středa 22. července 2015

Captain America: Občanská válka - Na které postavy se můžeme těšit?

Pojďme si shrnout, koho ve filmu uvidíme.


Do premiéry Captain America: Občanská válka zbývá necelý rok a spousta fanoušků se určitě nemůže dočkat. A není divu, zápletka "Civil War" je jednou z nejdůležitějších, které se v komiksech od Marvelu objevily.

SOUVISEJÍCÍ: NEJVĚTŠÍ KOMIKSOVÉ UDÁLOSTI - MOMENTY, KTERÉ OTŘÁSLY SVĚTEM KRESLENÝCH SEŠITŮ

Děj se věnuje situaci, kdy poté, co během souboje týmu New Warriors se záporáky, kterým se podařilo uniknout z vězení, způsobí padouch Nitro explozi. Během ní zemře několik civilistů, což popudí veřejnost a americká vláda tak začne prosazovat takzvaný Superhero Registration Act. Jeho účelem je registrace, trénink a dohled nad jedinci s unikátními schopnostmi.

Někteří z nich postup vlády chápou, jiné jsou striktně proti, takže dojde ke sporu mezi oběma frekcemi. Tu, která souhlasí s registrací, vede Iron Man, Mr. Fantastic z Fantastické čtyřky a Ms. Marvel, naopak proti zákonu stojí skupina vedená Kapitánem Amerikou. Mezi oběma stranami je Spider-Man a X-Meni, kteří se snaží být neutrální.

Film bude operovat s podobnou myšlenkou. Po událostech v Avengers: Age of Ultron (recenze) se pohled na superhrdiny změní a začne se řešit, zda by neměli podléhat větší kontrole. A to se všem z nich logicky nelíbí.

Pokud jde o postavy, tak na ty nejdůležitější se těšit můžeme. Dokonce i na Spider-Mana, který se může objevit díky dohodě Sony a Marvelu o vzájemné spolupráci. X-Meny ale samozřejmě očekávat nemůžeme, ti stále spadají pod Fox.

Koho tedy určitě uvidíme?

Steve Rogers/Captain America (Chris Evans)

Kapitán Amerika je vůdcem odporu proti registraci. Striktně se staví proti a bojuje proti jejímu prosazení. V komiksu se nakonec sám vzdá, aby nedošlo k dalším ztrátám na životech a požádá své následovníky, aby "složili zbraně".






Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.)

Původně měl mít Iron Man ve filmu menší roli, ale Downey si vydupal to, aby měl více prostoru (za který dostal 40 milionů dolarů a bonus, pokud tržby překonají Návrat prvního Avengera). V předloze je Iron Man překvapivě jedním z těch, kterým registrace nevadí, naopak ji prosazuje a je jednou z jejich hlavních tváří.


Natasha Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson)

Komiksová Black Widow podporuje registraci (ostatně, aby ne, když na ni dohlíží i S.H.I.E.L.D.) a je dokonce členkou Iron Manova zásahového týmu, který "krotí" vzpurné superlidi. Poté, co je Nick Fury zdánlivě zabit a Maria Hill nemůže v dané době vést S.H.I.E.L.D., stane se Natasha jeho nejvýše postavenou důstojnicí. Také je pověřena přemístěním štítu Kapitány Ameriky, ale v tom jí zabrání její bývalý milenec Bucky Burnes, který štít ukradne. Přepadnou ho ale poskoci Red Skulla a Nastasha a Falcon ho zachrání a vezmou do S.H.I.E.L.D.u., kde ho Stark přesvědčuje, aby se stal novým Kapitánem Amerikou.


Bucky Burnes/Winter Soldier (Sebastian Stan)

V komiksovém Občanské válce stojí Bucky na straně Kapitána Ameriky a není zrovna fandou Iron Mana, vlastně se ho pokusí zabít jako jednoho z těch, kteří stojí za registračním aktem a údajné smrti Kapitána. Nakonec Tonyho nezabije, ale chvíli spolupracuje s Black Widow. Společně s ní a Falconem se postaví proti Red Skullovi a zachrání Sharon Carter alias agentku 13.


Sam Wilson/Falcon (Anthony Mackie)

Falcon je oponentem registračního aktu a stojí po boku Kapitána Ameriky. Dokonce, když je toho Steve neschopný, vede odbojovou skupinu New Avengers, která proti zákonu brojí. Nakonec se Falcon dobrovolně nechá registrovat, ale stále tajně zůstává v kontaktu s New Avengers.


Vision (Paul Bettany)

Vision v době Občanské války zkouší poznávat sám sebe tím, že sleduje ostatní lidi, ale také se významně zapojí do bitvy, když poškodí brnění Iron Mana a pomůže tak Kapitánovi získat nad Tony Starkem převahu.

James Rhodes/War Machine (Don Cheadle)

Rhodney je nepřekvapivě na straně Iron Mana a registračního aktu a pomáhá chytat superlidi, kteří proti němu bojují. Mezi ně patří i Black Panther a Storm z X-Menů. Ovšem, během stíhání Black Panthera se War Machine dostane do rukou agresivních protestujících a Black Panther ho zachrání. Rhodney tak přesvědčí Iron Mana, aby Storm a Black Panthera nechal v klidu odejít.

