středa 11. února 2015

Vetřelec: Vrátí se Ripleyová na stříbrná plátna?

A dohlédne na film Neill Blomkamp?


Jihoafrický filmař Neill Blomkamp patří aktuálně k nejzajímavějším režisérům sci-fi a tak, když zveřejnil obrázek s vetřelcem, mnozí fanoušci si div neucvrnkli blahem. Je známo, že Blomkamp je velkým fandou "vetřelčí" série a o dalším dílu se mluví už dlouho, takže je jasné, že artwork vyvolal pořádný poprask. Server Comingsoon.net se tak rozhodl vyzpovídat režiséra, aby zjistil podrobnosti. Redaktory samozřejmě zajímalo, zda byl obrázek jen něco, co vzniklo pro zábavu nebo náznak toho, že se připravuje film:

"Vlastně od obojího trochu. Fox nevěděl, že na tom pracuji, takže v tomto smyslu slova to bylo neschváleno a jen tak pro zábavu. Ale pro mě to jen pro zábavu nebylo. Pro mě to bylo něco, co chci udělat jako další, strávil jsem s tím mnoho času a vložil jsem do toho spoustu námahy, v době, kdy jsem si dával pauzu během postprodukce Chappieho, když jsme zvolnili tempo, pokud jde o vizuální efekty. Problém byl spíše to, zda jsem měl pocit, že chci režírovat jiný film. Není to o tom, zda je Vetřelec dobrý nebo špatný film, pokud vám to dává smysl. Sigourney o tom ví a částečně jsem byl inspirován tím, o čem jsme spolu na place Chappieho mluvili, podělila se o nápady týkající se Vetřelce, co s myslí o filmech, které následovaly, jak se cítí, pokud jde o Ripleyovou, zda je něco nedokončeného, pokud jde o tuto postavu. Vetřelec a Vetřelci jsou pravděpodobně mé nejoblíbenější filmy, takže jsem si řekl, ´Kruci, nevadilo by mi se v tom světě trošku poflakovat´, proto jsem si zaplatil umělce, kteří pracovali na tom obrázku. Dali jsme dohromady mnohem více artworků, vlastně desetkrát více než jsem jich zveřejnil a také jsem se věnoval psaní. Mám připravený skvělý film, pro případ, že k němu opravdu dojde."

Ke schůzce s Foxem ale zatím nedošlo:

"Fox to trochu zaskočilo, ale to nebyl můj záměr. Chtěl jsem se jen podělit s lidmi, kteří jsou fandové série, o tenhle obrázek. Nevím, jestli k tomu dojde nebo ne. Uvidíme."

K tématu se rozpovídala i Sigourney Weaver, která ostatně Blomkampa inspirovala:

"Posílal mi tyhle skvělé návrhy a nápady. Uvidíme, co se stane."

A měla by herečka vůbec zájem vrátit se do své ikonické role a dál ji prozkoumávat:

"Neměla jsem o to příliš zájem, skončili jsme děsivým způsobem, uvězněni nad Zemí. Ráda jsem se zaměřila na jiné projekty a neměla jsem chuť se vracet na Zemi. Nechtěla jsem pracovat na dalším pokračování a měla jsem pocit, že k tomu dochází. Pokud by mělo něco vzniknout, tak by to mělo být opravdu přirozenou cestou a mělo by to být velmi originální, v takovém případě bych se do toho ráda pustila. A jestliže by na tom pracoval někdo tak talentovaný, jako je Neill, pak by si získal mou pozornost."

Je Neill ten pravý, kdo by měl natočit dalšího Vetřelce? A stojíte o něj vůbec?

5 komentářů:

  1. Měl by, a měl by je poslat na Zemi, reps. na Ameriku ať to tam vetřelci pořádně rozmasakrují :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nabudúce treba použiť mozog, však? Na konci Alien 4 bolo vidno, že Zem je už tak trocha neobývateľná, aj s tvojou Amerikou...

      Vymazat
    2. Však ano, pokud vím, film skončil tím, jak se koukaj na Slunce. To co ty zmiňuješ je alternativní konec, o kterým nemá 90% lidí tušení.

      Vymazat
  2. Bože ať to výjde prosím prosím, to je pro mě zpráva roku, kéž by se to potvrdilo :-) Vrátit se Sigourney ve své životní roli a nějak důstojně ji uzavřít, co víc by si fanoušci filmu a sci-fi mohli přát. Bože to by byl comeback Ripley :-) Klidně mohou natočit Promethea 2 a pokračování Vetřelce, klidně mohou existovat dva filmové vetřelčí světy paralelně vedle sebe, něco podobného jak ted zažívají Star Wars, jejich pokračování a další jejich spinoffy. Kurňa ale s těma scifi filmama se ale dají dělat divy a vyprávět různé stránky příběhu, díky bohu za to :-) díky bohu za sci-fi. Kéž by to vyšlo :-) Všichni ted povinně v březnu do kina na Chappieho, ať vydělá a Foxové odklepnou Neilovi pokračování Vetřelce, ten chlap je opravdový sci-fi vizualista a spolu s Ripley si zaslouží šanci :-)

    OdpovědětVymazat
  3. PROSÍM, další Vetřelce !!!!! :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.