neděle 22. března 2015

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti - Jak Gal Gadot snáší nepříjemnou kritiku týkající se její postavy? A jak reagovala na zprávu, že roli získala?

Izraelská herečka se rozpovídala o nejznámější ženské postavě od DC.

Wonder Woman je jednou z nejvýraznějších hrdinek komiksového světa a není tak divu, že po ní sáhli tvůrci Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Ztvární ji herečka Gal Gadot. To se nejdříve setkalo s rozporuplnými reakcemi, někteří fanoušci Wonder Woman se domnívali, že je Gal příliš velké "vyžle", ale herečka slíbila, že na sobě mákne.

A co dalšího o Wonder Woman prozradila během svého rozhovoru pro izraelská média? Jak se například dozvěděla, že práci získala?

"Nikdy jsem nemusela čekat na odpověď tak dlouho. Bylo to měsíc a půl dlouhé utrpení. Byla to šílená jízda. Nemohla jsem o tom s nikým mluvit. V den, kdy jsem měla dostat odpověď, jsem letěla do New Yorku kvůli jiné práci. Když letadlo přistálo, všimla jsem si, že mám spoustu zmeškaných hovorů. Byla jsem stále připoutaná, když jsem volala své agentce. A ona mi řekla ´Gratuluji. Máš tu roli.´ Během letu jsem seděla vedle velmi milého pána. Byl to vědec z Weizmannova vědeckého institutu. Celou dobu mluvil o kvantové fyzice. A teď si mě představte, sedím v letadle, toužím po trošce soukromí, dávám hlavu mezi nohy a začnu křičet ´Můj bože!´ znovu a znovu, protože tomu prostě nemůžu uvěřit. Potom, co jsem položila telefon, tak se na mě podíval stylem ´co se stalo?´ a zeptal se mě, jestli je vše v pořádku. Řekla jsem mu ´Nemůžu vám nic říct, ale zítra si o tom pravděpodobně přečtete v novinách.´"

Jak bylo řečeno, příprava na roli zabrala spoustu času a dřiny s osobním trenérem:

"Bylo to velmi náročné. Když jsem byla malá, byla jsem docela divoška, takže jsem si to opravdu užila.

Je pravda, že ji někteří lidé nešetřili a tvrdili, že vzhledově do role nepasuje:

"Řekněme si to rovnou. Prohlásili, že jsem moc hubená a mám malá prsa."

Dotklo se jí to?

Když jsem byla mladší, tak jsem kritiku snášela hodně špatně. Ale teď mě spíše pobaví. Pravé amazonky měly jen jedno ňadro, aby se jim dobře střílelo z luku. Takže nepůjde o pravé amazonky. Snažíme se uspokojit každého, ale prostě to nejde.

A co říká herečka o tom, že její hrudní oblast se řešila tak intenzivně. Zaskočilo ji to?

"Ne. Poté, co se mě tady v Izraeli zeptali, jestli mám poruchu příjmu postavy a proč jsem tak hubená, a když mi řekli, že má hlava je moc velká a mé tělo je jako násada od koštěte, snesu všechno. Jsou to jen prázdné řeči. Rozumím tomu, že součástí práce je být na očích. A součástí toho, být na očích je být pod palbou kritiky."

Gal se docela často objevuje v akčních rolí, nemá obavy, že si ji kvůli tomu zaškatulkují?

"Koho chleba jíš, toho píseň zpívej. Zahrát si Wonder Woman je životní příležitost. Nemůžu ani popsat, jak moc jsem tuhle postavu chtěla zahrát, aniž bych to vlastně věděla. V LA jsem se setkala s mohla lidmi z branže. Vždy se mě ptali ´co je tvá vysněná role?´ a já na to nikdy nemohla konkrétně odpovědět. Vždy jsem řekla, že chci ztvárnit silnou ženu, která je inspirací pro ostatní. Nechci hrát někoho, kdo je v nesnázích a čeká na to, že ji někdo zachrání. Nemám ráda, když jsou ženy ve filmech znázorňovány jako oběti. Vždy jsem věřila, že můžu vyslat vzkaz, ukázat silnou stránku ženy, která si poradí i v obtížných situacích."

A má štěstí, přesně taková Wonder Woman je:

"Ano, budu hrát nejsilnější ženu vůbec - Wonder Woman. Jsem tak vděčná a děkuji bohu každý den. Chci si užít každý okamžik.

Izraelští novináři si herečku také vyzkoušeli a zeptali se jí, zda ví, jaké má Wonder Woman schopnosti. Nenachytali ji:

"Je neuvěřitelně odolná. Je nesmírně silná. Může vyskočit velmi vysoko a vlastně létat. Zná hromadu bojových stylů. Je silná a je to vážná Žena."

Wonder Woman uvidím nejdříve v Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a to zhruba za rok. Následovat bude její vlastní sólovka a dva díly Justice League.

Patříte k těm, kterým Gal do role nepasuje nebo se vám naopak jako amazonská princezna líbí?

5 komentářů:

  1. Přijde mi dost nechutné a neslušné, že u hereček se komentuje, že má malá prsa, a jediná starost všech je, jakou drží dietu. Kdyby měla prsa číslo 4, tak si s nimi maximálně vyrazí zuby, bude to vypadat hezky v dekoltu, ale bojové scény by s tím dělat nešly. Co práci dalo Scarlett Johansson se prosadit v Avengers, a i teď se jí novináři ptají místo na její charakter na to, jak se jí prsa vejdou do kostýmu. Smutné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Bena Afflecka si zas dělají srandu kvůli rozdělený bradě. Holt už je taková doby.

      Vymazat
  2. Já bych byl radší například za adrianne palicki ale co se dá dělat, uvidíme jak jí to jde až na plátně :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.