pátek 3. dubna 2015

Hvězdy našeho mládí: Knight Rider - Jak vypadají a co dělají herci ze seriálu o mluvícím autě, které chtěl snad každý z nás

Ještě než zachraňoval svět v oranžových plavkách, řídil David Hasselhoff ukecané auto.


Seriál Knight Rider byl vysílán v letech 1982 až 1986 na stanici NBC. Dočkal se čtyř řad složených z 90 dílů. Z projektu se vyklubal slušný hit, což vedlo ke vzniku několika pokračování a spin-offů. Žádný následovník si ale nezískal stejnou popularitu jako originální série.

Od roku 2002 se pracuje na celovečerním filmu. Práva na něj se ale přesouvala od jedné společnosti ke druhé a začátek natáčení se neustále odkládal. Zatím poslední informace mluví o tom, že o účasti v novém Knight Rider jednají Chris Pratt a Danny McBride a film bude natočen ve stylu 21 Jump Street. Jen pro zajímavost, Hasselhoff nabídl Orlandu Bloomovi, aby ve filmu ztvárnil jeho syna, ale ten odmítl.

Michael Knight/David Hasselhoff

Po konci natáčení Knight Rider si na další ikonickou roli musel herec počkat tři roky. Právě v roce 1989 byl obsazen do Pobřežní hlídky. I když původně to vypadalo, že se projekt na obrazovkách dlouho neudrží, nakonec se z něj stal mezinárodní hit, který byl k vidění ve více než 140 zemích světa a drží rekord ve sledovanosti. Chlubí se 1,1 miliardou diváků. V roce 1991 se David objevil v pokračování Knight Ridera nazvaném Knight Rider 2000, ale jinak se věnoval hlavně televiznímu záchranářství tonoucích. V roce 2000 si vyzkoušel divadelní herectví na Broadwayi, ale nevyhýbal se ani filmům. I když většinou ztvárňoval role, ve kterých si tak trošku utahoval sám ze sebe (Vybíjená, Eurotrip). Více prostoru dostal v povedené komedii Klik - Život na dálkové ovládání (2006). Ve stejném roce se stal porotcem soutěže Amerika má talent. K tématice Knight Rider se vrátil v roce 2008 díky televiznímu filmu Knight Rider - legenda se vrací. Kromě toho se vrhl i na videohry (Command & Conquer: Red Alert 3 nebo Burnout Crash!), mihl se i v množství reklam nebo moderoval zápasy ve wrestlingu. Ale přesto se nedá říct, že by to s jeho kariérou bylo zrovna slavné (Piraňa 3DD to opravdu nezachrání). To, jak se snaží vrátit na výsluní mapovala reality show The Hasselhoffs. Ovšem, jelikož jeho aktuálně nejzajímavějším projektem je připravované Sharknado 3, je zřejmé, že návrat mezi známé hvězdy zatím moc nevychází. Naopak, stále se mu daří jako zpěvákovi. V této branži působí už roky a má na kontě několik hitů (Looking for Freedom, Jump in My Car nebo Hooked on a Feeling). Hlavně v Německu a Rakousku se jeho písní nemůžou nabažit. Není žádným tajemstvím, že David má problémy s alkoholem, několikrát musel být i hospitalizován. V osobním životě je to také pěkný divočák, je dvakrát rozvedený a jeho poslední žena Pamela Bach ho obvinila z násilného chování. Prokázáno to ale nebylo a tak dostal do péče obě jejich dcery.

KITT/William Daniels

William si po konci seriálu roli mluvícího auta zopakoval ještě několikrát. Kromě toho jeho hlas zazněl například i v Simpsonových, ale samozřejmě se nevěnoval pouze dabování, k vidění byl třeba v seriálech Boy Meets World nebo v Chirurzích. Pokud jde o filmy, tak měl menší roli například v komedii Ledově ostří (2007). Od roku 1951 je William ženatý s herečkou Bonnie Bartlett, mají spolu dvě děti. V roce 1986 oba vyhráli cenu Emmy. William za Boy Meet World, Bonnie za St. Elsewhere.

Devon Miles/Edward Mulhare

Edward se v následujících letech objevil v několika projektech, kromě jiného se s Davidem Hasselhoffem znovu setkal v Knight Rider 2000 nebo Baywatch Nights. Bohužel v roce 1997 herec podlehl rakovině plic. Dožil se 74 let. Byla mu věnována epizoda K.R.O. ze seriálu Knight Rider tým.











Dr. Bonnie Barstow/Patricia McPherson

Patricia herectví až tak nepropadla. Sice si zahrála v pár dalších sériích, jako je Star Trek: Nová generace nebo Skladiště 13, ale šlo o výjimky. Jinak svou energii věnuje především boji za ochranu přírody. S herectvím "sekla" v roce 1991, ale jak bylo zmíněno, čas od času na nějakou nabídku kývne. McPherson si vzala za muže Jamese Garretta.

Líbil se vám Knight Rider nebo to nebylo nic pro vás?

2 komentářů:

  1. Jako ty červené ledky musel mít na autě každý správný kamioňák. A já malej blbeček jsem po tátovi chtěl, aby jsme je měli na autě taky. Jen nevím, jestli by ten náš černí Fiat Uno projel zdí. :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.