středa 11. února 2015

Spider-Man zpět u Marvelu: Kolik "vyplázl" komiksový gigant za to, že se Spidey objeví v jeho filmech?

A hromada dalších informací.

Pokud vás komiksová tématika nudí, tak vás litujeme, protože v následujících dnech se bude řešit ještě více, než je obvyklé. Důvodem je samozřejmě oznámení, že se Spider-Man objeví ve filmech od Marvelu. Konkrétně se poprvé představí v Captain America: Civil War (2016).

O tom, že se Spidey (a také X-Meni a Fantastická čtyřka, ale práva na ně patří Foxu a ne Sony, takže je to ještě hudba vzdálené budoucnosti) stane součástí marvelovského filmového universa, se mluví už dlouho. A dokonce se spekulovalo o tom, že Marvel hodlá odkoupit zpět práva na Pavoučího muže za velmi slušnou částku (nebyla přesně specifikována, ale odhadovat se dá, že mohlo jít o desítky a desítky milionů dolarů).

Je tak překvapivé, že nakonec Marvel nezaplatí Sony za to, že se Spider-Man ukáže v jeho filmech ani dolar. Ano, čtete správně, bude to "zadarmíko". Ovšem, za to se Marvel zaváže, že sice Sony pomůže s dalšími sólovkami Spider-Mana, ale nebude chtít podíl ze zisku a naopak Sony zase nebude vyžadovat peníze za projekty Marvelu, ve kterých bude figurovat Peter Parker. Například marvelovský šéfík Kevin Feige nedostane plat za produkování sólovky Spider-Mana, která se by se měla do kin dostat za dva roky (nepůjde ale o pokračování série Amazing Spider-Man). Naopak, Feige by se neměl podílet ani na Sinister Six (které se určitě nedočkáme příští rok), ani na zatím blíže nespecifikované sólovce ženské postavy, která má něco společného se Spider-Manem (opakujeme, že trváme na Black Cat).

Také už víme, že se Andrew Garfield do své role nevrátí, tvůrci chtějí někoho mladšího s tím, že daný herec bude figurovat jak ve filmech od Sony, tak od Marvelu. Jasné je i to, že režírovat určitě nebude Marc Webb, který měl na starosti oba Amazing Spider-Many. A "schytali" to i Avi Arad a Matt Tolmach, kteří budou pracovat i na budoucích filmech jako producenti (byli "degradováni" na výkonné producenty), ale nebudou mít výrazný vliv nad tím, jakým směrem se budou projekty ubírat.

Pokud jde o plánovanou sólovku Spider-Mana, která vznikne pod dohledem Sony, bylo řečeno, že se Spidey vrátí ke svým kořenům a budeme sledovat Petere Parkera v době jeho studií na střední škole (néééé, už zase puberťák).

Mimochodem, spekuluje se o tom, že toto je první krok v plánu Marvelu získat práva na Spider-Mana zpět a to kompletně. Ti odvážnější pak tvrdí, že si Disney (vlastník Marvelu) připravuje půdu na odkoupení celé společnosti Sony. Začíná to vypadat, že Disney bude do roku 2050 vlastnit půlku zeměkoule.

Máte kandidáta na Spider-Mana? Kdo by se vám líbil v červeném trikotu?

9 komentářů:

  1. Můj typ:1)Daniel Radcliffe
    2) Josh Hutcherson

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Josh je moc malej, 170 cm, přece jak tady každý ví, tak Spíďa měří 177 cm :-)

      Vymazat
    2. No já myslím, že, když se dá zvládnout Human Torch tmavé pleti, tak sedm centimetrů zase takový problém není :D :D.

      Vymazat
    3. Rasisto! :-) Jinak Hugh Jackman má zas obrácený problém, na Wolverina je moc vysokej (a málo chlupatej).

      Vymazat
    4. Mně to náhodou nevadí, že je Human Torch tmavší :D. A ještě, že herci nejsou přesnými kopiemi komiksových předloh, to by byl samý kulturista a modelka se silikony :D.

      Vymazat
    5. A jak to vlastně vyřeší? Má to být brácha Sue ne?

      Vymazat
    6. Zatím to nebylo vysvětleno (nebo jsem to přehlédl), ale hádám, že by to mohl být nevlastní sourozenec :)).

      Vymazat
  2. jestli natoci uz treti film se spider-manem na stredni skole tak to muzou rovnou zabalit. na to jim do kina nepujdu a urcite nebudu jediny.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.