pondělí 28. července 2014

PODZIM 2014: Nova chce ovládnout podzim! Doktoři z Počátků dvakrát týdně


Bude Nova nejsledovanější českou televizí i o letošním podzimu?
Nejsilnější komerční televize v Česku letos na podzim nebude příliš riskovat, ba naopak. Pokusí se ještě více posílit svou pozici nejsledovanější komerční stanice v zemi. A k tomu jí mají dopomoci samí televizní veteráni a jen minimum novinek.

Asi nejzásadnějším krokem je přesun Doktorů z Počátků na všední dny. Konkrétně to bude každé pondělí a středu ve 20:20. Nova tak zdvojnásobuje počet dílů svého seriálového hitu. Nové nasazení tak vysílá jasnou zprávu konkurenční Primě: "My jsme svůj tah udělali. Je to šach! Teď jste na řadě vy."

Úterý a čtvrtek pravidelně okupuje Ordinace v růžové zahradě 2 a jinak tomu nebude ani letos na podzim. Seriál se vrací už s devátou řadou a přivítá několik nových tváří včetně Dany Batulkové a Karla Heřmánka ml. Ordinace se vrací 26. srpna.

Tradičním denním seriálem zůstává Ulice, která zahajuje už desátou sérii. Novými posilami budou například Matouš Ruml či Václav Kopta. Desátá řada začíná 18. srpna.

A posledním seriálem, který už zná své místo v programu je čtvrtá řada Kriminálky Anděl. Ta se překvapivě přesouvá na neděli, kde by pravděpodobně měla konkurovat novince Primy - seriálu Vinaři. Ještě letos by se pak měly objevit novinky Chart Show (hudebně-zábavná show) a Vaření s Láďou Hruškou. Tyhle pořady ale zatím nemají přesně určený vysílací slot.
Takhle bude vypadat "novácký" podzim


Filmy

Z filmů Nova na podzim chystá hlavně premiéry českých snímků. Diváci se tak můžou těšit na Donšajny, Kameňák 4, Babovřesky nebo Čtyřlístek ve službách krále. Ze zahraničních premiér to budou tyto filmy: Madagaskar 3, Salt, Hugo a jeho velký objev nebo Red 2. České filmy půjdou v sobotu, zahraniční v pátek.

Seriály

Novácká seriálová nabídka zahraničních seriálů nebude ani letos příliš objemná. I letos tak budou zajímavé novinky šetřeny pro vedlejší kanály. Ty, které "dostaly důvěrů", jsou: Kriminálka Las Vegas, Námořní vyšetřovací služba, Lovci zločinců (Person of Interest) a Nebezpečná identita (Ringer).

NOVA CINEMA

Filmový kanál Novy se vytasí s takovými tituly, jako jsou: Počátek, Drákula, G.I. Joe, Trosečník a Pád Třetí říše. Novinkovým seriálem pak bude Laskavý dotek (The Client List).

FANDA

Seriálový Fanda nabídne druhou řadu Arrowa a pak zrecykluje Kriminálky Las Vegas, New York, Lovci zločinců a Kobra 11.

SMÍCHOV

Na komediální stanici se budou vysílat tradiční sitcomy Přátelé, Dva a půl chlapa, 2 $ocky, Joey a novinkoví Muži sobě (Men At Work).

Česká televize a Prima své novinky představí příští týden. Zatím to ale vypadá, že Prima bude vysílat novou talk show Richarda Genzera a Michala Suchánka.

Zaujal vás program Novy? Co si myslíte o dvojnásobné porci Doktorů?
Foto: Mediar.cz a TV Nova

20 komentářů:

  1. Vaření s Láďou Hruškou? Seriously? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Zaujal vás program Novy?... ehm... NE... dlouho už televizi nesleduji a to především díky takovýmto programovým "výběrům", raději se kouknu na nějaký fajn seriál/film online nebo si ho stáhnu

    OdpovědětVymazat
  3. Dorka, 47: - Klasika, sežene to k obrazovce většinu zombie, co tu žijou. Ti, co mají jen lehce nakouslou nohu, jdou na Cool, ev. Love. My ostatní na ně serem a torrentujem :-), a tím myslíim ne filmy do kin, tím myslím seroše, kterých je posledních pár sezón asi tisíc... a nova "recykluje" - sorry, ale :-))))))))) ale nic proti, důchodci a Liška jsou fajn :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky znám seriály s předstihem ze zahraničí. A to kromě amerických sleduju i kanadské, australské a britské.

      Vymazat
    2. Hm... tak to vás lituju. ... psát s nadšením o recyklaci a vidět třeba Fargo.... to musí bolet... 8-(

      Vymazat
    3. Zaprvé, z té pasáže o recyklaci žádné nadšení nečiší. A zadruhé, musíte to brát z pohledu televize. Třeba to zmíněné Fargo nemá v Česku žádnou naději na to, že se zaplatí. Jedině ČT si ho může dovolit koupit a pak ho odklidit na půlnoc na Dvojku. Český televizní divák není divák americký.

      Kvalitní seriály teď u nás točí hlavně ČT, ale ani ta nevytvoří Fargo, Arrowa nebo něco podobného. Divák to nikdy nepřijme. Vynikající seriál Person of Interest v Americe naladí i deset milionů lidí. U nás s bídou čtyři sta tisíc, a to se to nevysílá zase tak moc pozdě. Arrow měl na Fandovi cca padesát tisíc diváků, Teorie velkého třesku má na Coolu 250 000 a je ráda. Nedá se srovnávat náš trh s americkým či jiným, každý je jiný. Můžeme se ze zahraničí inspirovat, ale nikdy nenatočíme seriály jako oni a jejich seriály už u nás nikdy nebudou mít takový úspěch jako kdysi Dallas a jemu podobné.

