sobota 16. května 2015

ŽEBŘÍČEK: Hodnotíme trailery nových komedií sezóny 2015/2016


Která vypadá nejslibněji?

Stávající sezóna už je téměř u konce, čekají na nás čtyři měsíce letní okurkové sezóny (od června do září). Ale ještě předtím, než začne nová podzimní sezóna, tak se podíváme na vyhlídky celoplošných stanic a jejich nových komedií. Které trailery v nás vyvolávají naděje? A které naopak chceme vymazat z paměti?

Trailery jsou řazeny od nejhoršího po nejlepší.

People are Talking (NBC)



Naše hodnocení: 0/10

Tohle vypadá na klasický průser roku. Pár zastaralých rasistických vtipů, nechutných gagů s jídlem, stereotypy. Nic, co jsme ještě neviděli. A i když v téhle blbině hraje moje oblíbená herečka z Being Human US Meaghan Rath, ani její přítomnost mě nepřinutí tento sitcom sledovat. To by musel nabídnout daleko víc, než co nabízí trailer. Škoda, že tato hloupost prošla na úkor originálních Strange Calls.

Dr. Ken (ABC)



Naše hodnocení: 1/10

Seriál postavený na exhibici Kena Jeonga možná zní dobře na papíře, ale v reálu to bohužel vypadá příšerně. Ani jeden vtip či gag z traileru nebyl vtipný. Možná jedinou výjimkou je hláška o tlusťochovi, ale to je na sestřih prvního dílu dost málo. Ken Jeong navíc nemá charisma na to, aby utáhl rodinnou komedii. Jediné, co může ABC těšit, je fakt, že si může odškrtnout další položku na seznamu komedií s Asiaty, černochy atd.

Uncle Buck (ABC)



Naše hodnocení: 1/10

Dva, tři gagy se povedly, ale jinak je to pořád slabota, které korunu nasazuje nesympatický Mike Epps v hlavní roli. Pro ABC je to další černošská komedie a pomalu to začíná vypadat, že tamní producenti si vybírají podle toho, aby měli ve svých seriálech rasovou rozdílnost, ne podle kvality scénáře.

The Grinder (FOX)



Naše hodnocení: 4/10

Rob Lowe sice vypadá jako kopie Roberta Downey Jr., ale přiznám se, že vtípky ze soudní síně nejsou špatné. Problém už je s vtipy mimo soudní síň, ty vtipné nejsou. Seriál tak bude stát především na Robovi a jednotlivých soudních případech. Pokud nad tím převáží rodinná část komedie, bude zle. Za pár epizod to ale nejspíš stojí.

The Real O'Neals (ABC)



Naše hodnocení: 5/10

Ok, tohle určitě potenciál má. Několik vtipů se vážně povedlo - padající záchod, přemíra kondomů, akustika, prostitutka a spousta dalších. Přehrávání se zřejmě nevyhneme, ale zatím to ještě nevadí. Tento seriál se řadí hned vedle The Middle do kategorie rodinných komedií, které sice nejsou převratné, ale občas zahřejí u srdce a jako komediální jednohubka na odreagování by mohla fungovat.


Life in Pieces (CBS)



Naše hodnocení: 5/10

Koncept čtyř příběhů v jedné epizodě by mohl zajistit alespoň občasné zasmání. Alespoň jeden z příběhů by mohl být v každém díle vtipný. Podle traileru zatím vyhrává příběh s porodem a poslední s pohřbem. Ty dva ostatní budu sloužit jako vycpávka. Jde tedy o jakousi CBS verzi Modern Family, která zřejmě bude kombinovat trapnost s podařenými gagy. Přesto kdybych si měl na místě vybrat mezi Life in Pieces a Modern Family, sáhnul bych po veteránovi z ABC.

Crazy Ex-Girlfriend (CW)



Naše hodnocení: 5/10

První, co mě při sledování traileru, napadlo, je to, že tento seriál na CW nepatří. A svým způsobem mám pravdu, původně to totiž bylo vyvíjeno pro kabelovku Showtime. Moje největší dilema s tímto seriálem je, že jako hudební komedie to nefunguje. To zpívání je až moc roubované, násilně vpravené do děje. Ani po příběhové stránce zřejmě nepůjde o nějakou pecku. Ale jinak většina vtipů funguje a ve spojení s Jane the Virgin by se seriálu mohlo na poměry CW obstojně dařit. Odsuzovat dopředu v tomto případě nebudu, protože to jsem před rokem udělal s Jane, která se okamžitě stala mou nejoblíbenější dramedy posledních let. Za zkoušku to stojí.


Angel from Hell (CBS)



Naše hodnocení: 6/10

Běžně bych s tímto trailerem ani neztrácel čas, ale protože v seriálu hraje Jane Lynch z Glee a Maggie Lawson z Psych, nemohl jsem si pomoct. A jsem rád, že jsem se na trailer podíval. Tohle totiž nevypadá vůbec špatně. Jane Lynch válí i tady a opět působí jako neřízená střela. Maggie Lawson je roztomile zmatená a většinu vtipů tato dvojka dokázala prodat. Zatím to vypadá na svěží vítr v zatuchlých sitcomech CBS.

Muppets (ABC)



Naše hodnocení: 7/10

Tohle je tak zvláštní, až je to dobré. Muppeti jsou v Americe velice populární, asi jako naše večerníčky jen víc. A teď se na nás valí nekorektní komedie, která si bude utahovat sama ze sebe. Dokonce si troufám zajít tak daleko a prohlásit, že se nám možná rodí noví, maňáskoví Simpsonovi.

Grandfathered (FOX)



Naše hodnocení: 8/10

Z fleku nejlépe vypadající komedie sezóny. John Stamos je "handsome son of a bi*ch", vtipy jsou vydařené a scénka s pusou prostě donutí vzdechnout i ty největší škarohlídy. Po dlouhé době se FOXu povedlo najít potenciální komediální klenot, u kterého vám bude prostě dobře.

Souhlasíte s naším žebříčkem? Jak byste nové komedie ohodnotili vy?   

2 komentářů:

  1. Liško jdi už laskavě do prdele. Tebe by k sitocmu neměli puštět blíž než na 3km.

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych teda prohodila Grinder a Angel from Hell, to mě neoslnilo. Na druhou stranu u Grinderu jsem možná neobjektivní kvůli Robovi, kterého zbožňuju od dob Brothers & Sisters.
    A Real O'Neals se mi taky dost líbili. Myslím, že by to mohlo fungovat.
    Každopádně nejlepší jsou prostě Muppets. Nemůžu se toho dočkat. Když stopli Star Wars: Detours, tak tohle si užiju.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.