neděle 23. srpna 2015

Návštěvnost kin: Hudební pecka Straight Outta Compton stále v čele, Hitman zaplakal

A jak dopadl druhý Sinister?

Dobře hodnocené životopisné hudební drama Straight Outta Compton zůstalo v čele. Tržby sice klesly o 55,5 % na 26,76 milionů dolarů, ale to je částka, která bohatě stačila na první místo. Konkurence se takovým tržbám ani nepřiblížila.

Pátý díl Mission Impossible s podtitulem Národ grázlů si udržel druhé místo a tentokrát si do kasičky přisypal 11,7 milionů dolarů. Celkově má zatím na kontě skoro 439 milionů dolarů.

Nejúspěšnější novinkou je horor Sinister 2, který se novinářům zrovna nelíbí, ale diváci mu šanci dali. Film tak startuje s 10,63 miliony dolarů. Jednička na tom ale byla podstatně lépe, začínala s 18 miliony. A také byla podstatně levnější (3 miliony vs 10 milionů).

Agent 47 zrovna neoslnil

Čtvrté místo patří filmu Hitman: Agent 47. A jak bývá u adaptací videoher zvykem, kvalita není zrovna silnou stránkou filmu. Film je hodnocen hodně negativně. A náladu tvůrcům asi nespraví ani tržby ve výši 8,2 milionů. To předchozí pokus o oživení Agenta 47 začínal alespoň s 13 miliony.

O dvě příčky si pohoršila akční retro podívaná Krycí jméno U.N.C.L.E., která tentokrát získala 7,42 milionů dolarů.

Rekordy zrovna neláme ani poslední premiéra týdne a to akční komedie American Ultra. Recenze docela ujdou, ale zisky 5,5 tedy nejsou zrovna oslňující.

Po třech týdnech mává Fantastická čtyřka na rozloučenou

Thriller Dárek si odnáší 4,3 milionů dolarů, což je o skoro 34 % méně než v minulém týdnu. Aktuálně má na kontě 33,55 milionů. To je více než 11násobek rozpočtu.

S 4,09 miliony se musel spokojit Ant-Man, ale moc ho to trápit nemusí, celosvětové tržby jsou 361 milionů dolarů (rozpočet 130 milionů).

Ještě lépe jsou na tom Mimoni. Se započtením 3,71 milionů z tohoto víkendu se vyškrábali na částku 989,37 milionů dolarů. Po třech týdnech v distribuci skončila na desátém místě Fantastická čtyřka, která utržila 3,65 milionů.

Dvě ne úplně zajímavé novinky

Příští týden se v USA začnou promítat dvě novinky a žádná z nich asi nepatří k nejočekávanějším filmům léta. Řeč je o thrilleru No Escape a hudebním filmu We Are Your Friends.

1 komentářů:

  1. U zklamání ohledně Hitmana se výsledku nedivím. S tématem hry to má společné tak maximálně název a oblek hlavní postavy. Hra sází především na stealth akci a ne na přestřelky na ulicích....

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.