pátek 18. července 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Krok za krokem

Pokud jde o sitcomy, které jsou "family friendly", tak Krok za krokem patří ke klasice. Příběhy dvou nesourodých rodin, které musejí žít pod jednou střechou, byly milé, docela vtipné a plné morálních ponaučení. A jak se vede představitelům hlavních rolí teď?


Seriál Krok za krokem se začal vysílat na stanici ABC v září roku 1991. Na ABC běžel do roku 1997, poté ho převzala stanice CBS, kde vydržel ještě jeden rok. Dohromady se tak seriál dočkal sedmi řad a celkem 170 dílů.

Suzanne Somers/Carol Foster-Lambert

Před Krok za krokem se Suzanne proslavila hlavně díky seriálu Three´s Company (1977), ovšem během natáčení Suzanne na radu svého manžela Alana Hamela žádala zvýšení platu, což se ABC nelíbilo. Došlo tak několika sporům i soudnicím tahanicím. Poté, co skončil seriál Three´s Company, Suzanne se objevovala v jiných seriálech (Hollywoodské ženy), ale také odhodila stud a dvakrát se ukázala na stránkách Playboye. V roce 1991 pak získala hlavní roli v Krok za krokem, očividně už mezi ní a ABC nebyla zlá krev. Po konci seriálu pokračovala v herectví (Řekni, že to tak není), ale pozornost směřovala spíše jiným směrem. Od roku 2005 hraje na Broadwayi a také se věnuje psaní a je v něm úspěšná. Její žánrové zaměření je široké. Má na kontě knihy o dietách, poezii i knihy o tom, jak pomoci sami sobě. V roce 2012 se také objevila talkshow The Suzanne Show, která měla 13 dílů a řešily se v ní hlavně zdravotnická a fitness témata. Suzanne je od roku 1977 provdaná za televizního moderátora Alana Hamela. Z předchozího manželství s Brucem Somersem má Suzanne jedno dítě.

Patrick Duffy/Frank Lambert

Patrik byl veleznámý už před Krok za krokem, samozřejmě díky roli Bobbyho v kultovní mýdlové opeře Dallas. Tu se sice rozhodl v roce 1985 opustit, ale diváci volali po jeho návratu a jeho kariéra nenabrala takové obrátky, jak doufal, takže se v roce 1986 objevil v seriálu znovu a vše bylo vysvětleno tím, že dění mezi roky 1985 - 1986 bylo jen snem (což bylo silně kritizováno). Dallas skončil v roce 1991, ale Patrick měl štěstí, že nemusel dlouho hledat práci, získal roli právě v Krok za krokem. Po jeho konci se věnoval jak dabingu (Griffinovi, Justice League), tak především televiznímu herectví (Báječní a bohatí). Od roku 2008 také moderoval soutěžní pořad Bingo America. V roce 2012 se pak vrátil ve své nejslavnější roli Bobbyho Ewinga v pokračování Dallasu. Aktuálně je k vidění v sitcomu Welcome to Sweden. Patrick je od roku 1974 ženatý s Carlyn Rosser, mají spolu dva syny.

Staci Keanan/Dana Foster

I Staci byla známá už před Krok za krokem a to hlavně díky seriálu My Two Dads, kde se začala objevovat už ve 12 letech. Už předtím se jí ale dařilo díky množství reklam (Burger King). Po konci Krok za krokem se televiznímu a filmovému herectví věnovala Staci už jen sporadicky, objevila se v několika filmech (s Patrickem Duffym a další kolegyní z Krok za krokem Christine Lakin si zahrála v komedii Zase ona!). V roce 2010 se ještě ukázala v nevesele nazvaném filmu Smrt a kremace. Staci se také věnovala divadlu, ale nakonec úplně změnila obor a aktuálně v Los Angeles praktikuje právo. Je vdaná za Guye Birtwhistlea.

Angela Watson/Karen Foster

Angela začala svou kariéru jako účastnice soutěží krásy a dařilo se jí, odnesla si 60 korunek a dohromady kolem 200 ocenění. Nebylo překvapením, že se vrhla na modeling. Následovaly role v reklamách a lokálních divadlech. Poté, co se přesunula do Los Angeles získala jednu z hlavních rolí v Krok za krokem. Poté už ale příliš hereckých příležitostí neměla (naposledy v roce 2007 a to v krátkém filmu Cowboys and Indians) . Dlouhé roky ale pracovala pro Screen Actors Guild National Board of Directors. Také se stala aktivní členkou organizace Child Actors Supporting Themselves. Tato asociace pomáhá dětským hercům a sportovcům zacházet s jejich financemi. Angela totiž zjistila, že její rodiče utratili její výdělky za deset let (2,5 milionů dolarů).

Christopher Castile/Mark Foster

Christopher se sice asi nejvíce proslavil díky Krok za krokem, ale má na kontě i úspěšné filmy, především komedie Beethoven a Beethoven 2 (v nich si zahrál s Nicholle Tom, která se v naší rubrice objevila minulý týden jako jedna z hereček z Chůvy k pohledání), které jeho pozici dětské hvězdy ještě posílily. Během natáčení seriálu Krok za krokem získal další zajímavou práci, tentokrát dabingovou v Arnoldových patáliích. Tam ale vydržel jen osm epizod a byl nahrazen Jarettem Lennonem, hercem, který byl původně obsazen do Kroku za krokem jako Mark Foster. Po konci Krok za krokem se Christopher rozhodl dál se herectví nevěnovat, vrhl se na studia a v současné době působí jako profesor politických věd na Biola University.

