pátek 11. července 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Chůva k pohledání?

Sitcom, který vznikl na základě životních zkušeností představitelky hlavní role Fran Drescher, byl produkován jejím tehdejším manželem Peterem Marcem Jacobsem a dočkal se několika zahraničních verzí.

Seriál Chůva k pohledání začala vysílat stanice CBS a to v roce 1993 a na obrazovkách vydržel šest let do roku 1999. Čítá celkem šest řad a 146 epizod. A přestože zpočátku to se sitcomem nevypadalo dobře a byl téměř zrušen, nakonec se z něj stal velký hit a vzniklo mnoho zahraničních mutací. Seriál se také dočkal několika nominací na prestižní ceny a odnesl si Emmy.

V první epizodě byl použit jako ústřední song If My Friends Could See Me Now nazpívaný Gwen Verdon, ale byl vyměněn za The Nanny Named Fran od sesterské dvojice Ann Hampton Callaway a Liz Callaway.

Fran Drescher/Fran Fine

Fran, která byla za svou roli v seriálu Chůva k pohledání, nominována na dvě Emmy a dva Zlaté glóbusy, se během natáčení seriálu objevila v několika filmech (Jack nebo Kosmetička a zvíře) a po konci sitcomu zůstávala chvíli věrna stříbrnému plátnu (Řezník, kněz a prostitutka). Svého pištivého nezaměnitelného hlasu využila také v animáči Past na žraloka (2006). Ale nezapomínala ani na televizi. V roce 2005 vznikl sitcom Living with Fran, ten se ale dočkal jen dvou řad. Fran si pak zahrála v hromadě jiných seriálů (Vincentův svět, Simpsonovi). V roce 2008 bylo oznámeno, že společně s Rosie O´Donnell natočí sitcom The New Thirty, ale z toho sešlo. O dva roky později se začalo vysílat talkshow The Fran Drescher Tawk Show, ale přestože sledovanost byla slušná, projekt byl zrušen. Později Fran znovu spojila síly se svým exmanželem Peterem Marcem Jacobsem a vznikl další komediální projekt Manžel k pohledání. Ten se ale dočkal opět jen dvou řad. Nedávno jsme ji také mohli slyšet v animáku Hotel Transylvánie. Osobní život herečky nebyl zrovna snadný. V roce 1985 byla ona, její kamarádka a manžel přepadeni v jejich bytě a Fran a její přítelkyně byly znásilněny a její manžel zbit a byl nucen vše sledovat. V roce 2000 jí pak byla diagnostikována rakovina. Fran se z toho ale dostala a založila neziskovou organizaci Cancer Schmancer Movement, která pomáhá ženám s rakovinou. Herečka je také velkou bojovnicí za práva homosexuálů. Inspirovalo ji k tomu to, že se její bývalý manžel Peter Marc Jacobs přiznal k homosexualitě.

Charles Shaughnessy/Max Sheffield

Poté, co přestal Charles ztvárňovat elegantního broadwayského producenta v Chůvě k pohledání, se objevil v několika televizních filmech (Rande s upírem). Ale pozornost věnoval hlavně seriálům (Jackie Chan Adventures, Sabrina - Mladá čarodějnice, Hvězdná brána, Mentalista, Mad Men). Kromě toho si také zahrál v obou dalších sitcomech Fran Dreschner, jak v Living with Fran, tak v Manželovi k pohledání a také se objevil v The Fran Dreschner Tawk Show. Charles nepohrdá ani reklamami, často je namlouvá, jeho anglický přízvuk je žádaný a slyšet jsme ho mohli i ve hře Saints Row 2. Herec se nevyhýbá ani divadlu, fanoušci prken, která znamenají svět, ho mohou vidět ve hře Harvey. Od roku 1983 je ženatý s Susan Fallender a mají spolu dvě dcery. A pozor, Charles má šlechtický titul, je baron.

Daniel Davis/Niles

Danielova nejznámější role je právě cynický sluha Niles, ale vidět jsme mohli v hromadě dalších seriálů (Star Trek: Nová generace, Frasier) nebo ve filmech jako Hon na ponorku. Ovšem, jeho láskou je divadlo, kde se pravidelně objevuje a dokonce byl nominován na prestižní cenu Tony. Po konci Chůvy k pohledání se tak filmu a televizi věnuje spíše sporadicky. V roce 2006 se mihnul v Dokonalém triku Christophera Nolana a o rok později jsme si ho mohli všimnout v pořadu American Idol, kde s dalšími celebritami předstíral zpěv (konkrétně písně Stayin´ Alive od Bee Gees). Daniel byl hostem (přes Skype) v The Fran Dreschner Tawk Show a v roce 2012 namluvil audioknihu Star Wars: Darth Plagueis.

Lauren Lane/C. C. Babcock

Lauren po Chůvě k pohledání nebyla zrovna aktivní, pokud jde o filmové a televizní role. V roce 1999 propůjčila hlas jedné z postav v animáči Gen 13, v roce 2001 si zahrála ve filmu The Cutting Room. Viděl jsme ji mohli i v The Nanny Reunion: A Nosh to Remember v roce 2004, kde se sešla většina herců z Chůvy k pohledání a v roce 2010 se pak ukázala v The Fran Dreschner Tawk Show. Lauren se spíše věnuje divadlu, než, aby působila jako televizní/filmová herečka.

