pátek 30. května 2014

Hvězdná brána: Chystá se reboot legendární sci-fi, půjde o trilogii. A jméno režiséra určitě mnohé potěší

Začalo to v roce 1994, kdy se objevil film Hvězdná brána režiséra Rolanda Emmericha. Působivé sci-fi o cestování skrze červí díry kombinující vědeckofantastické prvky s egyptskou mytologií vydělalo slušných 196,57 milionů dolarů a stalo se inspirací pro tři hrané a jeden animovaný seriál a několik televizních filmů. A nyní se pracuje na rebootu.

O něm se začalo mluvit už v minulém roce. Aktuálně šéf studia MGM potvrdil, že se filmu skutečně dočkáme. A ne jednoho, stejně jako v případě dalšího Emmerichova sci-fi Den nezávislosti, se připravuje více projektů. Zatímco Den nezávislosti se dočká dvou pokračování, fanoušci Hvězdné brány se mohou těšit hned na tři díly.

SOUVISEJÍCÍ: HVĚZDY NAŠEHO MLÁDÍ: CO DĚLAJÍ A JAK VYPADAJÍ HERCI ZE SERIÁLU HVĚZDNÁ BRÁNA?

A aby nebylo dobrých zpráv málo, tak bylo oznámeno, že se režie ujme Roland Emmerich, který dohlédl na původní film. Navíc ho jako producent bude jistit Dean Devlin, který spolupracoval s Emmerichem na scénáři k Hvězdné bráně (i Dnu nezávislosti). To, zda pánové opět film(y) napíší, není zatím známo.

MGM je samozřejmě nadšené, že Hvězdná brána opět dorazí do kin, studio považuje film za jeden z největších projektů, který z jejich "dílny" vyšel a hrozně jim prý chyběla. Tak to asi nejsou sami, tématika je stále velmi oblíbená.

Bohužel je tu i jedna špatná zpráva. Na první film ze série si ještě chvíli počkáme. Aktuálně Emmerich natáčí historické drama Stonewall, navíc pomalu začínají práce na druhém a třetím dílu Dne nezávislosti, které se budou natáčet společně a do kin dorazí v roce 2016 a 2017 a až poté bude mít Roland čas znovu aktivovat Hvězdnou bránu.

Jste rádi, že se dočkáme dalších filmů? A potěšilo vás, že na ně dohlédne Emmerich?

5 komentářů:

  1. K těm špatným zprávám bych přidal ještě jednu, která se z největší pravděpodobností naplní, a to, že filmy nebudou brát ohled na seriály, a pojedou si svojí vlastní cestou :/ :/

    OdpovědětVymazat
  2. jako závislák na SG-1 a Atlantis se obávám, že to asi nedám

    OdpovědětVymazat
  3. Já ty seriály vůbec nemusel - ba dokonce jsem měl k nim tak trochu odpor, protože podle mě film byl geniální a seriál jen jakási trapná odnoš. Takže já jsem pro, aby si filmy jely podle vlastní osy.

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna jsem to před pár hodinama četl na digitalspy.co.uk, nevím jaký z toho mam mít pocity.. jako skalní fanoušek SG se na to moc těším.. ale na druhou stranu.., nevím co z toho vznikne. Ignorovat seriály by to podle mě nemělo.., to pak bude totální chaos.. co já bych dal za to, aby se hlavních rolí ujalo osazenstvo SG1,.. v případě Carterové, Jacksona i T. by to asi šlo.. ale když jsem tuhle viděl R.D.Andersona v jedné reklamě.. vůbec jsem toho šedivého pána při těle nepoznal :).

    OdpovědětVymazat
  5. Tak moc nadsenej z toho nejsem. Miluju vsechny SG filmy a serialy, ale ten puvodni od Emmericha byl sr*cka. Byl bych radsi kdyby pomoci 2 filmnu nejak uzavrely SGA a SGU misto rebootu...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.