Brandon Call/ J.T. Lambert

Brandon měl menší role (Webster) už před Krok za krokem, ale právě tenhle sitcom, kde ztvárnil rebelantského J.T., ho vyšvihl mezi velmi populární mladistvé herce. Ale už předtím si ho pár diváků všimlo, díky tomu, že v první řadě Pobřežní hlídky ztvárnil Hobieho Buchannona. Během natáčení Kroku za krokem prožil nepříjemnou událost, na cestě domů se dostal do konfliktu s jiným řidičem a byl postřelen do obou rukou. Po konci seriálu se Brandon více méně stáhl do ústraní, zahrál si jen ve dvou epizodách Blesku v ráji. V současnosti žije se svou dcerou (je rozvedený) v Kalifornii.

Christina Lakin/Al Lambert

Christina začala v reklamách, ale rychle se přeorientovala na herectví. V roce 1990 se objevila v televizním filmu Růže a šakal. Pak následoval seriál Krok za krokem. Poté jí práci zajišťovaly hlavně filmy určené přímo pro videotrh nebo televizní obrazovky (Who´s Your Daddy?), ale objevila se i ve větších projektech (Útěk na horu čarodějnic, Zase ona!) a byla také součástí obsazení improvizační show MTV Nick Cannon Presents Wild´n´Out. Působila i v talkshow The Killborn File.  Jistě si ji pamatují i fanoušci Veronicy Mars a Christina se .také objevila v jeho filmové verzi, která měla premiéru tento rok. V současnosti je porotkyní v YouTube soutěži Internet Icon a namlouvá audioknihy, slyšet jsme ji mohli i ve hře The Walking Dead Season 2. Čas od času se věnuje i divadlu, především komediím a muzikálům, obdržela dokonce cenu LA Weekly Theater Award nebo nominaci na Ovation Award. Také stačila vystudoval obor Komunikace na univerzitě UCLA.

Josh Byrne/Brendan Lambert

O Joshovi se toho příliš neví. Jeho největším hereckým úspěchem je právě Krok za krokem. Ovšem poté, co se seriál přesunul z ABC na CBS, jeho postava byla ze seriálu vyškrnuta, aniž by to bylo nějak vysvětleno. Během natáčení Krok za krokem si Josh zahrál například v komedii s Billym Crystalem Pan Sobota večer (1992). Čemu se věnuje nyní, není známo.

Sasha Mitchell/Cody Lambert

Představitel zábavného Codyho si pozornost, stejně jako Patrick Duffy, získal díky seriálu Dallas (Duffy hrál jeho strýce, stejně jako v Kroku za krokem). A fanoušky sbíral dál, právě díky roli v Krok za krokem. Ovšem nemalý počet především fanynek měl už předtím, než se vrhl na herectví, působil jako úspěšný model. A jako držitel černého pásu v tae kwon do a vyznavač muay thai byl vhodným kandidátem na hlavní roli v Kickboxerovi 2 - Cesta zpátky (1991). Sasha vydržel v seriálu pět řad, ale poté, co byl obviněn z domácího násilí na své tehdejší ženě Jeannette Robbins a uvězněn, byl ze seriálu vyškrtnut (v sedmé řadě se ale v jedné epizodě objevil). Nadále se pak vracel na obrazovky (JAG, Pohotovost) a občas si střihne roli v nějakém béčkovém filmu (tento rok to například bude Cyborg Nemesis se Stevenem Seagalem). Od roku 2010 je Sasha ženatý s Sharmaine Rayner.

Měli jste Krok za krokem rádi nebo vám přišel seriál moc sentimentální?

12 komentářů:

  1. Veronica Mars je chystany film? Vzdyt uz to davno vyslo.

    Ale jinak zajimavy clanek, aby to nevypadalo, ze jenom hledam chyby :)

    OdpovědětVymazat
  2. Veľké vďaka za tieto články ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač, proč při pátku neuronit nostalgickou slzu :))

      Vymazat
  3. Doplním zajímavost, že Brandon Call (J.T.) byl původně vybrán do ústřední role Kevina v seriálu Báječná léta (The Wonder Years ), ale nakonec jej nahradil Fred Savage.

    OdpovědětVymazat
  4. A co se stalo s tím malým JTho kámošem, co chodil s Danou? A s tím Francouzem? Žijou ještě?
    Mohli byste tohle udělat i s Pobřežní hlídkou, to by bylo super...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pobřežní hlídku už mám v plánu :)). Jinak, ono už je náročné napsat o takovém množství postav, kamaráda a Francouze, na ty už jsem neměl sílu :D. Pokud jde o Jason Marsden (J.T.ho kamarád), tak ten se věnuje hodně dabingu (Teen Titans, Batman Beyond, Legenda Korry nebo hra Final Fantasy XIII-2) a Bronson Pinchot (Francouz) má aktuálně vlastní pořad The Bronson Pinchot Project, kde renovuje staré domy. Vysílá se na DIY Network.

      Vymazat
  5. Nezapomněli ste na nejmladší holčičku? Už si nepamatuju její jméno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Objevila se až později, zaměřil jsem se na ty, kteří se v seriálu objevovali od počátku (a vydrželi v něm déle, například v první řadě byly navíc ještě dvě postavy, matka a sestra Carol, ale ty se v druhé sezóně už se neukázaly).

      Vymazat
  6. a co Bronson Pinchot jako Jean-Luc Rieupeyroux??? ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Stejně Dana a Al jsou pěkné mršky :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.