pondělí 24. listopadu 2014

Expendables 3: Přístupnost PG-13 byla pořádný průšvih, prohlásil Sylvester Stallone

My to říkali.


Když se objevila zpráva, že třetí díl (recenze) ze série Expendables bude mít přístupnost PG-13 a ne R, jako jeho předchůdci, byli jsme z toho nervózní. Bez ohledu na to, že tvůrci slibovali, že otestují hranice nižší přístupnosti, jak to jen půjde, bylo jasné, že i kdyby se snažili sebevíce, ráznost, kterou dovoluje přístupnost R, bude fanouškům chybět.

A stalo se, například v domovském USA film nepřekonal na tržbách ani 40 milionů dolarů (naštěstí pro tvůrce, zabral zbytek světa a celkové tržby jsou něco málo přes 206 milionů dolarů). Jen pro srovnání, druhý díl ve Spojených státech získal nějakých 85 milionů a první dokonce 103 milionů.

SOUVISEJÍCÍ: CHCETE ZKAZIT FILM? DEJTE MU PŘÍSTUPNOST PG-13

Nyní se k celé situaci vyjádřil Stallone, který dostal dotaz, zda by mělo mít další pokračování přístupnost R.

"Naprosto jednoznačně ano. Domnívám se, že to byl strašný přešlap nás všech, když jsme pokoušeli oslovit širší publikum, ale díky tomu jsme utlumili brutalitu, kterou diváci očekávali. Jsem si docela jistý, že k tomu už nedojde."

Sly také naznačil, že díky nižší přístupnosti postavy přežily sebevražedné mise, ale že v budoucnu můžeme očekávat smrt některého z hlavních hrdinů.

"Vyvolává to ve mně velký konflikt, protože ve filmu s přístupností R je těžké věřit tomu, že nikdo z hrdinů nezemře. Věřím tomu, že se postavy stanou více zapamatovatelnými a možnost jejich smrti vytvoří jakési černé mračno, které se vznáší nad publikem, které odchází z kina po konci filmu. Ale to se může změnit v Expendables 4."

Mimochodem, Stallone poznamenal, že si Mel Gibson neměl ve filmu jen zahrát, ale měl ho také režírovat:

"Původně jsem chtěl, aby se režie ujal Mel Gibson, protože je výjimečným filmařem. Ale po měsících diskusí k tomu nakonec nedošlo. Ovšem, nakonec řekl, že ve filmu být chce a chce hrát padoucha. Má reakce byla - jasné ´ANO... do toho."

Milovníci Expendables jsou teď jistě klidnější, když vědí, že duchovní otec série bude prosazovat přístupnost R a ani studio by nemělo dělat problémy, když se jasně ukázalo, že nižší přístupnost očividně nemusí znamenat vyšší tržby.

Viděli jste třetí díl série? Souhlasíte s tím, že mu přístupnost PG-13 výrazně ublížila?

4 komentářů:

  1. Ja trojku jeste nevidel a nejak me ani nelaka. Pocitam, ze na ni zajdu nez pujdu na 4ku do kina. Pg13 byla obrovska chyba a jsem rad ze se jim "vymstila".

    OdpovědětVymazat
  2. pg 13 mu neublizilo tolik jako ten dvd rip na netu 14 dni pred premierou. navic se mi 3 dil libil vice nez 2

    OdpovědětVymazat
  3. to byl pruser jak prase :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.