čtvrtek 15. října 2015

Smrtonosná past 6: 5 faktů, které zatím víme o chystaném pokračování z roku 1979

Podle dobře informovaného serveru Deadline.com nás čeká další Smrtonosná past, tentokrát už s pořadovým číslem 6. Pátý díl sice v USA nebodoval (tržby 67,3 mil), ale celkově utržil přes 300 milionů a to znamená, že tahle série nehodlá jít do kytek. Co nás tedy čeká?


1) K režii by se měl vrátit Len Wiseman (Smrtonosná past 4.0). Nejsem z toho nadšený, nicméně pořád stokrát lepší varianta než John Moore.

2) Bruce Willis by se měl vrátit, ačkoli smluvně zatím uvázaný není. Všechno je s ním ale průběžně komunikováno, takže není důvod, proč by měl najednou říkat ne.

3) Produkovat bude Lorenzo di Bonaventura (stojí za Transformers a byl to on, kdo Warnerům sehnal práva na Harryho Pottera a přivedl k nim Matrix). Studio 20th Century Fox chtělo původně udělat šestý díl z jiného jeho připravovaného akčního filmu (tak jako udělalo třetí díl z původně chystaného filmu Simon Says), ale nakonec rozhodnutí změnilo a producent (jinak pracují v součanosti hlavně pro Paramount) zůstal.

4) A teď to přijde. Původně se měl vrátit i Samuel L. Jackson (viz náš článek) ale všechno je jinak a jako nejpravděpodobnější varianta se jeví, že šestý díl bude prequel zasazený do roku 1979 a uvidíme v něm začátky Johna McClanea, který už v té době bojoval s teroristy (což je nesmysl vzhledem k ději prvního dílu, ale budiž). Nějaký mladší herec by přitom hrál mladého Johna a Bruce by vystupoval v menší míře ve scénách, které celý film rámují.

5) Scenárista se hledá. Jeho úkolem by mělo dát sérii nový život poté, co ji Moore a spol. zcela zmrvili.

Celé to samozřejmě směřuje k tomu, k čemu směřoval už pátý díl. Vychovat si nového mladého Johna. S hovězí hlavou Jay Courtneiem to nevyšlo, tak se to zkusí odzadu.

Zajímavé přitom je, že Johnovo mládí už bylo zpracováno v komiksu Die Hard: Year One. Jak moc se ale film bude držet této verze, to známo není a možná to ještě neví ani tvůrci.

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.