středa 31. prosince 2014

Nejočekávanější filmy roku 2015, část první


Na co se můžete těšit v kinech během příštího roku?

Jako každý rok, i letos jsme pro vás připravili přehled očekávaných filmových novinek, které se dostanou do kin v příštím roce (uváděna jsou data premiér v USA). Dnes začneme první částí, zítra vyjde část druhá a zároveň poslední.

 96 hodin: Zúčtování

Premiéra: 9. ledna 2015
Liam Neeson se již potřetí vrací v akčním thrilleru 96 hodin. Zatímco první díl byl vynikající, druhý již na masivní úspěch i kvalitu jedničky nestačil, přesto nebyl úplně špatný. Uvidíme, zdali se trojka dokáže dostat opět na úroveň prvního dílu.



American Sniper

Premiéra: 16. ledna 2015
Na první pohled se může zdát, že Americký sniper bude zase jenom oslava amerického hrdinství, ale trailery prozrazují, že Bradley Cooper má na talíři zřejmě svou životní roli. Upoutávky jsou pořádně hutné, a tak se nám to líbí. Navíc režijně se o to postaral Clint Eastwood, takže obavy o kvalitu nejsou na místě.

Strange Magic

Premiéra: 23. ledna 2015
Když Georgi Lucasovi vezmete nové Star Wars, vytáhne na vás Sen noci svatojánské v animované podobě. Strange Magic by měl být animovaný muzikál, v němž se bude prohánět spousta pohádkových bytostí.

 

Mortdecai

Premiéra: 23. ledna 2015
Johnny Depp poslední dobou neměl štěstí na filmy. Téměř každý projekt, ve kterém se objevil, byl finančním zklamáním. Člověk by si tedy řekl, že je zřejmě na čase zkusit jiný typ filmů než doposud. Ale Johnny ne, ten se opět vrhnul na šílenou komedii. Tentokrát o prodejci umění v šíleném kolotoči událostí. No, uvidíme, jestli Johnny zlomí kletbu nebo bude muset počkat na páté Piráty z Karibiku.

The Seventh Son

Premiéra: 6. února 2015
Dobrých fantasy filmů není nikdy dost. A po konci Harryho Pottera se nám těch opravdu dobrých filmů mnoho nedostává. Obzvláště poté, co zklamal Hobit. A tak se musíme s vírou obrátit na Jeffa Bridgese a jeho Sedmého syna.
 

Jupiter Ascending

Premiéra: 6. února 2015
Po dlouhé době nám sourozenci Wachowští naservírují další nadějný film, který by se mohl stát novým Matrixem 21. století. Jupiter Ascending nevypadá věru zle a navíc v něm hlavní roli ztvárňuje hollywoodská kráska Mila Kunis.
 

Kingsman: The Secret Service

 Premiéra: 13. února 2015
 Matthew Vaughn po Kick-Assovi přichází s další nářezovou komedií. Trailer vypadá zatraceně dobře, herecké obsazení rovněž. Snad to Vaughn zvládl ukočírovat a my se dočkáme velkého filmového překvapení.

Fifty Shades of Grey

Premiéra: 13. února 2015
Fifty Shades of Grey je pro holky asi to samé, co Stmívání pro... holky. Nás osobně tento snímek nijak zvláště nezajímá, ale zařadit ho sem musíme, jelikož je vskutku velice očekávaný. Už trailery ale naznačují, že obsazení není to pravé ořechové a že kvůli snížené přístupnosti nedojde ani na pořádné erotické scény. Vykleštěná knižní předloha ve filmové podobě nám mrazení v zádech nepřivodí.
 

In the Heart of the Sea

Premiéra: 13. března 2015
Thor proti velrybě? To si přeci nemůžeme nechat ujít. Ačkoli zatím to vypadá jako Master and Commander.
 

Popelka 

Premiéra: 13. března 2015
Tentokrát Disney nechce nic riskovat, a tak se hlavouni společnosti produkující převážně rodinné filmy rozhodli tradiční pohádku o Popelce obdařit novým vizuálním hávem. Ale jinak nás zřejmě žádné velké novoty nečekají. Uvidíme tak klasický remake klasické látky.
 


Divergent Series: Insurgent

Premiéra: 20. března 2015
Druhý díl adaptované knižní trilogie o apokalyptické budoucnosti. První snímek byl celkem ucházející, druhý slibuje více akce. Tak uvidíme, jestli tvůrci dostojí svým slibům a nebude z toho zase jenom chudý příbuzný Hunger Games. 
 


Rychle a zběsile 7 

Premiéra: 3. dubna 2015
Poslední film Paula Walkera před jeho tragickým úmrtím. Doufejme, že se sedmý díl ze série Rychle a zběsile podařil. To poslední, co by tvůrci chtěli, je zneuctít Paulovu památku zprzněným filmem.
   

Avengers 2: Age of Ultron

Premiéra: 1. května 2015
První Avengeři dohromady svedli hned několik oblíbených superhrdinů proti armádě emzáků. A protože sequely většinou přitvrzují a dávají hrdinům co proto, ani Joss Whedon nedělá žádnou výjimku. Čeká nás tak zřejmě pořádný nářez, v němž zloduch Ultron Avengerům pořádně nabančí. Ať už tak či onak, ukončení druhé marvelovské fáze bude epické.
  

Mad Max: Fury Road 

Premiéra: 15. května 2015
Doby, kdy jsme vyrůstali na Šíleném Maxovi, jsou sice již nenávratně pryč, ale stejně jako Hvězdné války, se vrací i Max v další pořádně šílené jízdě z postapokalyptické Země. Původně jsme sice velká očekávání neměli, ale po nářezovém traileru se na Maxe těšíme jako dítě na Vánoce.
 


Na který z těchto filmů plánujete navštívit kino? 

6 komentářů:

  1. Georgi Lucasovi nevzali celý Lucasfilm? že je v traileru vidět Lucatfilm

    OdpovědětVymazat
  2. Vzali, ale tohle se rozjelo ještě docela dlouho předtím a podle jeho námětu, z jeho impulsu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo nikomu nic nevzal, George Lucas prodal roku 2012 Lucasfilm za 4,05 miliardy dolarů společnosti The Walt Disney Company

      Vymazat
    2. LucasFilm je znacka ktora patri do portfolia Disney takze stale bude na zaciatku LucasFilm tak ako je Pixar.

      Vymazat
  3. Mortdecai, Jupiter a Mad Max, tři věci, na které bych zašel do kina.

    OdpovědětVymazat
  4. Nikdo nikomu nic nevzal, George Lucas prodal roku 2012 Lucasfilm za 4,05 miliardy dolarů společnosti The Walt Disney Company

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.