pátek 23. ledna 2015

Hvězdy našeho mládí: Kung Fu: Legenda pokračuje - Seriál, díky kterému jsme všichni chtěli vyrazit do Šaolinu

Projekt, který své předloze nesahal ani po kotníky. Ale i tak jsme si ho docela užívali.

Kung Fu: Legenda pokračuje je spin-offem k seriálu Kung Fu, který se natáčel v letech 1972 až 1975. Kung Fu: Legenda pokračuje běžel v letech 1993 až 1997, dočkal se tedy čtyř řad a 88 dílů. Vysílal se ve více než 70 zemích.

Příběh se věnuje otci/šaolinskému mnichovi Kwai Chang Caneiovi (David Carradine) a jeho synovi, policistovi Peterovi (Chris Potter). Oba společně žili v chrámu, ale ten byl zničen a zatímco Kwai se vydal na cesty, Petera se ujali pěstouni. Po patnácti letech se dvojice znovu setkává, aby nejen bojovali proti zlu, ale také vzkřísili svůj vztah.

David Carradine/Kwai Chang Caine

Pro Davida byly projekty s nálepkou Kung Fu zlomové. A nejen pro něj. Je sice pravda, že jeho obsazení zpočátku vyvolalo určité rozpaky (v dané době neměl zkušenosti s kung fu, ale později se mu začal věnovat intenzivně), ale nakonec původní seriál pomohl dostat do povědomí amerického publika asijsko-americké herce, kteří se často v projektu objevovali, zpopularizovat bojová umění na západě a samotnému herci projekt vynesl nominaci na Emmy a Zlatý glób. Úspěšný byl i spin-off Kung Fu: Legenda pokračuje. Ale po jeho konci neměl herec až takové štěstí na role. Buďto byly vedlejšího rázu nebo v projektech, které nebyly až tak oslňující (Kukuřičné děti 5: Pole teroru). Čas od času se také objevoval v různých seriálech (Alias), ale obvykle také spíše jako vedlejší postava. Jeho kariéru oživil až Quentin Tarantino, který ho obsadil jako Billa do své dvoudílné pocty asijských filmů Kill Bill. Jeho výkon byl natolik přesvědčivý, že mu spousta profesionálů predikovala nominaci na Oscara. Nestalo se, ale alespoň si vysloužil nominaci na Zlatý glób. Bohužel, jedna vlaštovka jaro nedělá a tak se David opět vrátil do vod béčkových filmů. I když některé špatné nebyly (Rally smrti). Zahrál si také ve filmu Richard III. (2008) na motivy Shakespearovského díla. Kromě toho se nadále čas od času věnoval seriálům (Médium). V roce 2009 (4. června) byl nalezen mrtev ve svém hotelovém pokoji v Bangkoku, kde natáčel film Stretch. Původně se spekulovalo o sebevraždě, ale nakonec se došlo k závěru, že šlo o nehodu během sexuální praktiky, kdy se omezuje přísun vzduchu. I několik let po jeho smrti byl ale k vidění v několika dalších projektech. Ostatně, platil za extrémně pracovitého herce, který za svou píli obdržel i cenu. K vidění byl například v akčním spektáklu Zrození legendy (2010) a několik dalších filmech. David byl také nadaný hudebník, jeho song byl použit i v Kill Billovi. David byl třikrát ženatý (s Annie Bierman až do své smrti), měl tři vlastní děti a čtyři nevlastní.

Chris Potter/Peter Caine

Herec, který se proslavil hlavně rolemi v mýdlových operách, měl sice po Kung Fu: Legenda pokračuje dost práce, ale obvykle nešlo o nic, co by se zapsalo do kinematografických nebo televizních dějin. Za zmínku stojí menší role v populárním seriálu Queer as Folk, jinak šlo ale především o televizní filmy (hlavně ze série Dobrá čarodějka). V roce 2007 se vrátil k mýdlovým operám díky Mladým a neklidným a začal hrát v seriálu Ranč Heartland. Chris je také známý jako hlas mutanta Gambita v seriálu X-Men (1992 - 1996). I Chris je hudebník a také skladatel. Hraje na bubny, kytaru a piano. Jeho žena je Karen, mají spolu čtyři děti (Jesseho, Quinna, Claire a Graye).

Kim Chan/Lo Si, Ping Hai

Čínský rodák odstartoval svou kariéru malou rolí ve filmu Martina Scorseseho Král komedie (1982). Postupem času se začal zapisovat do povědomí diváků díky malým, ale zapamatovatelným rolím. Byl k vidění v Pátém elementu (1997), Smrtonosné zbrani 4 (1998) jako vtipný mafiánský strýček Benny a zahrál si otce Jackieho Chana v Rytířích ze Šanghaje (2003). Za celoživotní přínos obdržel v roce 1999 cenu Screen Actors Guild Award. Kim Chan zemřel v roce 2009, bylo mu 90 let.

Sledovali jste Kung Fu: Legenda pokračuje?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.