pondělí 14. července 2014

TOP 7: Nejočekávanější podzimní seriály podle YouTube


Na které seriály se těší celý svět?

Americká podzimní televizní sezóna je od nás vzdálená ještě asi dva měsíce, ale jelikož už známe projekty, které v ní budou odvysílané, můžeme vydedukovat, na které seriály se potenciální diváci těší zdaleka nejvíc. A nejsnadnějším způsobem je počet zhlédnutí pilotního traileru na YouTube. Čím menší číslo se totiž u oficiálního traileru z oficiálního kanálu objevuje, tím větší je pravděpodobnost, že seriál prošumí bez většího zájmu diváků. Na druhou stranu ani velký počet zhlédnutí traileru nezaručuje úspěch na celou sérii. Spíše nám jenom odhaluje to, kolem kterého projektu je největší "hukot". Minulý rok v tomto ohledu jasně zvítězili Agenti S.H.I.E.L.D.u a všichni víme, jak to nakonec s jejich sledovaností dopadlo.

A proto jsem se rozhodl sestavit žebříček sedmi nejočekávanějších seriálů podle zájmu o jejich trailery na YouTube. Uvidíme, jestli ten hype okolo nich bude dostatečný, či nikoli.

7) Marry Me (počet zhlédnutí: 1 028 249)

V tuto chvíli jde o poslední seriál, který se s počtem zhlédnutí oficiálního traileru dostal přes jeden milion. Osobně mě překvapuje, že zrovna tato nepříliš hvězdně obsazená komedie s ne zrovna lákavým humorem tolik zaujala. Podle mého názoru bude právě Marry Me typickým příkladem toho, že ne vždy se seriál s velkým počtem zhlédnutí jeho traileru dočká výrazného úspěchu.

6) Bad Judge (počet zhlédnutí: 1 034 715)

Naopak tohle zařazení do žebříčku naprosto chápu. Ze všech trailerů na letošní seriálové komedie byl právě ten na novinku Kate Walsh alespoň trochu zajímavý. Svým způsobem půjde o Bad Teacher akorát v taláru, ale někdy i to americkým divákům stačí ke spokojenosti. Nicméně si stejně myslím, že Bad Judge čeká stejný osud jako Super Fun Night, a tudíž zrušení po první řadě.



5) The Mysteries of Laura (počet zhlédnutí: 1 220 631)

Překvapivě nejvíc seriálů v žebříčku má NBC, která není zrovna proslulá masivní sledovaností svých seriálů. Jasně, v poslední době se jí začalo celkem dařit, ale stejně mě osobně překvapilo, že někoho vůbec zaujal trailer na kriminálku, o které si ani nejsem jistý, že to je kriminálka. Upřímně, Mysteries of Laura je spíš takový kočkopes. Nemluvě o tom, že trailer vyzradil zápletku a rozřešení celého dílu.



4) State of Affairs (počet zhlédnutí: 5 137 356)

Silná žena s vazbami na nejmocnějšího člověka USA, která bude řešit různé státní problémy a zároveň ji pohání osobní tragédie? Jo, je to vykradený Scandal, což je zvláštní, protože autorka SOF vykradla sama sebe. Shonda zřejmě už nestíhá, a tak přebírá náměty ze svých dalších seriálů a lehce je obměňuje. I takhle se dá v americké televizní branži vydělávat. I tak je ale jméno Katherine Heigl a žánr politického thrilleru dostatečné lákavý na to, aby seriál dostál vyhypovanému očekávání.



3) Gotham (počet zhlédnutí: 7 923 228)

Pokud jste čekali, že nejočekávanějším seriálem bude prequel k Batmanovi, tak nejste daleko od pravdy, ale chybí k tomu ještě další dva krůčky. Gotham rozhodně patří mezi ty nejvyhypovanější pecky podzimu, ale přesto se letos objevily další dva projekty, které diváky očividně zajímají ještě víc.



2) Constantine (počet zhlédnutí: 8 732 920)

V počtu nejočekávanějších seriálů letos jasně dominuje NBC. V případě Constantina se ale není čemu divit, protože komiks má velkou fanouškovskou základnu, svou měrou přispěl i film s Keanu Reevesem a navíc komiksovky jsou v současnosti žádaným artiklem. Vzhledem k nasazení na páteční slot a k úniku pilotu si ale nemyslím, že sledovanost oslní. Minimálně u pilotu bude nízká. A tak bude na NBC, jestli seriál udrží při životě, nebo ne.

1) The Flash (počet zhlédnutí: 12 399 116)

Letošní vítěz v největším hypu je jasný. A důvodů je podle mě hned několik - popularita Flashe, dominance DC Comics v televizní komiksové tvorbě a blížící se Batman v Superman. Pokud se nestane nic zvláštního, má The CW zaděláno na pořádný hit, který by se s trochou štěstí mohl přiblížit i k zakletému ratingu 2.0. Sama televize navíc dělá velice dobrou práci ve vytváření hypu kolem seriálu a propagační propojení s Arrowem se přímo nabízelo.



Poznámka: počet zhlédnutí trailerů byl zaznamenán 13. 7. 2014 v čase 17:52
Na který podzimní seriál se těšíte vy?

5 komentářů:

  1. Pokud by Gotham měl být již od začátku s Batmanem, myslím, že by porazil i Flashe.

    OdpovědětVymazat
  2. Já moc projekt Gotham nechápu. Zatím nebyla řeč, že by to nějak propojili s Batmanem, kterého bude hrát Aflleck, takhle budou jen mást diváky. A vůbec nevím, co od takového seriálu čekat...

    OdpovědětVymazat
  3. Pochybuju, že propojí Gotham s filmy. To spíš má větší šanci Stephen Amell, že se objeví v Justice League, když Warner vlastní CW :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Flash by mohl být hit a asi i bude. Ale pochybuju, že by CW dala rating 2.0, to asi ne. I s 1.5 bych byl opatrný a moc tomu nevěřil. Budou rádi za 1.2, a i to by byl na jejich stanici dost dobrý výsledek.

    OdpovědětVymazat
  5. Já se nejvíce těším na Flashe a Gotham. Pilot Flash byl skvělý.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.