čtvrtek 12. března 2015

Test seriálů 2014/2015: The Returned - Zpackali Američané další remake?

Povedla se mysteriózní novinka od spoluscenáristy Ztracených?

Základní informace

Název: The Returned
Datum premiéry: 9. března 2015
Žánr: Mysteriózní
Stanice: A&E
Kdo za tím stojí

Tvůrci: Carlton Cuse (Ztracení) a Raelle Tucker (True Blood: Pravá krev)
Hrají: Mark Pellegrino (Lovci duchů), Mary Elizabeth Winstead (Smrtonosná past 4.0), Kevin Alejandro (True Blood: Pravá krev), Michelle Forbes (True Blood: Pravá krev), Sandrine Holt (Resident Evil: Apokalypsa) a další

O co jde

Americký remake ceněného francouzského seriálu Znovuzrozeni sleduje osudy obyvatel malého městečka, v němž se začnou objevovat lidé, kteří jsou už roky mrtví. To samozřejmě vzbudí radost u jejich blízkých, ale současně také vyvstane množství otázek.

Klady

The Returned jsou oním typem pořadu, který sází na hutnou atmosféru a napětí pramenící především z toho, že si divák není jistý tím, co se vlastně děje. Objeví se tak spousta otázek, na které budete chtít znát odpověď. Premisa je rozhodně lákavá a hlavní i vedlejší postavy jsou v drtivé většině dostatečně výrazné, aby vás zajímalo, jak se budou jejich příběhy dál vyvíjet. Tvůrcům se také podařilo získat vcelku působivé obsazení a už první díl nabídl pár povedených hereckých výkonů. Dalším kladem je zvláštní potemnělost a nádech psychologického dramatu, který seriálu sluší.

Zápory


Námět je sice zajímavý, ale aktuálně už je něco podobného na amerických obrazovkách k vidění (Ressurection). Seriál je označován také jako "hororový", ale minimálně v první epizodě se zrovna mnoha strašidelných okamžiků nedočkáte. Určitě se dá očekávat, že ne všechny osloví pomalé tempo, díky kterému jsou některé momenty skoro až nudné. A poslední výtka se týká poněkud nepovedené scény s havárií autobusu, která není po trikové stránce zrovna dopilovaná.

Sledovat nebo nesledovat?


Protože jde o americký remake, který nedělá své předloze ostudu (což jak sami uznáte, není úplně běžné), tak si šanci zaslouží.

Verdikt


Pokud nevyžadujete dynamické tempo, ale máte rádi mysteriózní seriály, které budují atmosféru s pomocí pozvolného vršení záhad, tak by vás The Returned mohlo oslovit. Premisa je dostatečně zajímavá, aby udržela vaši pozornost, postavy jsou načrtnuty tak, že vám nebude lhostejné, co s nimi bude a navíc jsou dobře obsazeny. Naopak, ne úplně ideální jsou triky, některé scény jsou zdlouhavé a zatím chybí avizovaný hororový nádech. 

Hodnocení: 6/10

2 komentářů:

  1. Já jsem to vypnul po 15 minutách.Sem si připadal jak v nějakým replay módu,kde jenom místo kluka hraje holka.To snad i scény byly stejný seřazený jak originál.Kdo neviděl originál,tak to vypadalo docela dobře o tom žádná.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, zpackali. Vřele doporučuji originál!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.