      Vymazat
  4. Tabuľka ulahodila očiam ;o)

    OdpovědětVymazat
  5. Kristepane!!! Až teď jsem si naplno uvědomila, že "Vaření s Láďou Hruškou" není SRANDA ROKU, že je to míněno vážně.... Ale pane Liško, poslyšte, to si snad ti naši dědoušci nezaslouží, ne? :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vy děláte, jako bych ty pořady vymýšlel já :D Já o nich jenom píšu

      Vymazat
    2. Každopádně Chart Show bych šanci dal, i kdybych o tom pak nepsal, dělal na tom velice dobrý tým.

      Vymazat
    3. No tak vy tady ty pořady obhajujete, takže vám dávám najevo, že jste buď koupený, nebo momentálně seriálově negramotný. Nic proti, jen byste měl mít za jménem zaměstnavatele ;-) a chart šou v režii Novy? Tak nějak to vidím že se nám tu protočí nuly ze všech novaseriálů :-)))))...... tak se vzpamatujte, člověče 8-(

      Vymazat
    4. I kdyby se protočily, tak jde o kvalitu zpracování a obsahu. Je jedno, kdo ten obsah tvoří, když je dobrý. I kdyby dobrý gag udělala nějaká "nula", tak se mu zasměju. Naopak vy se musíte vzpamatovat z té věčné zaujatosti vůči Nově. A koupený vážně nejsem :-)

      Vymazat
  6. Já tady obvykle články čtu rád, ale musím souhlasit s Dorčou, že někdy o těch šitech (pardon za sprostotu, ale spíš sračkách) z novy píšete s absolutně neuvěřitelným entusiasmem. Jestli vy nejste nějaká Liška podšitá a nemáte za to nějaký prachy, protože zadarmo na to koukat a pak o tom psát... To snad bych se radši přibyl na kříž vedle ježíše. tortura jako tortura...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to dělám ze své vlastní vůle, protože mě to baví. A ta několikaroční práce tady na Gorille mi pak taky otevřela dveře, o kterých se mi nikdy ani nesnilo. Takže pro mě to má smysl :-)

      Vymazat
  7. Vaření s Láďou Hruškou :-D A to by člověk myslel, že to Babica byl asbolutní gastronomické dno :-D Nova válí :-D Budou dělat roládu do kuřecí (před)kožky jako ve zprávách :-D?

    OdpovědětVymazat
  8. Redakce Gorilly dělá svojí práci dobře a určitě nerozhoduje co jaká televize bude vysílat, ale tady je vidět hodně silná pozice Novy, která má podzim opravdu pod palcem tento rok, a jsem hodně zvědavý na Primu. Ještě bych měl takový dotaz k redakci, spíše na pana Lišku a pana Lysého, jaké by jste měli typy pro pořady na Primu, aby se stalo aspoň jednou jedničkou trhu? Vím že se to nikdy nestane, jen ze zajímavosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neřekl bych, že Prima je teď v takovém stavu, aby se mohla stát jedničkou na trhu. Dá to ještě hodně práce. Ale k navýšení podílů v určitých slotech stačí kvalitní pořady s nadprůměrnou propagací. Talent funguje, ale je třeba mu dát aspoň celý rok pokoj a pak přijít s modernizací formátu podle Britů (golden buzzer, čtyři porotci atd.). Vinaři mají potenciál, chce to jenom je dobře prodat divákům. Místo vztahovky měla Prima natočit procedurální kriminálku podle vzoru Kriminálky Anděl nebo Případů prvního oddělení, to u nás velice dobře funguje. Připravuje se talk show se Suchánkem a Genzerem, ta může zaujmout mladé, ale muselo by to být trochu víc po vzoru Američanů - výlety do zajímavých prostředí (pivovar, hokejový stadion atd.), scénky s celebritami a rozpoznatelné segmenty show. Jenomže tohle všechno koštuje nehorázné peníze a návratovost není moc jistá, takže do toho Prima nepůjde.

      Vymazat
  9. Já bych nekritizoval ani tak tu televizi, že vysílá samé sračky. Chyba je na straně diváků, že se na ty sračky v hojné míře dívají. Kdyby se na to nikdo nedíval, televize by to nevysílala a byla by nucená dávat něco kvalitního. Jenže lidem stačí, že je to české a na kvalitu úplně kašlou.
    Ze zvědavosti jsem se koukl, co dnes dává Nova v hlavním vysílacím čase ( 20:00 ). Dávají Chalupáře. V roce 2014 ..... Chalupáře. To je legrační/smutné ( vyberte si :-) ).

    OdpovědětVymazat
  10. Heřmánek by udělal líp, kdyby se dal dohromady s Nárožným, Konvalinkovou a udělali by něco s názvem "Šéfe, to je konec!" Asi by to byl po těch letech průser, ale určitě by to bylo koukatelnější, než ty Ordinace...

    Na ČT doufám vytáhnou další díly Bukowského.

    OdpovědětVymazat
  11. Nova se rozhodla, že už bude vysílat jen pro totální losery a spodinu. Seriály amatérské, akvizice oproti Primě totálně slabé, show žádné, filmy reprízy, o vaření s humusákem nemluvě. Tohle snad nemůže bavit ani ty padesátiletý kunhůty se základkou a platem 8000.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.