neděle 26. dubna 2015

Návštěvnost kin: Rychle a zběsile 7 pátým nejvýdělečnějším filmem všech dob

Rychle a zběsile pořád v čele.

Ono se to více méně dalo čekat, protože pokud jde o novinky, žádná nepředstavovala pro další přírůstek do série Rychle a zběsile výraznější konkurenci. Přestože tržby od minulého týdne klesly sedmičce o 37,4 % na 18,26 milionů dolarů, tak i to bylo dost, aby se projekt udržel v čele. Pokud jde o celosvětové tržby, tak jsou zatím 1,32 miliardy dolarů. To znamená, že je film pátým nejvýdělečnějším titulem všech dob.

Na dvojce se udržela komedie, u které kritici div neronili slzy (a ne štěstí). Řeč je o Policajtovi ze sámošky 2, který se "pyšní" extrémně špatnými hodnoceními.

To nejúspěšnější novinka Age of Adeline je na tom o něco lépe, i když podle recenzí také nejde o žádný velký zázrak. Z prvního víkendu si film odnáší 13,38 milionů dolarů.

Animáč se bramborové pozice nechce vzdát

Animovaný film Konečně doma si vybojoval čtvrtou příčku, stejně jako minule, ale tržby se snížily o skoro 22 %. Mluvíme tak o částce 8,3 milionů dolarů. Celkové tržby jsou zatím 281 milionů dolarů a nějaké drobné (rozpočet 135 miliónů dolarů).

Největší propad zisků zažil horor Odebrat z přátel, který si to ale nezaslouží. Hodnocení mluví o povedeném kousku. Přesto tržby klesly o 60,6 % na 6,24 milionů dolarů.

Původně bylo sci-fi Ex Machina promítáno jen ve 39 kinech, tentokrát v 1 255, což vedlo k nárůstu tržeb o 581,3 % na 5,44 milionů dolarů.

Co takhle dokument?

Ani o aktuálním víkendu nenadělala příliš parády romantika The Longest Ride. Ani mladý Eastwood v hlavní roli zřejmě nebyl dostatečným tahákem, aby se lidé hnali do kina ve velkém. Tentokrát se tržby zastavily na 4,37 milionech dolarů.

Nepříliš dobře přijatá komedie Zocelovací kúra stačila na osmé místo a připisuje si 3,91 milionů dolarů.

O jednu příčku si pohoršil dokument Monkey Kingdom, který se musel spokojit s 3,55 miliony dolarů. 3,5 milionů pak patří historického dramatu Woman in Gold.

Další novinky, konkrétně Little Boy a Cesta naděje skončily na jedenáctém, respektive dvanáctém místě s tím, že si odnesly 2,83 milionů (z 1 045 kin) a 1,25 milionů dolarů (320 kin).

Nikdo se nechce postavit Avengers

Jedinou novinkou, která bude v příštím týdnu k vidění, jsou Avengers: Age of Ultron. A není šokem, že se žádný jiný film neodvážil komiksovému blockbusteru konkurovat.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.