Clint Barton/Hawkeye (Jeremy Renner)

Určitou dobu se věří, že byl během občanské války zabit Kapitán Amerika. Iron Man tak nabídne Hawkeyeovi jeho kostým a štít. Společně pak spolupracují. Nakonec se ale ukáže, že Steve je naživu.




Wanda Maximoff/Scarlet Witch (Elizabeth Olsen)

V komiksové občanské válce Scarlet Witch nefiguruje, naopak výraznou roli má v další zlomové komiksové sérii House of M, kde se zhroutí a díky ní přijde většina mutantů o své schopnosti. Není tedy jasné, na čí straně bude ve filmu stát.




Scott Lang/Ant-Man (Paul Rudd)

V komiksové občanské válce hraje Ant-Man velkou roli, ale jde o jeho jinou variantu zvanou Yellowjacket a navíc se pod kostýmem neskrývá Hank Pym, ale podvodník, který se za něj vydává. Ten se přidá na stranu podporovatelů aktu.



Brock Rumlow/Crossbones (Frank Grillo)

Crossbones se přímo do občanské války nezapojil, ale poté, co se Kapitán Amerika vzdal Iron Manovi, spáchal na něj atentát na rozkaz Red Skulla. Trefil kapitána pouze do ramena a poté byl zajat Falconem a Winter Soldierem a předán S.H.I.E.L.D.u.




T´Challa/Black Panther (Chadewick Boseman)

Black Panther společně se svou ženou Storm navštívili Washington, kde byla Storm nucena, aby podepsala registrační akt. Výsledkem bylo to, že se královský pár přidal na stranu Kapitána Ameriky a bojují proti registraci.



Helmut Zemo (Daniel Brühl)

Zemo byl osloven Iron Manem, aby přesvědčil superpadouchy, že by bylo dobré připojit se k registračnímu aktu. Zemo souhlasil, ale později se sešel s Kapitánem Amerikou a ve snaze ukázat mu, že se polepšil, mu začal pomáhat.




Peter Parker/Spider-Man (Tom Holland)

Captain America: Občanská válka bude prvním marvelovským filmem, ve kterém uvidíme Spider-Mana. A je to dobře, právě on hraje v komiksové zápletce velkou roli. Nejdříve se přiklonil na stranu Iron Mana a dokonce odhalil světu svou identitu. Toho ale začal litovat, když se díky tomu ocitli v nebezpečí jeho milovaní (tetička May dokonce skončila v kómatu v nemocnici). Navíc byl svědkem toho, že superlidé, kteří se odmítli registrovat, byli uvězněni a tak se rozhodl přidat se k Captain Americovi.

Dále uvidíme postavu generála Thaddeuse "Thunderbolta" Rosse (William Hurt), který už se objevil v Neuvěřitelném Hulkovi, kterému šel po krku. Z předchozího dílu Captain America se vrátí Emily VanCamp jako agentka 13 a v blíže nespecifikované roli se představí Martin Freeman. Samozřejmě se můžeme těšit i na cameo Stana Lee.

6 komentářů:

  1. Tá žena do ktorej sa zamiloval Vision sa volá Cassie Lang dcéra Scotta Langa teda filmového Ant-Mana :-) Aj ona už existuje vo filmovom svete Marvelu ale vekoví rozdiel je dosť veľkí tak zrejme je ich vzťah vo filmoch dosť nereálny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Cassie Lang se zamiluje až druhý Vision (Jonas) . Původní Vision se zamiloval a následně oženil se Scarlet Witch .

      Vymazat
  2. Vzhledem k událostem v Antmanovi tipuji, že se tento hrdina připojí na stranu Captaina. Dále doufám , že se v blízké době dočkáme smrti Tonyho Starka. Ještě jeden film, ve kterém zase všechno posere což bude Civil War, potom cameo v Spidermanovi a následně bych mu dopřál vykoupení v závěru Infinity War...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by nevadilo kdyby umřel i Captain.. kostým by po něm získal Bucky.

      Vymazat
  3. Během Civil War vedla S.H.I.E.L.D Maria Hill . Po skončení doporučila na tu pozici Starka .Winter Soldier chtěl Starka zabít proto že si myslel že byl zodpovědný za Capovo smrt.Později z něj Stark na Stevovo přání udělá nového Captaina Americu .Black Widow pro Starka Capovo štít nekradla (v té době byl Cap už "mrtev") , pouze ho přemisťovala.Bucky jí ho pak ukradne protože je přesvědčen že na něj Stark nemá právo . A Vision byl na straně Capa , dokonce ve finální bitvě významně přispěje k porážce Iron Mana . Jinak dobrý :-) .

    OdpovědětVymazat
  4. Kapitán amerika - k0k0t navlečenej do americký vlajky. Jak od něj mohl dostat Spiderman v komiksu po hubě? Ještě navíc když měl oblek od Starka. S těma schopnostma co ten červeno-modro-bílej blb má, byho musel Spiderman rozcupovat, kdyby chtěl.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.