sobota 5. září 2015

Kráska týdne: Alicia Vikander - Bývalá baletka a aktuálně velmi úspěšná herečka ze Švédska

Začalo to tancem, skončilo chválou filmových kritiků.

Alicia se narodila 3. října 1988 ve Švédsku a to do rodiny divadelní herečky a psychiatra. Pár se ale rozešel, když bylo Alicii pět let. Mimčo si vzala na starost mamka Maria.

Už od mala se začala věnovat baletu, později ho studovala na Royal Swedish Ballet School. A protože jí to šlo, v tanci pokračovala a počítala i s kariérou profesionální baletky. Ovšem, v šestnácti letech si poprvé zahrála v seriálu a zjistila, že jejím snem je být herečkou. Navíc se zranila, takže práce tanečnice vzala za své.

Alicia se pak dvakrát hlásila na hereckou školu, ale dvakrát ji odmítli. Nakonec byla přijata na práva, ale na ně nenastoupila a dál se pokoušela prorazit před kamerou.

Kariéru herečky odstartovala menšími rolemi ve švédských filmech a seriálech, více zaujala díky sérii Andra Avenyn, kde působila v letech 2008 - 2011.

V roce 2009 si získala srdce diváků i kritiků díky filmu Milovaná. Za svůj výkon obdržela cenu Rising Star Award nebo Shooting Star Award na festivalu v Berlíně.

Do povědomí mezinárodního publika se dostala díky filmům Anna Karenina (2012) nebo Královská aféra ze stejného roku. Projekt se dočkal nominace na Oscara.

Alicia očividně neudělala chybu, když se rozhodla pro kariéru ve filmu a televizi, často se objevovala v žebříčcích vycházejících hvězd, ale také v přehledu nejstylovějších celebrit.

A herečka rozhodně nepolevuje, maká jako "šroub". Nedávno byla k vidění v Testament of Youth (2014), oslnila v dumavé sci-fi Ex Machina (2015) a pobavila v retro akční komedii Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015).

V následujících měsících a letech si ji užijeme v Dívce z Dánska (2015) nebo dalším přírůstku do série Bourne. A to je jen stručný výčet toho, co chystá.

Od roku 2014 žije herečka v Londýně a je ve vztahu se svým kolegou z filmu The Light Between Oceans (2015) Michaelem Fassbenderem.






5 komentářů:

  1. Je vtipný jak na konzervatoři pištěj jak je to těžká škola,přitom z herecký nikkoho nevyhoděj a v závěru by nezvládli absolventi bejt ve filmu přesvědčivý jako Vikander,která herectví nestudovala.

    OdpovědětVymazat
  2. Teď jí hodně kritici typujou, že bude příští rok nominována na Oscara :) kéž by, zaslouží si to!

    OdpovědětVymazat
  3. Ona je super :), jen tak mimo: Ten Michael už přetáhl půlku hollywoodu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A taky proto se Michael Fassbender hodí na nového Bonda, až s tím Graig sekne.

      Vymazat
    2. vidíš, to mě nenapadlo :) Nedívalo by se na něj špatně :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.