pátek 27. února 2015

Vetřelec: Režisér Neill Blomkamp bude zřejmě ignorovat třetí a čtvrtý díl

AKTUALIZOVÁNO: Neill Blomkamp přece jen nechce vysloveně ignorovat třetí a čtvrtý díl. Minulý týden jsme se dozvěděli, že dalšího Vetřelce dostal na starosti Neill Blomkamp, ten teď prozradil něco o tom, co od filmu čekat.


Srdce mnohých fandů vědeckofantastických projektů zaplesalo, když bylo oznámeno, že Neill Blomkamp, režisér ceněného Districtu 9 (2009) dohlédne na další díl "vetřelčí" série.

A je tu další důvod k radosti, režisér potvrdil, že se vrátí Sigourney Weaver ve své ikonické roli Ellen Ripleyové. A Neill prozradil během rozhovoru se serverem Sky Movies další zajímavé informace.

"Chci, aby tenhle film byl doslova genetickým sourozencem Vetřelce. Takže, je tu Vetřelec, pak Vetřelci a pak tenhle film."

Jinak řečeno, režisér hodlá ignorovat třetí a čtvrtý díl a navázat na druhý. Také prozradil, že chce, aby se Ripleyová dočkala "pořádného konce". Co konkrétně tím myslí, to nevysvětlil.

Někteří se domnívají (soudí tak i podle concept artů, které Blomkamp nechal vytvořit na vlastní náklady a na kterých se objevil také Dwayne Hicks, kterého ve filmu hrál Michael Biehn), že režisér hodlá výrazně překopat ústřední dějovou linii tak, jak to udělal například Bryan Singer se svým Superman se vrací (2006), který také ignoroval třetí a čtvrtý díl původní série.

A my proti tomu nic nemáme. Třetí a čtvrtý Vetřelec nebyli špatní, ale jednička a dvojka jsou prostě klasiky.

To, jak si Neill pohraje s časovou sousledností série se dozvíme zřejmě v roce 2017.

AKTUALIZACE: Před pár hodinami propukl poprask, když se zdálo, že Neill Blomkamp bude ignorovat události třetího a čtvrtého dílu vetřelčí série, ale sám režisér vysvětluje, že nemá v plánu vysloveně přehlížet to, co se stalo ve trojce a čtyřce:

"Nehodlám zvrátit to, co se stalo ve Vetřelci 3 a Vetřelci: Vzkříšení. Mými favority jsou první dva filmy. Chci natočit film, který bude propojen s Vetřelcem a Vetřelci. To je můj cíl."

Jak hodlá navázat na první dva díly s tím, že nebude ignorovat třetí a čtvrtý, to zatím není jasné. Asi netřeba připomínat, že především ve trojce došlo k poměrně zlomové události. A zřejmě asi nový díl nebude zasazen mezi dvojku a trojku, Sigourney sice vypadá velmi dobře, ale pokud by nezapracovali kouzelníci na speciální efekty, tak by se asi těžko vysvětlovalo, že Ripleyová je v novém filmu zralejší než ve trojce a čtyřce. Tak snad nám Neill brzy vysvětlí, co má v plánu.

Vyhovuje vám to, že Blomkamp nebude klást důraz na trojku a čtyřku nebo si myslíte, že by je ignorovat neměl?

8 komentářů:

  1. Nemel by to ignorovat a nelze to srovnavat se Supermanem,to bylo po x letech a hlavne s uplne jinym hercem.

    OdpovědětVymazat
  2. mel by to ignorovat, hlavne 4ku :P

    OdpovědětVymazat
  3. Proboha do ted sem se tesil jak male decko,ale uz ne. Vzdyt to nemuzou udelat !!! Superman je uplne neco jineho,jini herci,jine obdobi vzniku. Ale u Vetrelce to tak nejdde navic kdyz tam bude Sigourney v roli Ripley. Timto krokem uplne narusi tuto vesmirnou sagu, to je uplne stejne jak kdyby vymazali puvodni stare filmy Star Wars a s ted s tema novyma navazali na ty prostredni preguelove dily. Dobre chapu, 4ka Vetrelce nebyla nejlepsi,ale taky to nebylo takove aby ji vymazali z dejin kinematografie. Nechapu to. Pockam sice co se z toho vyvrbi,ale uz se na to netesim. A to Vetrelce uplne zboznuji. Myslim ze budem este vsichni radi za Promethea 2.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak čtyřku klidně ignorovat může, protože tam účinkovali pouze vyrobené Ripleyové klony.
    Ale tady jde o to, že kvůli tomu, že chce nechat Ripleyovou původní nechat umřít podle své samolibé představy, tak vymaže schválně třetí díl, a celou sérii tím posere víc jak Prometheus.

    OdpovědětVymazat
  5. Tahle série je kult a rozhodně by se neměl ignorovat jediný díl at už jsou kvalitativně jakékoliv

    OdpovědětVymazat
  6. tím že vetřelci končí v hybernaci, tak je pravděpodobné, že se 3 a 4 díl pouze někomu z nich zdá, nebo se trojka zdá Ripliové a čtyčka Hicksovi a až se probudí tak si to budou navzájem vykládat, pak si vezmou snář a budou luštit co ty sny znamenají v půlce filmu zjistí že je NUT mrtvá, nebot už ted má aspon 40 let. Ovšem jak oživí vetřelce nevím, možná přistanou na planetě, kde byli s Prometheem a tam je přepadne ta nesmyslná stvůra co tam po sobě zanechali. udělají PIF PAF, bud umřou oba nebo jen jeden z nich a pak se možná vrátí na zemi, kde už na ně bude čekat Predátor 3, Po té se tam možná objeví jako CAMEO Iron MAN nebo nějaký jiný hrdina z ligy výjmečných. Případně nepřistanou na zemi ale na Alderánu, kde naberou rytíře JEDI a vrátí se vymlátit další hnízdo vetřelců. Případně jejich raketu objeví Mr.spock na své jedné misi a budeme mít STAR TREK 3 nebo 11 nebo jaký by mělo být číslo atd.

    OdpovědětVymazat
  7. Jak oživý vetřelce ? Jednoduše, Derelict s vetřelčíma vejcema přeci nebyl výbuchem na konci dvojky zničen, ten je pořád na LV427, tudíš možnost tisíce potencionálních vetřelců :-) A třeba je to zrovna on na tom art obrázku od Blomkampa :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Nejlepší řešení, trojka a čtyřka jsou nekoukatelné sračky takže jednoznačně ignorovat a fanboyove ať se třeba poserou vzteky :D :D :) :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.