čtvrtek 25. září 2014

Prometheus 2: Doufáte, že uvidíme Xenomorfy? Tak to doufáte marně

Přestože v prvním dílu bylo naznačeno, že by se mohli v pokračování objevit, tak k tomu nakonec nedojde. Fanoušci roztomilých monster mají smůlu, režisér Ridley Scott je neplánuje znovu přivést na scénu.

Určitě si pamatujete na Xenomorfy, ikonické bestie ze série Vetřelec, které měly hodně dlouhou čelist a místo krve kyselinu. Vznikly na motivy uměleckých děl H. R. Gigera a patří k nejproslulejším mimozemským bytostem vůbec.

Mnoho fandů se tak těšilo, že je uvidíme v Prometheovi (2012), který posloužil jako prequel k vetřelčí sérii. Nedošlo k tomu, ovšem bylo naznačeno, že ve druhém dílu by se objevit mohly. Mohly, ale neobjeví. To prohlásil samotný Ridley Scott, který se rozpovídal o mimozemšťanech v Prometheovi 2 (2016):

"Bestie je hotova. Dodělaná. Měl jsem to štěstí, že jsem se před lety setkal s Gigerem. A je těžké něco podobného zopakovat. Shodou okolností jsem to byl já, kdo jeho návrh protlačil, protože ostatní to považovali za obscénní. Nechtěli to udělat a já jsem na to řekl, že to udělat chci, že je to fantastické. Ale po čtyřech filmech si myslím, že už je to trošku vyčerpané. Cenit zuby se dá jen určitou dobu. A myslím, že je čas přijít s něčím víc zajímavým. A věřím, že víme, jak udělat další krok. Myslím, že Inženýři byli docela dobrým startem."

Ne, že by nebyli oni albínští kulturisté zajímaví, ale podle nás na Xenomorphy prostě neměli, takže je pro nás zklamání, že je opět neuvidíme. Jsme sice zvědaví, s čím Scott přijde, ale opravdu máme pochyby o tom, že to bude lákavější než klasické bestie, které máme tak rádi.

Jste stejného názoru? Nebo si také myslíte, že Xenomorfové už jsou passé?

4 komentářů:

  1. Mne to nevadí. Jako vetřelci ságu miluji, miluji xenomorfy i Ripley. Ale zboznuji i Promethea, mne se první díl hrozné líbil. Dějově, trikové, herecky. Byl sem úplně u vytržení jak sundavali přilbu z hlavy Ingenyrovi, říkal sem si ty woe tak to bylo v podstatě brnění. Hrozne si přejí at ještě vice rozvinou tu vesmírnou ságu, vždyť tam maji ještě co nabídnout, je tam tolik moznosti. Ta já říkám ANO :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No jsem docela nasranej...:( Pořád jsem si myslel, že to napojí na začátek jedničky, a ono ne. Za mě jednoznačně palec dolů.

    OdpovědětVymazat
  3. zeptám se...má Prometheus ucelený koncept? Že se třeba dopředu řeklo, že to bude trilogie? Pak by se nabízelo úplně až v závěru to napojení na původního vetřelce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejsem si jistý, ale myslím že úplně v začátku to nebylo plánováno jako trilogie a někdy mám pocit, že snad ani sám Scott neví, co vlastně chce točit.

      V roce 2009/2010 se začalo mluvit o prequelu, který měl osvětlit zrod vetřelčího univeza a psal se první scénář. V roce 2011 ho Ridley smetl ze stolu a začalo se mluvit o velkolepějším AAA scifi a psal se nový scénář, který se mnohokrát upravoval a jehož výsledek jsme viděli. Upřímně nechápu, proč vůbec Scott napojil Promethea na Aliena, když v něm vlastně ani nechce pokračovat. Možná se mu hodilo Gigerovo prostředí, možná si chtěl pojistit úspěch filmu, kdo ví. Každopádně napojení trilogie na Aliena spíš vidím jako očko u fanoušků, aby se neřeklo.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.