úterý 24. března 2015

Harry Potter: Provozovatelé "kouzelnické" atrakce v Londýně čelí kritice ze strany ochránců zvířat

To by se Hermioně nelíbilo.


Možná už jste slyšeli o Harry Potter Studio Tour, což je atrakce v Londýně, která vezme zájemce na lokace, kde se natáčela legendární filmová fantasy série.

Její součástí jsou i sovy a právě ony jsou nyní důvodem, proč organizace PETA vyšetřuje pracovníky atrakce.

Objevily se totiž informace, že se sovami není zacházeno zrovna v rukavičkách. Kromě jiného jsou drženy ve velmi malých klecích, cvičitelé je nutí provádět různé triky a také klidně vybízejí návštěvníky, aby si noční ptactvo fotili a to klidně s bleskem, přestože to je pro sovy, které mají velmi citlivý zrak, velmi nepříjemné.

Ředitelka organizace na ochranu zvířat Mimi Bekhechi kontaktovala zástupce Warner Bros. Studio London Tour a požádala je, aby jejich atrakce zůstala magická a ne krutá a nepoužívala živá zvířata.

V reakci na to se vyjádřil tiskový mluvčí Warner Bros. Studio Tour:

"Objevují se jen na krátkou chvíli a vždy o ně pečovali experti (kteří je vlastní a trénují) na ptactvo a zvířectvo. Uděláme nezbytné kroky, abychom zajistili, že se ptactvu a zvířectvu vždy dostane té nejlepší péče."

Je asi pravda, že děti mají z živých sov radost, ale pokud se s nimi nezachází dobře, každých pár vteřin jim do očí "pálí" blesk a cvičitelé je nutí "šaškovat" před publikem, jistě to pro ně není úplně nejlepší.

Co myslíte vy? Je to v pořádku, aby provozovatelé atrakce používali živé tvory nebo je to zbytečné trápení zvířat?



4 komentářů:

  1. Šaškování je podobně náročné jako přírodní lov a trénování s mnoha pokusy zvířete na něj, foťákové blesky jsou jako přírodní blesky.

    Naopak tito měští ochránci zvířet jsou nejvíc umělí z toho všeho, a ve volné přírodě by byli brzy ulověni a vyhynuti, čímž by se humáně vyřešila ta jejich věčná životní trápení nad prosperujícím světem kolem nich.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když používáš takový chytrý slova, tak se koukni do pravidel jak je psát - včetně slova městští. Zkus si prolítnout i větnou skladbu :)

      Já nedokážu za každou cenu obhajovat tohle rejžování a PETU bych nenazval městskými ochránci.. Ono by to nikoho nezabilo dát větší klece a zakázat focení. Jsem si jistý že i když je potterománie dávno pryč, že by taková menší investice zisky provozující společnosti nijak vážně nenarušila.

      Vymazat
    2. A ty si prosím pročit, co je PETA za ‘humánní’ organizaci, když se jich tak zastáváš, akorát se chtějí zviditelnit na něčem, co mají všichni na očích, jinak je jim to úplně u řitního věnce.

      Vymazat
    3. Na co potřebují ptáci běžně hnízdící v dutině stromu větší přepravní klece?

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.