Nicholle Tom/Margaret Sheffield

Nicholle byla známá už před Chůvou k pohledání, díky rolím v Beverly Hills 90210 nebo ve filmech Beethoven a Beethoven 2, ale právě Chůva se stala její nejvýraznější prací. V letech 1998 - 2006 poskytovala hlas postavě Supergirl v projektech z DC Animated Universe, v roce 2001 se objevila v Deníku princezny, následovaly role v několika seriálech (Status: Nežádoucí) a v roce 2008 si zahrála po boku svého bratra Davida v Myšlenkách zločince. Ztvárnili sourozence. Nedávno jste si jí mohli všimnout v dalším seriálu Masters of Sex.

Benjamin Salisbury/Brighton Sheffield

Benjamin, který je zkušený tanečník, zaujal diváky díky dětské roli v Kapitánu Ronovi, ale stejně jako u kolegů, i v jeho životopise se nejvíce vyjímá role v Chůvě k pohledání. A i tady využil svého tanečního nadání, když v přestávkách bavil svými kreacemi publikum. Benjamin byl jedním z hlavních kandidátů na roli Barta Simpsona v chystané hrané adaptaci, ale k tomu nedošlo. Herec se objevil v soutěži Jeopardy!, kde se postavil proti Josephu Gordonu-Levittovi a Kirsten Dunst a pro charitu získal 15 tisíc dolarů, když zmíněné kolegy porazil. V roce 2005 měl menší roli v seriálu Vražedná čísla a věnuje se také reklamám.

Madeline Zima/Grace Sheffield

Madeline začala s kariérou brzy, od dvou let se objevovala v reklamách a v Chůvě k pohledání získala roli, když jí bylo šest. A o práci neměli nouzi, ani po konci seriálu. Pracovala například na filmu Moderní Popelka a zahrála si v nespočtu seriálů (Gilmorova děvčata, Chirurgové, Hrdinové, Upíří deníky). Velmi dobře ji znají také fanoušci seriálu Californication, díky kterému se zbavila image roztomilého děvčátka. V roce 2009 získala roli v drsném hororu The Collector. Zatím poslední filmovou roli měla v projektu #Stuck (2013).

Renée Taylor/Sylvia Fine

Renée je zkušenou komičkou. Už v šedesátých letech minulého století se humoru začala věnovat naplno a objevila se například i v legendární komedii Mela Brookse Producenti (1968). Společně se svým manželem Josephem Bologna napsala Renée broadwayský hit Lovers and Others Strangers a za scénář k filmové verzi získali nominaci na Oscara. Následovaly role například ve filmu Šílený nebo seriálu Snílek. Poté si zahrála v seriálu Daddy Dearest, kvůli němu se v Chůvě k pohledání objevovala jen ve vedlejší roli, ale když byl Daddy Dearest zrušen, tak povýšila na hlavní postavu. Po poslední klapce Chůvy se Renée dál věnovala hlavně komediálním rolím, takže jsme ji mohli vidět například v Jak jsem poznal vaši matku, kde ztvárnila sousedku hlavní postavy nebo jsme její hlas zaslechli v Době ledové 2: Obleva nebo Pan Včelka. I Renée se ukázala v sitcomu Manžel k pohledání a v minulém roce si zahrála ve filmu Temptation: Confessions of a Marriage Counselor režiséra Tylera Perryho.

Ann Morgan Guilbert/Yetta Rosenberg

Ann začínala jako zpěvačka, ale pak se vrhla i na herectví a před Chůvou k pohledání si zahrála v mnoha seriálech (The Alfred Hitchcock Hour, I Dream of Jeannie, Na zdraví!To je vražda, napsala nebo Kutil Tim) i několika filmech (Průvodce ženatého muže). Během natáčení Chůvy k pohledání se objevila například v Dej si pohov, kámoši 2 nebo Hrozny hněvu. Když přestala ztvárňovat senilní Yettu Rosenberg, zahrála si v dalším oblíbeném sitcomu Taková normální rodinka a zatím poslední roli měla v seriálu Život je boj (2013).

Rachel Chagall/Val Toriello

Před Chůvou k pohledání si Rachel udělala jméno díky roli ve filmu Gaby: A True Story (1987), za který byla nominována na Zlatý glóbus. Vrcholné období své herecké kariéry prožívala Rachel během natáčení Chůvy k pohledání, kdy se stačila objevit v několika filmech (Poslední večeře). Po konci natáčení se mihla v několika seriálech (Křižovatky medicíny) a v roce 2006 pak v Co mám na tobě ráda. Od té doby už se filmovému a televiznímu herectví intenzivně nevěnuje.

V roce 2004 byl vysílán speciál, kde se sešla většina hvězd z Chůvy k pohledání, nazvaný The Nanny Reunion: A Nosh to Remember. Zúčastnili se ho všichni herci, kromě Daniela Davise.

Jak vzpomínáte na Chůvu k pohledání?

3 komentářů:

  1. Doplním ještě jednu zajímavou seriálovou postavu - Danny Imperiali - byl 3 roky zasnoubený s Fran Fine, ale v úvodním díle se s ní rozešel kvůli Heather Biblow (Pamela Anderson) a vyhodil jí z práce. Proto se Fran pak stává chůvou a seriál se rozjíždí. Postavu Dannyho Imperiali hraje Jonathan Penner - fanoušci Survivoru si ho určitě pamatují ze sérií Cookovy ostrovy, Mikronésie a Filipíny:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za info, Survivora sleduji poctivě a tohle třeba nevím :D.

      Vymazat
  2. Manžel k pohledání teď hraje na Love, jsem úplně čuměl, že něco takovýho existuje. A chůvu zas dabuje Magda Reifová.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.