milionů dolarů

Nikoho tak nepřekvapilo, že měl Luke výraznou roli i v šestém dílu. Dokonce se mluvilo i o vlastním spin-offu, ale zatím k němu nedošlo. Fandové Rocka ale smutnit nemuseli, v šestém filmu měl slušné množství prostoru a času předvádět své stále masitější tělo.

1. Rychle a zběsile 7 (2015)

Tržby: 1,51 miliardy dolarů
Rozpočet: 190 milionů dolarů

Samozřejmě, že byl Dwayne přizván i na natáčení sedmičky, ale nejdříve to vypadalo, že se ve filmu nebude moci objevit nebo možná ano, ale jen na chvíli. Důvodem bylo to, že natáčel projekt Hercules. Universal byl totiž rozmlsaný a chtěl produkci filmu urychlit a začít natáčet v létě. Nakonec se ale začalo natáčet až v září a Rock si tak zahrál výraznou roli v pátém nejvýdělečnějším filmu všech dob.

Máte rádi Dwaynea nebo vás otravuje, že je k vidění skoro všude?

12 komentářů:

  1. U zadnyho z vyjmenovanejch filmu si absolutne nepamatuju o cem byly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Točí sračky a jelikož většina lidstva je tupá tak na ně chodí :D

    OdpovědětVymazat
  3. asi budu menšina ale rád ho nemám, líbil se mi film tuším kráčející skála, kde mlátil lidi dřevěným trámkem :D ale to je všechno, neni mi sympatickej nijak

    OdpovědětVymazat
  4. Heh, prvý krát som ho videl vo WWE tuším či ako sa to volá, kde sa byl naraz s Kaneom a Undertakerom, nakoniec skončil v ringu myslím so Stoneom (či jak mu je) a "vyhral".
    Až potom som ho začal vídať vo filmoch ale tiež, až taký nadšený z neho niesom aj keď imho má talent.
    A inak fakt, kks väčšinou si pamätám o čom filmy sú dokonca sa odvážim tvrdiť, že si pamätám viac ako 80% scén, ale žiaľ čo sa týka týchto filmov, mám okno.

    OdpovědětVymazat
  5. Se divím že Rychle a zběsile 7 je na prvním místě, protože tam moc velkou ulohu neměl, spíše bych dal na první místo Rychle a zběsile 5, tam byl dobrý.. San Andreas se mně líbil a to moc, dobré triky.. Mně Dwayn Johnson nevadí, Kráčející skála byl dobrý film.. Je to kvalitní herec akčních filmu, jen mně mrzí že v Rychle a zběsile nezůstal záporákem jako byl právě v 5 dílu, pěkně po nich šel a Dom Torreto měl co dělat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase Pepa matulka jako nedávno, mluví úplně z cesty. Je to řazené podle výdělečnosti, ne podle toho co bys dal na první místo, nebo podle toho kde měl největší roli. MUJ BOŽE !!!! Chápete toto někdo???

      Vymazat
    2. Jdi do prdele ty zkurvený anonymní hovado, co mně všude pronásleduje, klidně ať dostanu zákaz na gorillu, ale doufám že ty nulo, někdo konečně odklidní i tebe, srabe..

      Vymazat
    3. :-D Ale podívejme co nám to tu vyplavalo napovrch. Nejlepší na tom je, že dostaneš zákaz jen ty. :-D :-D :-D Měj se.

      Vymazat
    4. si dělaj prdel ?

      Vymazat
    5. Děláme ... jsme ve skutečnosti dobrý kámoši. Pepa akorát nesmí vědět, kdo jsem ;-)

      Vymazat
    6. Si to Ty Karle?? :-D klub AO - Anonymních Onanistů...

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.