středa 16. září 2015

Téma: Nejhorší nápady na zápletky filmu

Někdy se člověk nestačí divit, co si v Hollywoodu vymyslí.

Jsou dobré nápady, jsou ucházející nápady a jsou špatné nápady. To platí i pro ty, které vznikají v hlavách filmařů, producentů a dalších pracovníků v showbyznysové branži. Například se nedávno objevila idea natočit Zorra z postapokalyptické budoucnosti. Ale to je nic proti jiným zápletkám, se kterými tvůrci přišli. Naštěstí se zatím žádná z nich nerealizovala.


Mutanti lidí a dinosaurů v Jurském parku

V době, kdy se počítalo s tím, že se natočí čtvrtý Jurský park a ještě se nepracovalo na Jurském světě, se objevil nápad, že by ve filmu měli figurovat hybridi mezi lidmi a dinosaury. A tahle šílenost vhodná do béčkového projektu, vznikla v hlavě oscarového režiséra Williama Monahana. Naštěstí k tomu nakonec nedošlo a nám to vůbec nevadí, protože je to i na nás moc ujeté. Očividně nic takového nebylo potřeba, Jurský svět se i bez takových hybridů stal jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob.








Už jsi jdou pro E.T.eho

E.T. - Mimozemšťan (1982) je rodinná klasika. A také veleúspěšný film. Nebylo tak divu, že se začalo přemýšlet o pokračování. A tak se objevil nápad, že by se mělo natočit pokračování, ve kterém by se na Zemi objevili mimozemšťané pátrající po E.T. (jehož pravé jméno mělo být Zrek). Ovšem, tihle návštěvníci z vesmíru by nebyli mírumilovní. Naopak, šlo by o o docela kruté bytosti, které by nejen vyvraždili zvířectvo v okolí přistání lodi, ale také by uneslo rodinu, která původně ukrývala E.T.eho (pardon, Zreka) a mučili by ji, aby z nich dostali informaci, kde je. Skvělý nápad na pokračování rodinné klasiky. Mimochodem, na filmu nazvaném E.T. Nocturnal Fears pracoval Spielberg se scenáristkou původního filmu Melissou Mathison.

Nesmrtelný gladiátor

Pokud film boduje, tvůrci se samozřejmě snaží v příběhu pokračovat. I když byl ukončen smrtí hlavního hrdiny, stejně jako v případě historického Gladiátora (2000). Russell Crowe totiž požádal hudebníka a scenáristu Nicka Cavea, aby napsal scénář k pokračování. Hudebník přišel s nápadem, že by měl být hlavní hrdina vyslán bohy, aby zabil Ježíše Krista, protože díky jeho narůstající popularitě ostatní bohové umírali. Teď si úplně nejsme jistí, zda si Cave nedělal legraci, ale Croweovi se nápad "překvapivě" nelíbil.

Batman plný záporáků

Batman a Robin (1997) byl nepovedený film. O tom není sporu. Ale jak se říká, na všem zlém je něco dobrého. A platí to i v tomto případě. Původně se totiž plánoval další díl nazvaný Batman Triumphant, ve kterém se mělo objevit hned několik záporáků. Kromě Jokera (kterého si měl zahrát znovu Jack Nicholson), také Scarecrow, ale i Man-Bat a Harley Quinn. Na tom ještě nic tak šíleného není, ovšem tvůrci prý chtěli obsadit Howarda Sterna do role Scarecrowa a Madonna měla ztvárnit Harley Quinn. Nic moc castingový nápad.

Možná by jí víc sedlo Walking Dead?


Filmový Mein Kampf

Koluje historka, že těsně předtím, než se Spojené státy zapojily do 2. světové války, získal filmový magnát David O. Selznick práva na knihu Mein Kampf od Adolfa Hitlera. A přestože Selznick má židovský původ, měl dojem, že by měl vzniknout film na motivy Mein Kampf. Ale samozřejmě, že plány na to byly rychle smeteny ze stolu. Ovšem, ještě teď si mnozí nestačí divit, že něco takového vůbec Selznicka napadlo.




1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.