neděle 22. února 2015

Návštěvnost kin: Diváky stále nejvíce zajímá to, jak Christian řeže Anastasii

Novinky zaplakaly.

Minulý víkend nepřekvapivě patřil Padesáti odstínům šedi, které odstartovaly ve velkém stylu. Tentokrát se sice musely spokojit s tržbami o 72,7 % nižšími, tedy s 23,25 miliony dolarů, ale i to bohatě stačilo na první místo. Celosvětově pak film překonal hranici 410 milionů dolarů (rozpočet byl 40 milionů).

Nezměnil se ani film na druhém místě. Na něm se udržela povedená akční podívaná Kingsman: Tajná služba. I ta má výrazně nižší zisky (klesly o téměř 52 %), ale 17,53 milionů dolarů není špatný výsledek.

Ani bronzová příčka nedoznala změny. Na té je stále SpongeBob ve filmu: Houba na suchu. Projekt získal 15,5 milionu dolarů.

Premiéry rekordy nelámaly

McFarland USA se sice recenzentům líbí, ale diváci se na film nehnali ve velkém a tak se musel spokojit s 11,32 miliony. To není vysloveně dechberoucí premiérové číslo. Na druhou stranu, nejde o drahý film, vyšel na 17 milionů dolarů.

Ani komedie The DUFF prý není špatná. Ovšem, pozitivní názory kritiků nezajistily více než 11,03 milionů dolarů. I když to není vyslovené zklamání, film stál jen 8,5 milionů dolarů.

Ze čtyřky na šestku klesl hitový Americký sniper, který si vystřílel 9,65 milionů dolarů a dosavadní tržby jsou více než 406 milionů celosvětově.

Na flám se lidem nechtělo

Nejhůře ze všech novinek dopadla komedie To byl zítra flám 2. Řeč je jak o recenzích, tak o finančních výsledcích. Novináři film rozcupovali a diváci spíše ignorovali. Premiérové tržby jsou tak jen 5,8 milionů dolarů. Jednička začínala se 14 miliony. Ale byla také výrazně dražší. Stála 36 milionů, dvojka jen 14 milionů.

3,66 milionů si odnáší propadákové sci-fi Jupiter vychází, které je v distribuci třetím týdnem a zatím je na nějakých 101 milionech celosvětově při rozpočtu 176 milionů.

O jednu příčku si pohoršil Kód Enigmy, který získal 2,57 milionů dolarů a 2,3 milionů pak utržil rodinný Paddington.

Něco pro fanoušky Willa Smitha

Právě těm by se mohla líbit kriminální komedie Focus, ve které uvidíme Willa Smitha a Margot Robbie, kteří se v blízké budoucnosti spolu objeví i v Suicide Squad (2016).

Pro fandy hororového žánru je pak připraven projekt Vzkříšení démona s Olivií Wilde v hlavní roli.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.